Можност за избор на пол на детето

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Имам една колешка, 5 сестри се. Зарем е можно татко и да е СНАЈПЕР ? :vozbud: Не знам дали е среќа или несреќа.

Можи да се искористи техниката во одредени случаеви, ама вака од каприц како што прават сите овие...јок.
Најбитно е да е здраво во целина, па за полот - големо чудо.
Што и да е,дете ќе е,твое ќе е, и ќе си го сакаш. :)

Значи не го оправдувам во целост.

Баш денес прочитав нешто како природно да го одберете полот.
Наводно, доколку имате секс некој ден пред овулацијата, веројатноста за женско дете е поголема. Тоа е така, поради неиздржливост на машките сперматозоиди кои веќе по еден ден угинуваат за сметка на женските кои живеат 2-3 дена па и до 6 дена. Доколку имате секс на денот на овулацијата, можноста за машко дете е поголема поради нивната брзина.
И ова ти е рецепт :wink:

Интересно, но од каде ти е ова прочитано? после ако е научен труд, тогаш те молам референца, освен тоа ако не ти е тешко можеш и да напишеш кои се разликите во гените кои кои експримираат кај Х и кај У хромозомот непосредно пред пред почетокот на спермиогенезата, што би придонесло да се одрази врз карактеристиките на мотилитетот на сперматозоидот.

Интересно, но од каде ти е ова прочитано? после ако е научен труд, тогаш те молам референца, освен тоа ако не ти е тешко можеш и да напишеш кои се разликите во гените кои кои експримираат кај Х и кај У хромозомот непосредно пред пред почетокот на спермиогенезата, што би придонесло да се одрази врз карактеристиките на мотилитетот на сперматозоидот.

Па нели би требало ти како поупатен во генетката да ја појасниш разликата меѓу Х и Y??
Јас, не би знаела. Тоа што го пишав го читнав на нет, ама никако да ја најдам сега страната.. АКо случајно ми налета ќе постирам.
Јас што сум читала литература, за полот не се коментира, сепак е тоа нешто многу повеќе поврзано со генетиката, за кое верувам дека си далеку покомпетентен.:wink:

Имаше некои муабети мислам индиски дека се, па имаше нешто како ако сакаш да имаш машко дете јади повеќе месо, а доколку сакате женско јадете повеќе зелена храна.....ок знам дека до негде се глупости, искрено за мене повеќе сум за тоа „Така требало да биде„ а не да одлучувам за полот на моето дете

Пооо глупо... Ако се применува ова насекаде во светот ке настане дисбаланс и ке нема доволно девојки за сите момци или обратно...
Ова треба да се забрани со закон бе еј. Оставете ја природата да си ја брка работата. Божеее што не ке измислат.

Човечката глупост и алчност нема граници. Модерната медицина носи многу благодети но и многу вакви срања. Сакаме да се мешаме во природа на различни начини...но мешање во баланост и во природниот поредок тоа веќе се граничи со ретардираност.

Тоа е глупост...Од толку многу пари веќе лугето не знаат што да прават. Абе мајка природа е една, што ти даде она тоа нека е а не од тенџере да правиме лонец.

nikogas ne bi birala!toa sto ke mi go dade gospod toa iako naiskrejno bi sakala masko.no deca kako deca bilo kakvi da se ne treba da im zameravame treba da im se nudi ljubov i da gi doneseme na prav pat...

Не би сакал да одам против природата ама мн сакам машки близнаци:back: :helou:

И на најбезбеден можен начин, јас би играл рандом

ами,зошто да го правам тоа. Со париве ке се расфрлам за детето да биде планирано што ќе е. Глупости. Шо ке ми даде Господ, тоа

Си имаш посебни пози..сакаш машко сакаш женско ке си го направиш вака не е интересно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom