Можност за избор на пол на детето

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Имам една колешка, 5 сестри се. Зарем е можно татко и да е СНАЈПЕР ? :vozbud: Не знам дали е среќа или несреќа.

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Можи да се искористи техниката во одредени случаеви, ама вака од каприц како што прават сите овие...јок.
Најбитно е да е здраво во целина, па за полот - големо чудо.
Што и да е,дете ќе е,твое ќе е, и ќе си го сакаш. :)

Значи не го оправдувам во целост.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Баш денес прочитав нешто како природно да го одберете полот.
Наводно, доколку имате секс некој ден пред овулацијата, веројатноста за женско дете е поголема. Тоа е така, поради неиздржливост на машките сперматозоиди кои веќе по еден ден угинуваат за сметка на женските кои живеат 2-3 дена па и до 6 дена. Доколку имате секс на денот на овулацијата, можноста за машко дете е поголема поради нивната брзина.
И ова ти е рецепт :wink:
Интересно, но од каде ти е ова прочитано? после ако е научен труд, тогаш те молам референца, освен тоа ако не ти е тешко можеш и да напишеш кои се разликите во гените кои кои експримираат кај Х и кај У хромозомот непосредно пред пред почетокот на спермиогенезата, што би придонесло да се одрази врз карактеристиките на мотилитетот на сперматозоидот.

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Интересно, но од каде ти е ова прочитано? после ако е научен труд, тогаш те молам референца, освен тоа ако не ти е тешко можеш и да напишеш кои се разликите во гените кои кои експримираат кај Х и кај У хромозомот непосредно пред пред почетокот на спермиогенезата, што би придонесло да се одрази врз карактеристиките на мотилитетот на сперматозоидот.
Па нели би требало ти како поупатен во генетката да ја појасниш разликата меѓу Х и Y??
Јас, не би знаела. Тоа што го пишав го читнав на нет, ама никако да ја најдам сега страната.. АКо случајно ми налета ќе постирам.
Јас што сум читала литература, за полот не се коментира, сепак е тоа нешто многу повеќе поврзано со генетиката, за кое верувам дека си далеку покомпетентен.:wink:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Имаше некои муабети мислам индиски дека се, па имаше нешто како ако сакаш да имаш машко дете јади повеќе месо, а доколку сакате женско јадете повеќе зелена храна.....ок знам дека до негде се глупости, искрено за мене повеќе сум за тоа „Така требало да биде„ а не да одлучувам за полот на моето дете

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Пооо глупо... Ако се применува ова насекаде во светот ке настане дисбаланс и ке нема доволно девојки за сите момци или обратно...
Ова треба да се забрани со закон бе еј. Оставете ја природата да си ја брка работата. Божеее што не ке измислат.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Човечката глупост и алчност нема граници. Модерната медицина носи многу благодети но и многу вакви срања. Сакаме да се мешаме во природа на различни начини...но мешање во баланост и во природниот поредок тоа веќе се граничи со ретардираност.

V

Viktoranius

Гостин
Тоа е глупост...Од толку многу пари веќе лугето не знаат што да прават. Абе мајка природа е една, што ти даде она тоа нека е а не од тенџере да правиме лонец.

Член од
4 декември 2007
Мислења
54
Поени од реакции
1
nikogas ne bi birala!toa sto ke mi go dade gospod toa iako naiskrejno bi sakala masko.no deca kako deca bilo kakvi da se ne treba da im zameravame treba da im se nudi ljubov i da gi doneseme na prav pat...

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.047
Поени од реакции
13
Не би сакал да одам против природата ама мн сакам машки близнаци:back: :helou:

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
И на најбезбеден можен начин, јас би играл рандом

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
ами,зошто да го правам тоа. Со париве ке се расфрлам за детето да биде планирано што ќе е. Глупости. Шо ке ми даде Господ, тоа

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Си имаш посебни пози..сакаш машко сакаш женско ке си го направиш вака не е интересно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom