Македонски народни приказни

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Каде и да се снима ќе биде интересно повторно да се гледаат..

Со нив цела генерација сме израснати, едвај чекам да почнат пак да ги емитуваат :)
Само без Колозов и Бараков не знам што ќе биде. Колозов беше царо и госпо, а Бараков секогаш или заптија или некој смотан чирак :pos:

Конечно нешто продуктивно, а што се јавува конкуренција, сигурно ќе биде и попродуктивно.
Мислам дека збирки ДВД како од старата серија така и од новиве две ќе се продаваат многу добро, ОСОБЕНО кај иселениците.

не верувам дека можат да ги заменат старите прикаски со колозов,бараков,колозова итн.
но ке видиме шо ке испадне

Одлична вест!!! Конечно добар потег од страна на МТВ. Немаше дете кое не гледаше МНП, а сега повторно МТВ се враќа кон своите корени. И можеби нема да биде исто без Ѓорѓи Колозов, Лазар Бараков па и Гоце Влахов, но сепак новите ликови ќе си остават свој белег.
Бтв. goche Шенка Колозова ќе биде дел од новиот серијал.

Одлична вест!!! Конечно добар потег од страна на МТВ. Немаше дете кое не гледаше МНП, а сега повторно МТВ се враќа кон своите корени. И можеби нема да биде исто без Ѓорѓи Колозов, Лазар Бараков па и Гоце Влахов, но сепак новите ликови ќе си остават свој белег.
Бтв. goche Шенка Колозова ќе биде дел од новиот серијал.
znam deka ke bide,i vanco petrusevski i goce todorovski ke bidat,samo drugo mi bese zborot
mislam deka ovie prokaski nema da bidat tolku interesni kolku so bea prethodnive od pred 15 20 godini,no ke vidime se uste e rano da komentirame

а неколку епизоди што ги емитуваат на локалните телевизии се дел од овој нов проект или не? јас имам гледано на МЕДИ-телевизија од Битола а пред тоа и на некоја од националните ама не ми текнува на која и се познава дека се снимени сега а и Шенка е дел од екипата ама другите некако не се на висина на задачата, нема споредба помеѓу новите и старите МНП, новите не можат ни вода да им носат

а неколку епизоди што ги емитуваат на локалните телевизии се дел од овој нов проект или не? јас имам гледано на МЕДИ-телевизија од Битола а пред тоа и на некоја од националните ама не ми текнува на која и се познава дека се снимени сега а и Шенка е дел од екипата ама другите некако не се на висина на задачата, нема споредба помеѓу новите и старите МНП, новите не можат ни вода да им носат

Колку што паметам пред 2-3 години имаше информација дека почнале да снимаат МНП за приватна телевизија од Охрид или Битола (не ме фаќајте за збор) па можеби тие си ги гледала . Но сепак освен првичната информација понатака немаше никакви вести дали се снимени или не.

Колку што паметам пред 2-3 години имаше информација дека почнале да снимаат МНП за приватна телевизија од Охрид или Битола (не ме фаќајте за збор) па можеби тие си ги гледала . Но сепак освен првичната информација понатака немаше никакви вести дали се снимени или не.

да да сега се сетив дека имаше на крајот на одјавна некоја продукција од Охрид, не знам точно колку епизоди има, јас имам гледано 3-4 ама многу низок квалитет и на глума и на самиот заплет на приказната дури и на музиката, нешто вакво: мажот зема жена која пред него се преправа дека ја сака сверквата, а кога тој оди на работа жената ја тера свекрвата да работи низ дома и ја навредуваше, па мажот случајно се враќа дома и слуша како мајка му е навредена и се закани дека ке ја тепа жената ако уште еднаш така направела, па таа рече дека од сега ке била добра и толку...и која е сега поуката, тепање жени во случај да не се согласуваат со свекрвите???
btw свекрвата беше Шенка

да да сега се сетив дека имаше на крајот на одјавна некоја продукција од Охрид, не знам точно колку епизоди има, јас имам гледано 3-4 ама многу низок квалитет и на глума и на самиот заплет на приказната дури и на музиката, нешто вакво: мажот зема жена која пред него се преправа дека ја сака сверквата, а кога тој оди на работа жената ја тера свекрвата да работи низ дома и ја навредуваше, па мажот случајно се враќа дома и слуша како мајка му е навредена и се закани дека ке ја тепа жената ако уште еднаш така направела, па таа рече дека од сега ке била добра и толку...и која е сега поуката, тепање жени во случај да не се согласуваат со свекрвите???
btw свекрвата беше Шенка
Имаше едно време и на крт или амазон беше мислам дека збориме за истите приказни ама тоа немаше благе везе со продукцијата од мтв,се сложувам.Сепак духот на македонски приказни мислам дека се изгуби без Ѓорѓи ама ајде нека се обидат.Многу е битно и сценариото кој го пишува и како ќе ги доловат сцените.

Тоа ти е ТВ Морис, меѓутоа актерската екипа беше целосно изменета, не знам дали имаше барем еден од старата екипа.
Инаку, едвај чекам да видам како ќе се покажат новите епизоди од култната серија македонски народни приказни. Браво за МТВ, конечно нешто добро од нашата национална куќа која иако е долги години во криза, секогаш може да се пофали со најдобра (сопствена) продукција.

Се се , само не дај Боже Велија да ги снима МНП ... апсолутно ќе ги упропастат ако се снимаат од страна на А1 ... добро е ако МТВ продолжат со снимање на МНП , само нема да биде исто без Царот ( Бог да го прости ) ... истото се однесува и на Лазе Бараков ... ебати приказните без Ѓорѓи и Лазе .

aj nekoj ako videl reklama na mtv1, neka kaze od koga ke pocne da se emituva, oti oni moze da davaat reklami ama nie ne gi gledame :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom