Колкави ни се шансите за влез во Нато самитот во Чикаго

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Името е сменето одамна, само не сака грујо власт да изгуби, оти божем тој патриот е.

A i ti si gjoa golem "patriot" !!!
biggrin.png

Znaci spored vas Grujo vekje go smenil imeto, ama nesaka da priznae, bidejkji toa kje mu go unisti rejtingot, a i kje ja izgubi vlasta(citaj foteljata), za na taa udobna kozna fotelja sedne nekoj kako tebe, ta da si go dr'vit *uro ....
biggrin.png

Mnogu ste cudni, ednas vikate deka premierot nesakal vo nikoj slucaj da go smeni imeto, a drug pat tropate deka toj vekje go napravil toa, ajdeeeeeee kolku ste samo konfuzni i nesfatlivi cccccccc !!!

И федерализацијата е најлошо нешто за ова земја..

Убо реков јас,или РАСПАД,или ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА, ама доколку не се реши спорот.
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 20:12 ---

Без навреди те молам, јас тебе не те навредив..

Абе не е тоа газето твое да го федерализираме, аман не гњави...

Па ај и ти фати се во истото оро со твоиве "браќа" и трк во НАТО, што чекаш..?
Еве и некоја паричка ќе ти збереме за по пат ако сакаш. ;)
Јас не сум во колација нит градам политика со браќава твои од коалиција, во која си ти нити управувам со државава, ниту им давам рамковни места во администрација, а уште помалку пензии. и Сполајти држи си ги парите што си им ги земал од брајќата.
едноставно укажувам на можни идни сценарија за нашава напатена Македонија.

Веќе 20 години слушаме предвидувања од светот-та ќе не снајде граѓанска војна,та поделба,та федерализација,та цунами........

Уф,колку само ги разочаруваме,еве од жал кон нив одма објавувам дека не нема.Ем комшиите среќни,ем НАТО среќни,ем..........

A кое е тоа име?
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 20:08 ---

Албанија е член на НАТО.Таа држава добива минус ако покаже агресија за добивање територии кои не се под нејзин суверенитет.
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 20:09 ---

Што вели во Меџународното право, како се создава држава ???
Косово некогаш беше покраина фактичка состојба денес Држава

За албанците-агресијата и да е внатрешна нема да им оди во прилог,тој дел Албанија нема да сака да го превземе кон своја територија,пак би било тоа агресија врз суверентитет на друга држава.Ако веќе бараш закана можеше како подобар пример да го наведеш Косово.

За името-ФИРОМ сме во ОН,ама работите се менуваат со 134 држави кои меѓународно те признаваат.ФИРОМ е привремено,за кое ново име збориш?

Кое Косово? Која Албанија?
Пак ти зборам агресијата ќе биде домашна. Во овој момент има барем 10 000 вооружени албанци кои би биле спремни да да влезат во војна. Тоа е повеќе отколку ние што имаме активна војска. Ако тие решат да се одделат од нас, нема шанси да ги запреме.

За името поофицијално име од тоа во ООН нема. Приверемено или трајно ние официјално сега сме ФИРОМ.
И тие 134 земји што не признаа под РМ тоа е само за билатерална комуникација, значи и за нив во ООН сме ФИРОМ. Значи кога и знамето и името се смени од РМ во ФИРОМ јас стварно не знам кој е проблемот ние да се викаме Северна Република Македонија?

А чекај знам, Грујо ќе ја изгуби власта...

абе сите што викате дека Грујо е песимист не е точно,туку реалист е знае што да очекува затоа пред некој ден имаше состанок од сите министри и Грујо,Поповски со Ѓоле Иванов да изнајде начин и тактика преку валоризирање на хашката пресуда,а што се однесува до мене дали има шанса за влез според мене 50-50% значи и да влеземе или да не влеземе зависи од Шпанија и Франција или пак од Гејција можеме пак да тужиме според привремената спогодба ќе видиме рано е до март или мај беше?! ;)

За своја држава треба да имаш територија,свој народ,внатрешен и надворешен суверенитет и правото да воспоставуваш односи со други држави.

Косово е фактички држава,ама правно гледано не е.За членство во ОН потребна е согласност од Советото за безбедност,нешто за што Кина и Русија се противат.Проблемот за Косово е политички и борба за влијание,исто како и нашиот проблем,поради кој сме лишени од основно право за слободно изјаснување што ти го гарантира ОН.

Fakt e deka tokmu levicarite t.e. ex.Komunistite/Socijalistite najmnogu denes placat za NATO i EU, izgleda mnogu brzo zaboravija deka tokmu toj zapaden NATO-pakt i voopsto toj zapaden svet/sistem(Amerika i Zap.Evropa) mu ja ibaa majkata na se sto nosese nekakov Komunisticki/Socijalisticki predznak .... Zarem zaboravija tolku brgu deka tokmu tie Natovci(Ameri,Englezi,Frenki,Italijani,Svabi i.t.n.) im davaa ogromna voeno-logisticka i politicka poddrska na Slovencite, Hrvatite, Bosanskite-Muslimani(Bosnjacite), Albancite(Kosovarite) i.t.n. vo nivnite tatkovinski borbi za nezavisnost vo tekot na devedesetite godini od minatiot vek !!! Zarem tolku brgu zaboravija tie levicari ex.Komunisti i Jugonostalgicari deka vo proletta 1999 god. Natovcite ubija preku 3 iljadi nevini srpski civili, deka istite tie Natovci bombardiraa mostovi, fabriki, televizii, civilni zgradi, naselbi i.t.n. !!!

Кое Косово? Која Албанија?
Пак ти зборам агресијата ќе биде домашна. Во овој момент има барем 10 000 вооружени албанци кои би биле спремни да да влезат во војна. Тоа е повеќе отколку ние што имаме активна војска. Ако тие решат да се одделат од нас, нема шанси да ги запреме.

За името поофицијално име од тоа во ООН нема. Приверемено или трајно ние официјално сега сме ФИРОМ.
И тие 134 земји што не признаа под РМ тоа е само за билатерална комуникација, значи и за нив во ООН сме ФИРОМ. Значи кога и знамето и името се смени од РМ во ФИРОМ јас стварно не знам кој е проблемот ние да се викаме Северна Република Македонија?

Од каде инфо за 10 000 вооружени албанци?Инаку ако направат таква војна,и да се отцепат нема да има држава која ќе ги припои.Колку пати да ти објаснувам?Таа територија ако биде отцепена ќе биде отцепена со војна,нестабилна и економски пропадната.Дали таква територија ќе стане дел од евросемејството и НАТО?

Второ-да е Северна РМ,ај не е проблем.Проблемот е Р Северна Македонија.И тоа за севкупна употреба.Македонците ќе бидат запишани како северни,јазикот ќе биде северомакедонски(има македонски јазик,од каде па сега се појави северомакедонски?првпат слушам вакво нешто),дали сакаш да живееш со зборот север пред македонски,македонци итн за век и веков или сакаш да се бориш за своето право кое го има секоја држава-правото на слободно изјаснување?

Значи кога и знамето и името се смени од РМ во ФИРОМ јас стварно не знам кој е проблемот ние да се викаме Северна Република Македонија?

А чекај знам, Грујо ќе ја изгуби власта...

ИДЕНТИТЕТОТ Е ПРОБЛЕМ ако ти си спремен да го отфрлиш и се обезличиш некој на тоа не е спремен. Како што ти имаш став дека не губиме ништо, сфати го ставот и на оние кои мислат дека ќе изгубиме се.
Грујо денеска е на власт утре нема да е ќе дојде друг, ама државата ќе остане

За своја држава треба да имаш територија,свој народ,внатрешен и надворешен суверенитет и правото да воспоставуваш односи со други држави.

Косово е фактички држава,ама правно гледано не е.За членство во ОН потребна е согласност од Советото за безбедност,нешто за што Кина и Русија се противат.Проблемот за Косово е политички и борба за влијание,исто како и нашиот проблем,поради кој сме лишени од основно право за слободно изјаснување што ти го гарантира ОН.

да не одам многу офф топик од темава
и без ОН може да функционира Косово.
институции има, територија има, јазик има, знаме, има , призната е владата призната е државата каде гледаш молим те дека правно не функционира истата.
Секоја земја си има свој крст над себе не сме само ние со нашиот проблем во Светот.

да не одам многу офф топик од темава
и без ОН може да функционира Косово.
институции има, територија има, јазик има, знаме, има , призната е владата призната е државата каде гледаш молим те дека правно не функционира истата.
Секоја земја си има свој крст над себе не сме само ние со нашиот проблем во Светот.

Да,функционира како држава призната од 70-80 земји,ама не е дел од ниту една меѓународна организација.

ИДЕНТИТЕТОТ Е ПРОБЛЕМ ако ти си спремен да го отфрлиш и се обезличиш некој на тоа не е спремен. Како што ти имаш став дека не губиме ништо, сфати го ставот и на оние кој мислат дека ќе изгубиме се.
Грујо денеска е на власт утре нема да е ќе дојде друг, ама државата ќе остане
име на држава е едно !
идентитет на народ е сосема Друго
држава мозе да има и со какво име сакаш
ама народ ако исчезне од мапа го нема веќе тој народ
а Македонскиот народ низ вековите некако опстоил благодарение на својот идентитет(јазикот тоа ни е најсилното орудие кое го имаме во наши раце , ) и кога немал своја држава за разлика од на пример Евреите (кои биле протерани низ цел свет народ скитник)
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 20:55 ---
Да,функционира како држава призната од 70-80 земји,ама не е дел од ниту една меѓународна организација.
а што им треба кога ги имаат Сад исто како да ја имаат и таа организација
Го имаш Рим го имаш Цел Цивилизиран свет порано таква масима имало

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom