Колкави ни се шансите за влез во Нато самитот во Чикаго

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На кој начин ќе ги смениме границите ?
Па да речеме дека најголемото етничко малцинство ќе организира референдум за независност или за припојување со Албанија...

Што мислиш ти, сто години нас ќе не чекаат да преговараме за името?

Името е сменето одамна, само не сака грујо власт да изгуби, оти божем тој патриот е.

A кое е тоа име?
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 20:08 ---
Па да речеме дека најголемото етничко малцинство ќе организира референдум за независност или за припојување со Албанија...

Албанија е член на НАТО.Таа држава добива минус ако покаже агресија за добивање територии кои не се под нејзин суверенитет.
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 20:09 ---

Што направија бугарите за да влезат?

A кое е тоа име?

Албанија е член на НАТО.Таа држава добива минус ако покаже агресија за добивање територии кои не се под нејзин суверенитет.

Македонија или ќе се распадне,или ќе се соочи со федерализација, со без никаква иднина, исто како Молдавија,Монголија итн..

или ќе се соочи со федерализација.

Налик Star trek федерација?Ако е така супер,башка нема да се замарам со вас албановласи,space is the final frontier.

И федерализацијата е најлошо нешто за ова земја..

Убо реков јас,или РАСПАД,или ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА, ама доколку не се реши спорот.
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 20:12 ---
Налик Star trek федерација?Ако е така супер,башка нема да се замарам со вас албановласи,space is the final frontier.

Без навреди те молам, јас тебе не те навредив..

A кое е тоа име?

--- надополнето: 12 јануари 2012 во 20:09 ---

Што направија бугарите за да влезат?

Па за цел свет ние официјално сме ФИРОМ, зошто под тоа име сме примени во ООН.

Албанија нема да покаже никаква агресија. Агресијата ќе биде домашна.

Бугарите немаат повеќе од 1/3 малцинства од друга етничка припадност и религија, ниту пак имаа некакви поголеми отворени прашања со соседите. Најголем доказ за тоа е што не добија вето од никого за разлика од нас.

Името е сменето одамна, само не сака грујо власт да изгуби, оти божем тој патриот е.

Кога е сменето? Кое е новото име? Како јас тоа незнам? Дај просветли ме!

На кој начин ќе ги смениме границите ?

prvо so ce napravat брајќава веќе отворено заговараат за влез во нато значи албанската опозиција и позиција полека ги приближуваат заедничките ставови, утре ќе ти речат ако не сакате вие во нато сакаме ние ете ти еден пример од 1000 можни сценарија.

Хаха, типичен пример за контрадикторен абдал што во неколку минутки е способен самиот себе да си се побие и мува да не го лази...

Оооооо абдал бе, нели "ние и се инаетиме" на Грција и на "целата НАТО стратегија", демек не сакаме да си го смениме името, за сега да ми бладаш дека демек "името е сменето одамна"..?!?
:tapp:

Ај оди напиј се од терапијата, и не ми дрочи овде со глупости...

Што е бре Антички лепотану? Престани со навредите,оти ако почнам јас да те навредам не ќе знаеш кај да се пикнеш
Чекај бе грче, што е работава сега, нешто не си јасен...
Овој на сликичево што си го стаил не ли ти е "антички лепотан"..?
Или онака го стаи да ти грее дупе, пардон срце де, додека тресеш глупости овде..?

Realen. напиша:
Јас сум вистински патриот на ова земја, јас несум лажен патриот како вас..

:pos::pos::pos:

И федерализацијата е најлошо нешто за ова земја..

Убо реков јас,или РАСПАД,или ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА, ама доколку не се реши спорот.
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 20:12 ---

Без навреди те молам, јас тебе не те навредив..

Па не би рекол дека не навредуваш.Твоите постови напротив се доказ за тоа.

И не гледам ништо навредливо во терминот албановласи-тоа е вистинската етничка припадност на "грците".

ПС:Македонија нема да влезе во НАТО.Ние доаѓаме како еден вид на Кипар,а таквите работи траат без исход.Друго нешто-ние веќе стануваме земја под закрила на Турција,сакале да признаеме или не.Така САД преку Турција би имале поголема можност за да не контролираат нас и западен Балкан и да не се замараат премногу кога имаат други планови-Иран е приоритет.

prvо so ce napravat брајќава веќе отворено заговараат за влез во нато значи албанската опозиција и позиција полека ги приближуваат заедничките ставови, утре ќе ти речат ако не сакате вие во нато сакаме ние ете ти еден пример од 1000 можни сценарија.
Па ај и ти фати се во истото оро со твоиве "браќа" и трк во НАТО, што чекаш..?
Еве и некоја паричка ќе ти збереме за по пат ако сакаш. ;)

Па не би рекол дека не навредуваш.Твоите постови напротив се доказ за тоа.

И не гледам ништо навредливо во терминот албановласи-тоа е вистинската етничка припадност на "грците".

ПС:Македонија нема да влезе во НАТО.Ние доаѓаме како еден вид на Кипар,а таквите работи траат без исход.Друго нешто-ние веќе стануваме земја под закрила на Турција,сакале да признаеме или не.Така САД преку Турција би имале поголема можност за да не контролираат нас и западен Балкан и да не се замараат премногу кога имаат други планови-Иран е приоритет.

Ма не бре човече џабе дискусии со тебе..

Немој да заборавиш дека покрај етничкото малцинство власта е составена и од Македонци. Прашањето за името за голем дел од народот на оваа земја е осетливо прашање, за некои е светост. За иницијативата за референдум одлучува Собранието или граѓанска иницијатива со најмалку 150000 граѓани. Дали си свесен дека Албанија е земја членка на НАТО. Дали си свесен дека ако хипотетички се отцепи дел од оваа територија и се приклучи на членка на НАТО(Албанија) останатите НАТО земји членки ќе дадат согласност за тоа и туку така ќе ја премолчат таа одлука. Албанското малцинство мене воопшто не ме интересира дали ќе чека промена за името на мојата држава која моите предци со давање на своите животи ја создале. Ако албанците сакаат да се дел од овие сојузи нека си одат во својата резервна татковина Албанија, јас резервна татковина немам.

A кое е тоа име?
[MERGETIME="1326395290"][/MERGETIME

како вели во Меџународно јавно Право кои се условите за создавање на нова држава ???
и Косово беше покраина сега е Држава

Па за цел свет ние официјално сме ФИРОМ, зошто под тоа име сме примени во ООН.

Албанија нема да покаже никаква агресија. Агресијата ќе биде домашна.

Бугарите немаат повеќе од 1/3 малцинства од друга етничка припадност и религија, ниту пак имаа некакви поголеми отворени прашања со соседите. Најголем доказ за тоа е што не добија вето од никого за разлика од нас.

За албанците-агресијата и да е внатрешна нема да им оди во прилог,тој дел Албанија нема да сака да го превземе кон своја територија,пак би било тоа агресија врз суверентитет на друга држава.Ако веќе бараш закана можеше како подобар пример да го наведеш Косово.

За името-ФИРОМ сме во ОН,ама работите се менуваат со 134 држави кои меѓународно те признаваат.ФИРОМ е привремено,за кое ново име збориш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom