Клише реченици кои сите ги мразиме

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
,,На времето имавме пари. Абе да пукнеш со прсти пари ни се појавуваа у руки"

:pos::pos::pos:

"У гужва сум, ќе те барам."
Секој така што ти вика У гужва сум ќе те барам за некое време апсолутно ич нема да ти се јави... Барем јас од таа работа имам искуство...

Кога прават муабет луѓе од различни градови, неизбежен е следниов дебилен муабет:

А: Од кај си?
Б: Од Кавадарци (рандом пример)
A: Го познаваш Петко? (рандом пример)

Дефинитивно еден од најглупите муабети, а речиси секогаш се начнува кога се запознаат луѓе од други градови. Освен што е клише, туку е и бош муабет без некоја поента која не води никаде. И што ако го познавам тој фамозен Петко (по примерот), демек тој треба да ни е заедничка тема на муабет или тој е царот кој мора да го познавам доколку сум од Кавадарци (по примерот)? Глуп, а премногу чест муабет.

Кај си, од лани не сме се виделе (ова на 1 јануари)

Ќе те барам кафе да пиеме (а знаеме дека нема)

Не ми е за мене, за моите ми е (ситуацијава со вирусот)

1.Прашуваш за совет

- Не знам, ти си знајш најдобро!

2.Не прашуваш за совет

- Пробај ова, пробај она
- Еј, јас мислам вака да изиграш
- Слушај шо ти викам јас

Пример се жени некој или завршуе факултет или нешто слично и му викаш ''ајде честито, за арно де е, за убаво" и ти враќа ''Ајде, ајде, па и на твоја глава''.

Од кај знаеш дека и на моја глава сакам тоа да се деси? Може кур ме боли мене за женачка и факултет.

Има ли нешто победно од „Какви ти се мислите таков ти е животот“?

Кога прават муабет луѓе од различни градови, неизбежен е следниов дебилен муабет:

Дефинитивно еден од најглупите муабети, а речиси секогаш се начнува кога се запознаат луѓе од други градови. Освен што е клише, туку е и бош муабет без некоја поента која не води никаде. И што ако го познавам тој фамозен Петко (по примерот), демек тој треба да ни е заедничка тема на муабет или тој е царот кој мора да го познавам доколку сум од Кавадарци (по примерот)? Глуп, а премногу чест муабет.

Од една страна, изгледа како глуп и дебилен муабет, али јас на пример, го гледам од аспект на тоа, дека ако го знаеш тој Петко, може да испаднете познати/по-свои да речам, ако имаш близок контакт или си во добри односи со тој Петко. Многу често ради такви фамозни Петковци, имам завршено работа побрзо/подобро со непознати луѓе, а и јас на нив, отколку да ми се тотални непознаници.

На пример тебе не те познавам, ама ако си колега со ПЕТКО, а ПЕТКО мене ми е најдобар другар, повеќе ќе имам желба да ти направам услуга/завршам работа/помогнам, или во краен случај само направам муабет, отколку да немам никаква поврзаност со тебе.

Од една страна, изгледа како глуп и дебилен муабет, али јас на пример, го гледам од аспект на тоа, дека ако го знаеш тој Петко, може да испаднете познати/по-свои да речам, ако имаш близок контакт или си во добри односи со тој Петко. Многу често ради такви фамозни Петковци, имам завршено работа побрзо/подобро со непознати луѓе, а и јас на нив, отколку да ми се тотални непознаници.

На пример тебе не те познавам, ама ако си колега со ПЕТКО, а ПЕТКО мене ми е најдобар другар, повеќе ќе имам желба да ти направам услуга/завршам работа/помогнам, или во краен случај само направам муабет, отколку да немам никаква поврзаност со тебе.
Плус, недајбоже, можно е да испадниш роднина со некоја свиѓателка,такаречи идна љубоФ.Неверојатно е колку луѓе не си ги познаваме роднините во други места.Ама Петко од Кавадарци ќе ни е познат:icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

Плус, недајбоже, можно е да испадниш роднина со некоја свиѓателка,такаречи идна љубоФ.Неверојатно е колку луѓе не си ги познаваме роднините во други места.Ама Петко од Кавадарци ќе ни е познат:icon_mrgr:

Сличен муабет на тоа за во Кавадарци ти е:

A: Kaj работиш?
Б: Во Дрекслермаер .
А: Со тебе да не работит таму еден Горан што е некаде колку тебе во години и висок скоро колку тебе?

Кај можиш во толку илјади вработени сите да ги знаеш!!!

Автоматски споено мислење:

Зошто да не ми е познат Петко од Кавадарци?

Дек за свако грнче имало капаче. По глупу реченицу у живот не сам слушнал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom