Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
кај нас носат само дрога 9-та класа и затоа се станува зависен, затоа што не е прочистена и има многу штетни состојќи во неа. Марихуаната не ствара зависност но покасно се јавуваат некои проблеми како шизофренија и сл.(така читав). Додека во развиените земји, сите познати естрадно звезди користат високо квалитетна дрога за да ги издржат сите напори во нивните професии. Ама за таа дрога треба многу пари, а ние некако ги немаме.:smir:

Македонија можеби е полициска држава, но неизбежен е фактот што 70-80% во младинава се повремени корисници на дрога. Не ја подржувам дрогата како начин и средство да се ужива.. Сепак таа спаѓа во една од најголемите зависности во модерново време. Ни исто така не се слагам со фактот дека секој корисник на дрога е криминалец. Тука мора да се анализира, да се сортира... да се прави разлика.

hahahahhhahaha
"hrez" - go vika polabalkan - "srbija - bugarija" nekade okolu 19-20 milioni ziteli hahahahahahahahah
. veruvaj deka dovolno sum svesen za site posledici i kako deluva i after efekti - poim izgleda nemas ti od organizacija - 189 sepeni se se smrka se se "puka" se se duva - kako imas zelba i za sto??????
sedi vo krvta neznam kolku nemam "sedeno" jas so nego ....:pos2:
nit toj so mene :vozbud:
vreme nadejstvuvanje anfetamin 0d 4.5 do 8 casa - metaanphetamin od 12 nagore !
drug pat obidise da ne "Vregas" !!!!!
ти си типичен пример на зависник од наркотици, дури и кога не си под нивно дејство леташ. Тоа е најнормално, посебно ако земаш хемија која е непрепорачана на здрави луѓе, таа останува вечно во твојот организам и ако нормален мозок работи вака:
___---___---___---___---___---___---___---___---___---___---___---
твојот работи вака:
_________---_______-______-------------______--__---------------____
ова е под дејство на дрога затоа се разбудил :)

prav si samo koga stois !

ти си типичен пример на зависник од наркотици, дури и кога не си под нивно дејство леташ. Тоа е најнормално, посебно ако земаш хемија која е непрепорачана на здрави луѓе, таа останува вечно во твојот организам и ако нормален мозок работи вака:
___---___---___---___---___---___---___---___---___---___---___---
твојот работи вака:
_________---_______-______-------------______--__---------------____
ова е под дејство на дрога затоа се разбудил :)

ko prvo ne me poznavas licno i nemozes da sudis kako jas se odnesuvam i kako funkcionira mojot mozok
vtoro - definiraj "dejstvo" ...
treto "hemija" ili ne - preporacana ili ne - nit si mi pocestil nit si mi kupil...

a i blagodaram sto se "pogrizi" za moeto zdravje - go cenam ova :pos2:

... i bas sakam da te zapoznaam da si porazgovarame - ???:vozbud:
pozZ :smir:

мн убаво си е напишано ти кажувам дека никогаш нема да пробам дрога...друго објаснување :wink:

abe saska ama ova so drogata ti e nekako omielna tema aa ili taka mi se cini hehehehe ako nema da probas ama nekako non stop pisis...
a inace i da probas e samo iskustvo ne znaci deka mora da si zavisnik od ednas samo ke ti bidi edno iskustvo za da znajs kako ne trebaa

abe saska ama ova so drogata ti e nekako omielna tema aa ili taka mi se cini hehehehe ako nema da probas ama nekako non stop pisis...
a inace i da probas e samo iskustvo ne znaci deka mora da si zavisnik od ednas samo ke ti bidi edno iskustvo za da znajs kako ne trebaa
Или па да сакаш да пробаш пак :wink:

Можам да знам како не треба и без да пробам такво срање.

dobro zar temava ne e otvorena za edukacija za stetinite vlijanija na drogata?! ili jas kolku sto gledam poveke idat za da se informiraat kade i kolku e drogata, kolku e "kul" vlijanieto nejzino, za da se zapoznaat i obedinat nasite korisnici na droga ( da ne recam narkomani bidejki ne znaeme do kolkav stepen ste stasani, iako sepak ste narkomani).

dobro zar temava ne e otvorena za edukacija za stetinite vlijanija na drogata?! ili jas kolku sto gledam poveke idat za da se informiraat kade i kolku e drogata, kolku e "kul" vlijanieto nejzino, za da se zapoznaat i obedinat nasite korisnici na droga ( da ne recam narkomani bidejki ne znaeme do kolkav stepen ste stasani, iako sepak ste narkomani).

Odi legni si dete .....neznaesh nishto ...samo luzeri mozat da napishat vakvo neshto

gledam kolku si golem i zrel pa za ti da mi vozvratis ovaka.
a ispitaj se prven dali ti znaes nesto pa prasaj me mene posle toa.:pos2:

Sranje ...........daleku e od toa ...zamisli da dobiesh milion evra na loto ..toa nema da go osetish vo realnost ...no so nekoi vrsti na droga go imash istiot filing ......

Да бе у моментот ќе си мислиш дека имаш милион долари и кога ќе престане дејството ќе увидиш дека ги немаш и ќе продолжиш да се осеќаш мизерно како и претходно.

Аман бе,дај молим вас престанете со вакви одвратни коментари.

А знаеш кој е филингот да излезеш со друштво, да се изнаиграш,изнапееш,изнасмееш,без да ставиш ништо такво во уста и да дојдеш дома и да си легнеш со помислата колку е животов убав кога си со луѓе кои ги сакаш?

Да бе у моментот ќе си мислиш дека имаш милион долари и кога ќе престане дејството ќе увидиш дека ги немаш и ќе продолжиш да се осеќаш мизерно како и претходно.

Аман бе,дај молим вас престанете со вакви одвратни коментари.

А знаеш кој е филингот да излезеш со друштво, да се изнаиграш,изнапееш,изнасмееш,без да ставиш ништо такво во уста и да дојдеш дома и да си легнеш со помислата колку е животов убав кога си со луѓе кои ги сакаш?

Zenska ..ubavo mi e i taka ..ne vika ne top e ..ama vaka e pomnozeno so 100 ..pa ti vidi kolku e bolje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom