Помош за Ѓорги Николовски

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Сега пред малку налетав на ова на Фејсбук, па да споделам и тука, да му помогнеме и на Ѓорги..

JAs Gjorgji Nikolovski ,roden na 2.04.1988god.vo Skopje,poradi nemanje na dovolno finansiski sredstva za hiirurskiot zafat koj cini 50.850evra ve zamoluvam so vasa pomos, da mi ovozmozite da prodolzam so mojot zivot bidejki imam samo 23 godini i ke vi bidam vecno blagodaren.Vaseto ime ke bide vrezano vo moeto srce i vecno ke se molam za vas.Se nadevam deka ovaa molba ke dopre do vaseto srce.Odnapred vi blagodaram. .. DA MU POMOGNEME NA GJOKO DA PRODOLZI SO SVOJOT ZIVOT. KOPIRAJTE GO OVA NA VASIOT STATUS
070/077/ 143-133 075-143-123- 100 denari

Значи броевите се:

Т-mobile: 070 143 133
VIP: 077 143 133
ONE: 075 143123

Сум го испуштил тоа „Јас“ во мојот статус.. хаха. Ајде луѓе донирајте 100 ден. не се многу...

Done.
Му посакувам се најдобро на Ѓорги, да оздрави што побрзо

Да се донираат 100 денари, за да се помогне да се спаси нечиј живот, во секое време и за секого.:cuc:
НО никако неможам да разберам ЗОШТО кога донираме по 100 денари за хуманитарни цели треба да плаќаме ДДВ на повикот,,,

Ѓорѓи, се надевам дека ќе успееш со помош на хуманите луѓе да ги собереш потребните средства и ти посакувам успешно лекување,,,
Донирано

Донирано.
Ако тоа ДДВ не оди за хумантирани цели,а оди кон профитот на компанијата или кон УЈП тогаш тоа е најголемата нечовечност и иронија која некој ја прави.

На Фејсбук го видов овој апел и решив да ја отворам темава. Ѓорѓи има уште само десет дена живот. Да, уште само десет дена. Кој може нека донира 100 денари. За некој овие пари не се ништо, но за некој се се'.

Јас Ѓорѓи Николовски, роден на 2.4. 1988 година во Скопје, имам потреба од итна хирушка интервенција која чини 50.850 евра. Поради немање на тие средства, Ве замолувам за Ваша помош да ми овозможите да продолжам со мојот живот бидејќи имам само 23 години и ќе Ви бидам вечно благодарен. Вашето име ќе ми биде врежано во моето срце и вечно ќе се молам за Вас. Ве молам помогнете ми да ги соберам овие средства со онолку колку што сте во можност.

Се надевам дека оваа молба ќе допре до Вашето срце.

Телефон за донација:
070/143-133 (Т-мобиле)
077/143-133 (ВИП)
075/143-123 (Оне)
Жиро с-ка за донација:
300001000022215
Депонент: Комерцијална банка
ОДНАПРЕД ВИ БЛАГОДАРАМ.

Споделено и донирано, му посакувам успешно да ги собере средствата..

Ајде луѓе, одвоете 100 денари, се работи за човечки живот. Едно кафе или пиво помалку нема да ви смени ништо, но на Ѓорги може многу да му смени! Да не дозволиме ова да му биде последен Божиќ! Како што прочитав има уште само 10 дена, часовникот отчукува! Да бидеме хумани!
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 17:20 ---
Апел за помош

8A274434E404EC4DABFAED67C0215BF8.jpg
ЗА ДОНАЦИЈА ПО ПРЕДЛОГ ЗА УПАТУВАЊЕ НА ЛЕКУВАЊЕ ВО СТРАНСТВО ОД КОНЗИЛИУМОТ НА КЛИНИКАТА ЗА РАДИОЛОГИЈА ПРИ КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ ВО СОСТАВ ОД ПРОФ. М. ВРЧАКОВСКИ, ПРОФ. М.ГРУНОВСКИ И ПРОФ. К.ЃОРЕСКИ
Јас Ѓорѓи Николовски, роден на 2.4. 1988 година во Скопје, имам потреба од итна хирушка интервенција која чини 50.850 евра. Поради немање на тие средства, Ве замолувам за Ваша помош да ми овозмо- жите да продолжам со мојот живот бидејќи имам само 23 години и ќе Ви бидам вечно благодарен. Вашето име ќе ми биде врежано во моето срце и вечно ќе се молам за Вас. Ве молам помогнете ми да ги соберам овие средства со онолку колку што сте во можност.
Се надевам дека оваа молба ќе допре до Вашето срце.
ОДНАПРЕД ВИ БЛАГОДАРАМ.
Жиро с-ка за донација:
300001000022215
Депонент: Комерцијална банка
Телефон за донација:
070/143-133 (Т-мобиле)
077/143-133 (ВИП)
075/143-123 (Оне)
Конзилиумот на горенаведената клиника дава предлог за упатување на болничко лекување во странство од следниве причини:
1. Неможност да се спроведе соодветно лекување во здравствените установи во Република Македонија поради: немање на потребен материјал - пренасочувач на протокот на крв, стен интракранијален со погуста мрежа.
2. Постои индикација според итност: Интервенцијата за која се предлага пациентот да се упати на лекување во странство треба да се изврши ИТНО (10-15 дена и помалку ПОРАДИ ОПАСНОСТ ПО ЖИВОТ). Поради прогресивни главоболки отпорни на медикаментозна терапија.
3. Дијагноза: Дисеканктна фузиформа аневризма на артерија церебри постериор лево во посткомуникантен сегмент.
4. Се упатува во: Интербалкан, Солун- Грција поради близината, бидејќ и постои опасност од подалечно патување или патување со авион.
Од предложеното упатување и лекување во странство се очекува да се постигне: Ремоделирање на артеријата која е заболена со обезбедување на проток на крв дистално и ПРЕВЕНЦИЈА ОД ИНФАРКТ И КРВАРЕЊЕ.
Барател Ѓорѓи Николовски

Да се донираат 100 денари, за да се помогне да се спаси нечиј живот, во секое време и за секого.:cuc:
НО никако неможам да разберам ЗОШТО кога донираме по 100 денари за хуманитарни цели треба да плаќаме ДДВ на повикот,,,

Ѓорѓи, се надевам дека ќе успееш со помош на хуманите луѓе да ги собереш потребните средства и ти посакувам успешно лекување,,,
Донирано

И мене ми расипаа пресметки ВИП, ама ако, гајле ми е....со среќа и нека заздрави што побрзо...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom