Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира што треба да содржи оброкот пред спиење...ако не му е тешко на некој нека напише неколку добри оброка пред спиење :)
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 20:19 ---
Ме интересира што треба да содржи оброкот пред спиење...ако не му е тешко на некој нека напише неколку добри оброка пред спиење :)
Казеин=урда,млечни производи и зеленчук претежно јаглехидрати со низок гликемичен индекс.

Пробај го ова.. незнам како ќе ти се свиѓа ама мене ми е нешто невероватно кога ќе ми се јаде благо..
Направи го овесот со вода.. Стави жешка вода во него нека прими малку вода почекај 2-3 минути.. одозгора стави му степ.. Само одбери некој благ вкус.. невероватно нешто.. Степот има 1 калорија мислам цело кесиче.. Ете ти добра опција.. : )

ај ќе пробам,еве од мене предлог одлично е само со млеко јас пијам не можам со јогурт.

292271_318061124945139_2070059772_n.jpg

Пилешко филе (како салама што е она) да се јаде или не ? има протеини како стекот или слабо.. и да не е мрсно многу ?

Казеин=урда,млечни производи и зеленчук претежно јаглехидрати со низок гликемичен индекс.

од која храна можам да ги внесам тие јаглехидрати со низок гликемички индекс??

Кои видови меса ви се застапени во исхраната, освен пилешко и телешко?

Кои видови меса ви се застапени во исхраната, освен пилешко и телешко?
Пилешко и телешко ти е најчист извор за чиста маса бидејќи се помалце мрсни, ако немаш голем % на bodyfat можеш да си дозволиш и секакво друго месо. Само јас би избегнувал свинско поради голем број на заситени масти.
Меѓутоа риба (особено лососот и туната) е еден од најдобрите избори за вежбачи и би ти препорачал да ја користиш често во својата диета ако ти е скиснато од пилешко/телешко.

Здраво, вака сеа имам 47-50кг и висок сум 175цм имам 16 години и сум како костур, сакам да ве прашам како да ја зголемам телесната тежина ?

3 варени јајца плус 2-3 варени компири навечер океј е ?

скоро 2 месеци само вода пијам со ретки исклучоци веќе досадно стана пробав цевитана ама некако не ме радува некоја препорака ?

Здраво, вака сеа имам 47-50кг и висок сум 175цм имам 16 години и сум како костур, сакам да ве прашам како да ја зголемам телесната тежина ?

Обично околу 14-15тата година настануваат драстичните промени ( кај машките , барем кај мене така беше ) предпоставувам ти тогаш си се извишил нагло а ?
За да ја зголемиш телесната тежина лапај повеќе , не бирај што и како , јади обемно пред легнување ,спиј повеќе , излежавај се и кога ќе се осетиш дека не иде веќе со лежење и јадење само пробај почни и да вежбаш а исхраната продолжи да ја внесуваш во поголеми количини :)
П.С. Ова ти е на природна база и го имам тестирано до некаде , кога бев повреден зимно време тоа го правев јас и не се препознав за месец дена :)

Незнам што да јадам веќе после вежбање,во теретана одам претежно кај 6-7 до 8-9 ч.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom