Како можам да мерам колку % е масното ткиво?
Можеш на Спортска Медицина во Скопје,250 денари беше преглед лани кога бев последен пат,ти мерат килажа,боди фат,висина,ти земаат крв,проверка на дишни патишта,работа на срце,итн,итн.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како можам да мерам колку % е масното ткиво?
1000иначе колку калории од прилика има сендвич со плескавица компири кечап и мајонез?![]()
А и да ве прашам .... 180 сум висок со 79 кила 20 год....колку калории дневно треба да внесувам ? Вежбам по дома веќе 3 години а никад не сум поведувал сметка за ова XD
Како да зготвам 100 гр. овес пишете у детаљи
Ванила крем:
100грама овес
1 чаша млеко
Лажичка цимет
Дозер ванила веј
Ги мешаш овесот, циметот и млекото па ги ставаш во микро на 2 минути (после една минута промешуваш и го враќаш назад). Откако ќе се зготви, почекај 2-3 минути да се олади и додади дозер веј внатре. За екстра вкус јас ставам неколку јагоди/малини/капини/боровинки зависи што има дома - најдобро ми е со јагоди.
Reece's style:
100грама овес
1 чаша млеко
Лажица путер од кикиритки
Лажица какао
Дозер чоколаден веј
Ги мешаш овесот и млекото и готвиш како што веќе ти напишав горе. Кога ќе се зготви додаваш лажица путер од кикиритки и лажица какао и добро промешуваш. Оставаш да се олади 2-3 минути па го додаваш вејот, мешаш. Оваа комбинација може да ја користиш и со ванила протеин затоа што нема да ја осетиш од какаото, но сепак за по "чоколаден" вкус подобро е да користиш чоколадо.
Ставаш пред да лагнеш јогурт или млеко и утре имаш овесни снегулкиКако да зготвам 100 гр. овес пишете у детаљи
1000
Многу повеќе од 1.000.. само 100 грама мајонез има 700 калории.. каде се пржените компири,лепчето.. избегнувајте вакви работи.. ако веќе морате да јадете јадете само со кечап и без компири.. ќе ги скратите калориите за повеќе од половина..
-макарони со изваркаДај бе кажете некоја друга алтернатива, веќе почна монотоно да ми станува ова.
-За доручек јадам овесни или тие со сушено овојшје мешани со млеко,
-за ручек имам грав, печено месо со печен компир, и манџурии со грашок, варен компир, варено месо, ориз etc. + салати (ручекот ми е малце проблематичен пошто сме цело семејство, а не сум во состојба сам да земам посебен ручек да правам, високо-протеински, а ниско калоричен)
-за вечера варени јајца, туна, варен компир, комбинација од овие меѓу себе со кашкавал, баланс јогурт, и нешто зеленчук
Ручекот не ми е толку проблем за монотоност, ама доручеков и вечерава више ми иде да ги преспијам....