Вол паркиран пред излез на паркинг, како да се реагира?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој слично искуство со пријавување вакви случаи во полиција?

Зависи до тоа колкав вол е тој. Што не му остаиш порака, “Пријателе си се паркирал во зона за “каснење на работа“, секое утро не можам да излезам со колата и каснам, тргни се.“

Сликај го автомобилот, сликај го и со пораката, и сликај го доколку не направи ништо околу тоа (ако се работи за иста личност) доказитеи право во полиција.
Ако се повеќе луѓе, пак доказите и право во полиција, без оставање учтиви пораки.

Високо ниво подразбира оставање на мртва риба под брисачот на запрежната. Мислам дека сите знаат што значи мртва риба на шофершајбна. ;)
јас сум еден од тие што незнаат, биди добар и кажи ми :)

Ако сакаш да се одмаздиш...обрати се за совет кај "одмазничка" :coffee:

Инаку ако се работи за вол....тогаш врзи му клопатарец на колата,и нека му се смее пола град.

нај убаво решение е со повеке големи видливи знаци. ако тоа не успева, тогаш има и едно решение со бетонски жардињери. значи во правец од излезот на паркингот се редат неколку бетонски жрдињери и од лево и од десно, т.е. се ставаат колку за да може да помине кола, со по да речеме 20-25 сантими од лево и десно размак. зашто е ова добро? па као некој се паркира тука кај жардињерите, нема да може да излезе од кола, т.е. нема да може да отвори врата, или барем не доволно за да излезе...
овака јас го решив проблемот во центар кај што на времето живеев. инвестицијата не е голема, поготово како што сватив се работи за колективен стамбен објект. значи да речеме дека сте 15 станови, со по 1000 денари од стан, трајно ке го решите проблемот, а плус и ке го раззелените местото... да се посади некое цвеке или борче во жардињерите, така на никого визуелно нема да му пречи што сте ги ставиле истите, а воедно стварно ке го решите проблемот...

значи потребни ви се 6 или 8 жардињери со димензии:
-должина 1 метар,
-ширина 40-50 сантими
-и висина барем 60 но не повеке од 90 сантими, не за друго, туку за да личи на нешто кога ке се намести и засади зеленило во него...

со по 3 вакви жардињери од страна можете да обезбедите повшина од околу 3,5 метри а со по 4 околу 5 метри правец. 5 метри е таман должина. размислете за ова.... вакви жардињери јас ги купив во тетово на самиот влез од десна страна има една фирма што изработува готови продукти од бетон (бехатон, фонтани, жардињери, столбчиња, ивичњаци и тн...)

следнава недела кеидам натака па можам и да ти прашам за цени ако сакаш... а и низ скопје има сигурно некој што продава вакви...

жардињери. значи во правец од излезот на паркингот се редат неколку бетонски жрдињери и од лево и од десно, т.е. се ставаат колку за да може да помине кола, со по да речеме 20-25 сантими од лево и десно размак. зашто е ова добро? па као некој се паркира тука кај жардињерите, нема да може да излезе од кола, т.е. нема да може да отвори врата, или барем не доволно за да излезе...
овака јас го решив проблемот во центар кај што на времето живеев.

Ако волот се паркира на улица?

(најверојатно вака изгледа тоа)

acidparking.jpg

Евентуални проблеми:

1. Тој што паркира пред паркингот на Ацид , понекогаш е вол , следниот пат е коњ. Значи не е истиот секогаш.
Ќе треба често да викнеш полиција , па пајакот дур да дојде , Ацид како и да е не ќе може да оди на работа.
Утре пак исто , нема да го има волот , но ќе дојде кравата која не знае дека Ацид вика Полиција , и ќе се паркира за едно 30 минути пред рампа ... Не помага тука , особено ако населбата е фреквентна и се движат луѓе од други населби.

Ако е истиот човек , тогаш Ацид има нарушени односи со волот , и намерно му го блокира патот , што не верувам.

МАНИ ГО БЕ МАНИГО :D ТУПАЈНЦА МАНИ МУ

2. Волот може да има црн појас , Ацид освен што ќе задоцни на работа , 1 месец ќе мора да одговара на пријателите што му се десило, зошто окото му е нашминкано.

3. Волот најчесто се извинува , со тажно лице , а на твојот висок глас и навреди , ти враќа со оправдувања (имал итен случај , немал каде да паркира , се заглавил во лифт , синот му бил болен итн).

Според мене треба да ставите некоја видлива табла , да видат убаво дека е паркинг и дека го блокират вашиот излез , и друга табла со заканувачка порака убаво штампана , не рачно , пошто не изгледа озбилно.

Ако е како на сликата како че клај жардијнери измеџу ВОЛОТ че го попречи тротоарот че неможа да врва лујџето...Решение!!!! ЕВЕ!!! Платете некој нека стои кај рампата и фино лепо нека му објаснува дека не смее да паркира нека седи само трета смена за на сабајле да можи да се излези колку стана сте а по 1000 или помалце че стој за тие пари секој :D ново работно место во државава :D ...Aко нема кој јас можи за 13000 да стом...ама не сум толку набилдан че треба некој набилдан да стој :D

море ацид... земи ти напрај си една лисица евентуално 2 ако ти притребаат како оние што ги имаат од градски пакинг и остави му го твојот број на шовершајбна па сакал несакал ке ти се јави сигурно! не е многу тешко да направиш таква лисица. се што ти треба е еден профил 30х30 една цевка од пола цол некаде 30тина и некојј бравар.

Често се случува пред излезот на паркингот на зградата кај што живеам да има паркирано некој вол, коњ или друг тип на стока, поради кои не можам да излезам со мојот автомобил ( и поради што се случува да задоцнам на работа на пример). Да не напоменам дека пред излезот има рампа/синџир и знак за забрането паркирање. Се имам обидено да повикам пајак служба, ама од таму имам добиено одговор дека тие добиваат налог исклучиво од полицијата.

Не сакам да се случи да свртам во полиција, па кога ќе дојдат - колата да ја нема.

Како да реагирам следен пат кога ќе се случи ова?

И да, културата не ми дозволува да му избушам гуми или да му ја гребам колата. Ипак, поентата ми е што поскоро да излезам со мојот автомобил, а волот да си добие соодветна казна за погрешно паркирање.
Па не ги буши постави штрафови под гумите, така сам ќе си ги дупне на искачање

Па не ги буши постави штрафови под гумите, така сам ќе си ги дупне на искачање

И ќе остане пред рампата уште саат време додека да ги смени или дојде шлеп служба :D

најфин предлог е да се обележи пред излезот од паркингот да не се паркира,некој поголем флуросцентен знак со 100 Swarovski кристали за да биде забележителен.Како и да е не му ја оштетувај колата,ни гумите,а никако да се пресметуваш физички,ко за малер доага некој К-1 fighter па си ги собираш забите по паркингот на крај. Такви имало,има и ке ги има секогаш.Ако го решиш проблемот со овој вол некој на работа ке те затвори со кола и вечно така,таква ни е културата возачка,тоа е проблемот,да можеме со кола во ГТЦ на шопинг ке одиме. Ако се работи за добро ауто греота да го гребеш,пр Scirocco-то ново.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom