Чуму му била потребна верата на Авраам доколку навистина зборувал со Бог лице во лице?А ти доколку ми зборуваш дека постои Бог,јас доколку би ти поверувал на твоите зборови,тоа е вера.А сега за сега јас како атеист,каде што атеизмот е само револуционерно одбивање на таканаречената теологија христијанска или некоја друга,мене не ми е потребна вера како атеист бидејќи јас и другите како мене сме во неверие.Вери може да има илјадници низ целиот свет,ама атеизмот е еден насекаде.Да веруваш Некому,има разлика од Еден до друг Бог,и тоа верниците ги прави да се разликуваат насекаде,а додека да не веруваш Никому,тоа ги поврзува сите атеисти без разлика на раса,јазик,култура.
Се изнапрашував али освен апстрактни одговори (во кои сите знаат да бидат паметни) никој ништо конкретно не одговори.
Кога некој не одговара или го избегнува одговорот(врти одоколу) на испит, јасно е дека незнае.
Пази он го гледал универзумот (барем дел од него) и за него бил бог(не религиозен бог), признава дека постои, но неверувал во тоа што го гледал.

Ако не им веруваш на сетилата тогаш не му веруваш на разумот, што значи пак доаѓаме до непостоењето на светот, крајната цел на атеизмот.