Јудаизам

• Креатор на темата Креатор на темата wuuh.
  • Време на започнување Време на започнување
И јас барам сакам „правилно“ демек тумачење на цитативе ... или правилен превод
Ete ti pravilen prevod na citatite. Imas link imas i vo PDF pa procitaj.
Toj sto ti tvrdi deka ne se pravilni prevodite neka ti ostavi link ili neka go dokaze toa a ne od svoja glava da trese.
Jas toa sto go napisav ostaviv tocno od koja kniga e izvadeno i koj tom i koja stranica pa proverete si.

exlexmk виде дека има линк, види и ти бре муслиманину. Кликни го, прочитај ти напишав што е тој трактат што ти демек си го „цитирал“. ОРИГИНАЛ! НИКАДЕ НЕМА ТАКОВ ТЕКСТ. Ова твоето не е лош превод, ами додаван текст што го нема во оригиналот.
И претходно за друг „цитат“ ти дадов линк и ти покажав како ова се муслимански касапници за да ги навредуваат евреите и да шират лага за нив. Не лажи бре, ќе те запали твојот бог, ако веруваме во Коранот.

Муслимански преводи и анти-семити не се веродостоен извор за опис на еврејската мисла. Омразата кон евреите си ја шири на исламски центар, не тука. Ти не бараш вистина ами само плукаш врз другите.
Штета... Оди читни го линкот... Го има трактатот од каде што ти си нашол „цитат“... :facepalm:

Nemoj da im se fakas na sekoe na Muslimanite Cionistu.
Nitu eden link nema da najdes Muslimanski koj se zanimava so gnasotiite na Talmud. Usput vaka ke ti gi zalepime. Tie sto gi obvinivte za holokaustot tie go otkrivaat talmud.

http://www.google.com/#hl=en&sclient=psy-ab&q=TALMUD on Christians&oq=TALMUD on Christians&gs_l=serp.3..0j0i22i30.27244.27244.1.27851.1.1.0.0.0.0.188.188.0j1.1.0.les;..0.0...1c.1.6.psy-ab.Orgi45PZCr8&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&fp=d0246ee64ea6f229&biw=1024&bih=628

Najdi mi eden barem Muslimanski link tuka od site tie koi pisuvaat za Isus i Hristijanite vo Talmud.

Eve na kogo mu e dozvoleno da laze:
„Prema nežidovima dozvoljena je upotreba svake laži.“ (Talmud, Berahot).

Eve link kade Talmud moze da se procita:
http://www.sacred-texts.com/jud/talmud.htm

Vie,sekako,gi negirate i "Protokolite na cionskite "mudreci"" ama toa ne go brise faktot deka se toa planovi za vladeenje so covestvoto.
Eve gi i niv pa koj gi nema procitano neka se zapoznae:
http://www.galaksija.com/protokoli.htm

TESKO TIE STO NE VE NAUCILE I STO NE VE ZNAAT.

Чорбаџија , нема за жал евреи на темава, па Soul-of-Space со неговата муслиманска пропаганда на антисемитизам шири невистини за своите „непријатели“ :( А јас лично, бидејќи не сакам многу ислам и нивните закони кои ограничуваат, го малтретирам тука и му покажувам колку е занесен со неговата вера и по секоја цена сака да покаже како другите се лоши, а не тие самите. Му покажувам дека законот што го плука тука, од таму потекнува и неговиот закон. Еврејските пророци се и негови(муслимански) пророци! :vozbud:
Не разбирам само која будала ќе верува на муслиман во однос на евреите и нивниот Закон...

Но многу сме, секакви не има, ќе има сигурно некој, па јас дадов малку линкови и објаснување како се погрешни цитатите (не лошо преведени, ами додадени на еврејските закони од страна на муслимани за да ги оцрнат евреите пред другите) и немаат врска со реалноста.

Од мене толку секако, секој што ќе дојде, нека го испитува до коска секое муслиманско зборување за јудаизмот, за христијанството... тие(муслиманите) не сакаат добро за овие два Закони од кои им потекнува нивниот! Истражувајте го муслиманското мнение многу добро, мудро е да се постапи така, ако не сакате да згрешите!

Nema Evrei,so niv mozes i da se razberes. Ima cionisti e so nim ne mozes. Kako sto ima ispadi vo sekoja religija taka ima i kaj Evreite. Sekoja edna religija ima maka od vnatresni "patrioti" taka i Evreite imaat maka od Cionistite.
--- надополнето: 19 март 2013 во 14:05 ---
Eve eden pravoslaven svestenik sto zboruva za Muslimanite i Evreite:

Ova e realnosta i taa ne zavisi sto ke kaze edna bolnoumna masa luge koi od nosot podaleku ne gledaat.

Soul-of-Space батали што зборуваат продадени к* синови ... човекот се купува или со овца, или со 13 парички или со слични материјални работи... и лаги. Кажи ти што имаш да кажеш друго за Јудаизмот. Ако немаш, молчи, доволно кажа со лагите...
Лагите од погорните твои цитати се демистифицираи и разоткриени како муслиманска касапница на еврејски свети книги, чии пророци ги признавате...
Сакаш да веруваш дека евреите се поделени? Сега ционистите или „вистинските“ евреи го следат Законот? Од ционистички или од вистински евреи се цитатите? Ги знаеш книгите од каде што ти се обиде да не излажеш дека се тие смешни цитати?
Се ќе направат тие луѓе за да си ја добијат ветената земја и да дојде нивното кралство со еден бог, еден закон, еден живот!
Јас и ти же да мелиме до мила волја... :) Само не се нервирај од евреите, тие го имаат Мосад и Шин Бет :D

Jas sum cvrsto ubeden deka Talmudot e izmislen od CIONISTITE. Samo ne dojde temata do tamu da ja dogurame,odma proba da ja svrtis,odma isprevrti kako moderatorite bi gi ponistile citatite.
Imam jas mnogu raboti da kazam. Kako sto e izmislena "vetenata zemja" i "posebniot odbran narod" taka se izmisleni i ovie gnasotii od strana na Cionistite. Evreite kako evrei takvi se po priroda,LOS narod,ama ke najdes i iskreni... Evreite bile tie koi go raspnaa Isus,toa sakal ili nejkel ke go priznaes i sekoj go znae. Ne e polesno da se ubie eden Bozji pratenik (za nekogo Bog) odosto da se napise deka bil kopile (Allah da mi oprosti).

Odi lice pravimu na maloumnite. Pameten covek znae koj mu e OTVOREN neprijatel i koj mu go kopa grobot i potoa vinata na drug da mu ja prefrli.

Ок ок ... значи темата е за објаснување на јудаизмот, верувањето праксите или муслиманско дрдорење и плукање и лажење за јудаизмот кој што не го разбираат?

Ти си муслиман бре човек, нормално дека ќе дадеш свое негативно мислење за јудаизмот... ок знаеме тоа, и сите муслимани да дојдат сите едно та исто ќе зборите: евреите ционисти ни е* све :) Што бара муслиман да уништува храм стар илјадници години? Што? Омраза бре омраза.. да се уништи евреинот до крај! Е НЕ МОЖЕ! :D Пукни :D
Си кажа, ајде сега да се запознаеме со јудаизмот, што велиш?
Ти не го познаваш јудаизмот, не си ништо прочитал, не си разговарал со еврејски рабини да ти објаснат како и што е - се гледа по омразата која ја имаш кој јудаизмот.
Како може да бараш од другите да не ти ја вреѓаат верата и твојот ценет бог кога ти плукаш врз Талмудот? Петокнижието на Мојсеј...
Како може ти бре да ги негираш пророците? Па нели ги има истите во Коранот ?

Не е добро кога ќе се опие човек со религија и ќе заборави дека е човек меѓу луѓе! ЌЕ го изеде омразата...

Еве, линк малку за јудаизам.

Ок ок ... значи темата е за објаснување на јудаизмот, верувањето праксите или муслиманско дрдорење и плукање и лажење за јудаизмот кој што не го разбираат?

Ти си муслиман бре човек, нормално дека ќе дадеш свое негативно мислење за јудаизмот... ок знаеме тоа, и сите муслимани да дојдат сите едно та исто ќе зборите: евреите ционисти ни е* све :) Што бара муслиман да уништува храм стар илјадници години? Што? Омраза бре омраза.. да се уништи евреинот до крај! Е НЕ МОЖЕ! :D Пукни :D
Си кажа, ајде сега да се запознаеме со јудаизмот, што велиш?
Ти не го познаваш јудаизмот, не си ништо прочитал, не си разговарал со еврејски рабини да ти објаснат како и што е - се гледа по омразата која ја имаш кој јудаизмот.
Како може да бараш од другите да не ти ја вреѓаат верата и твојот ценет бог кога ти плукаш врз Талмудот? Петокнижието на Мојсеј...
Како може ти бре да ги негираш пророците? Па нели ги има истите во Коранот ?

Не е добро кога ќе се опие човек со религија и ќе заборави дека е човек меѓу луѓе! ЌЕ го изеде омразата...

Еве, линк малку за јудаизам.

Temata e za site sto go prestavuvaat Judizmot. Kako sto temata "Prasanja za Islamot" e tema i za vehabiite i za bombasite i za nekoj poedinci taka i ovaa e za se' sto gi opfaka.
A za Pukanje,ufff... naj mnogu mi e zal i krivo sto mozebi ne si svesen kolku toa ocigleden si deka si gotovo PUKNAT.
Toa so sila smeenje,te izdava uste poveke.

Омраза бре омраза.. да се уништи евреинот до крај!
Ova mora od slednive citati da si go izvlekol:

„Kuće nežidovske su kuće životinjske.“ (Talmud, Leb. tob. 46a).

I ovoj izgleda go platile:

И откако покажавме дека лажеш, пак си пишуваш тука? Браво... абе не ги следи во се другите на темата за ислам... тие само не го сакаат исламот и тука не се можи ништо... остави ги да бидат тоа што се... со исто ќе им враќаш? А и ниту еден евреин не ти напишал ништо за исламот на форумов...
Или за тебе сите се евреи кои не го сакаат исламот и го сметаат за ограничување на човековата мисла, без духовност и дека е насилен?

Ме мрзи за ова да ти барам, ќе оставам некој друг ревносен истражувач да те демантира, и ако може дај линк до талмудот каде што го има ова... ако може, не вака.
Не ти верувам воопшто тебе муслиманину дека ова го пишува некаде во талмудот, дури и дали постои ваков дел од Талмудот :)
Ајде помачи се! Дај линк.

P.S. Зошто овој дел од Талмудот (Leb. tob. 46a) го има само на балкански страници и форуми и само таков постои како превод? Хм?Чекам објаснување, муслиманину!

Jas sum cvrsto ubeden deka Talmudot e izmislen od CIONISTITE. Samo ne dojde temata do tamu da ja dogurame,odma proba da ja svrtis,odma isprevrti kako moderatorite bi gi ponistile citatite.
Imam jas mnogu raboti da kazam. Kako sto e izmislena "vetenata zemja" i "posebniot odbran narod" taka se izmisleni i ovie gnasotii od strana na Cionistite. Evreite kako evrei takvi se po priroda,LOS narod,ama ke najdes i iskreni... Evreite bile tie koi go raspnaa Isus,toa sakal ili nejkel ke go priznaes i sekoj go znae. Ne e polesno da se ubie eden Bozji pratenik (za nekogo Bog) odosto da se napise deka bil kopile (Allah da mi oprosti).

Odi lice pravimu na maloumnite. Pameten covek znae koj mu e OTVOREN neprijatel i koj mu go kopa grobot i potoa vinata na drug da mu ja prefrli.
Ти си цврсто индоктриниран, не убеден. Друг мора да ти сервира и да ти кажува што да мислиш, што да сметаш за вистина а што за лага.
Таа бљувотина позната како антисемитизам или омраза кон евреите, која ја ословуваш како ционизам е одамна позната манипулација за лекоумни како тебе.
Колку кредибилитет има, од кога е разоткриена и како, е нешто кое е полесно за дознавање и од временска прогноза.

"Протоколите на зионските старешини" е лага разоткриена уште во 1921 година од новинарот на Times - Robert Graves.
Подоцна во 1935 година и со одлука на швајцарскиот суд е донесена пресуда дека се работи за лага.

Потеклото на овој мит има корени уште од француската револуција во 1797, кога францускиот језуит Abbe Barruel, издал трактат во кој како виновник за револуцијата го посочува наводниот масонски заговор.

И откако покажавме дека лажеш, пак си пишуваш тука? Браво... абе не ги следи во се другите на темата за ислам... тие само не го сакаат исламот и тука не се можи ништо... остави ги да бидат тоа што се... со исто ќе им враќаш? А и ниту еден евреин не ти напишал ништо за исламот на форумов...
Или за тебе сите се евреи кои не го сакаат исламот и го сметаат за ограничување на човековата мисла, без духовност и дека е насилен?

Ме мрзи за ова да ти барам, ќе оставам некој друг ревносен истражувач да те демантира, и ако може дај линк до талмудот каде што го има ова... ако може, не вака.
Не ти верувам воопшто тебе муслиманину дека ова го пишува некаде во талмудот, дури и дали постои ваков дел од Талмудот :)
Ајде помачи се! Дај линк.

P.S. Зошто овој дел од Талмудот (Leb. tob. 46a) го има само на балкански страници и форуми и само таков постои како превод? Хм?Чекам објаснување, муслиманину!

не мислиш дека малку претеруваш па и ми шерифуваш по подфорумов ...
неможеш да му кажуваш на никој каде и што да пишува ..
ако сметаш дека тоа шо го пишува е вон правилата пријави го (барем тоа знаеш да го правиш)
ама ако некој дебатора на некоја тема .. колку и да е против тоа .. исто како ти шо дебатираш против муслимани христијани итн ... има право да го прави тоа ...
ако сметаш дека цитатите не се преведени добро ... бујрум дади превод ... објасни
ако сметаш дека некој не е вреден да дискутираш со него тогаш те молам прекини да шерифуваш и да кажуваш кој смее да пише нешто на било која тема ..
ти си секаде и на секој му солиш памет ..

@Soul-of-Space батали што зборуваат продадени к* синови ... човекот се купува или со овца, или со 13 парички или со слични материјални работи... и лаги. Кажи ти што имаш да кажеш друго за Јудаизмот. Ако немаш, молчи, доволно кажа со лагите...
на шо личи ова .. ако немаш друго шо да кажеш молчи ... абе ај ..
имам чуство дека си евреин ... волку нападен не си ни на телемата ..

Јас пак ќе ти кажам ... ако имаш ти нешто да кажеш на темава да кажеш и да дебатираш, а ако немаш да молчиш и да престанеш да пишуваш на неа користејќи лични дисквалификации кон членовите кои пишуваат на неа ..

затоа што немаме (има некои но не пишуваат) евреи на форумов не значи дека никој не треба да пишува на неа .. а тие шо ќе пишуваат ќе ги замолам да ставаат линкови за подршка на кажаното ...

Соул нешто од нешто цитираше напиша .. ти освен лични обраќања кон него ништо не напиша = офтопици ... а најмногу ме иритира твоево шерифување .. ако продолжиш ќе те санкционирам.

„Ne pijte mlijeko od krave koju je pomuzao kršćanin.“ (Abhodah Zarah 35b)

Ајде да се обидам и за ова да те фатам на лага и во незнаење!!! Малку онака... за да не може да спиеш од „ционистите“... :D

Никаде не пишува христијани во тој делод Талмудот (не знам од каде ги читаш овие работи)! ДАЈ ЛИНК!
Се однесува на сите не-евреи и за тоа имаат оправдување од Законот - не дека мразат не-евреи, туку дека мора да биде подготвено на еврејски начин. И не е да не се пие, ами да не се користи за ништо дури ниту сирење бидејќи имаат забрани ако млекото не е прописно подготвено (како што муслиманите си имаат начин на жртвување овца, исто и евреите имаат за ова правила и не сакаат да јадат „нечисто“ - нееврејско молзење и приготвување).
Може да се користи сепак ако има евреин кој ќе набљудува - управува како да се направи сето тоа! Види подобро за тоа во линкот до ОРИГИНАЛНИОТ ДЕЛ што следува после ова мое објаснување мало.

Еве ти линк и до тој дел (и повторувам НЕ Е ТОА ЗА ХРИСТИЈАНИ, ЛАЖАТ МУСЛИМАНИТЕ НА БАЛКАНОТ СМЕТАЈЌИ ГИ СИТЕ ЗА ПРОСТАЦИ ДЕКА НЕМА ДА ПРОВЕРАТ) и уште еден доказ како немаш поима што копираш, што зборуваш и кого мразиш! ;)
Никаде нема таков дел од Талмудот во овој цитат...

93 93/93
--- надополнето: 19 март 2013 во 20:17 ---
Ок ок, ќе наоѓам јас линкови што тој цитира за да покажувам како лаже и свршена работа. Не е проблем. (y)
Што да правам што знам и ги поправам и тие да знаат (ако сакаат да знаат) :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom