Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
Eve vi uste eden Ruski kamion marka ZIL:

MTO-80_ZIL-131_Truck_VTTV_omsk_2007_001.jpg

Eve uste eden kamion koj veke odamna go nema,se raboti za Avstriskata marka SAURER koja veke odamna ja nema a kaj nas vo MK gi imas vo Radovis.Ovaa slika e na pomalo kamionce od SAURER,ja slikav vo Germanija vo gradot Sinsheim.

Attachments

• DSCN0377.jpg
    DSCN0377.jpg
    153,7 KB · Прегледи: 8
truck_crush.jpg

mislam deka e CATERPILLAR zakon kamionista ima vo prilep eden vakov mislam deka e od mermernio kombinat
Да разјасниме нешто... Ова се нарекува дампер, а Caterpillar, Volvo и сл, се произведувачи на чудава.

Tovarna avtomobilov Maribor (TAM)

Многу чести кај нас
1515190675_54ce518240.jpg

2529159824_6008e2b0fd.jpg

денес на едно стовариште видов ваков, среден тип-топ, истата боја, се стандардно на него
2511461824_532e683a56.jpg

A dali se sekavate na ova kamionce koe seuste vozi na nasite patista:
zastava-620.jpg

OM
29184.jpg

Da ne ja zaboravime i ZASTAVA-ta koje seuste popularen kamion:
668_2007081128.jpg

Застава 615, или така нешто. Има кај нас во Кавадарци го возат едно. Интересно...
Go ima i vo Strumica i toa zelena boja a go ima i na eden spot od Bijelo Dugme ama ne moze da mi tekne kako se vikase pesnata?

AVALA

Svoevremeno imase i kamioni AVALA ama nikade ne mozam da najdam slika,dokolku nekoj vidi nekade vo nekoe gubriste neka go slika i neka go postira?

Toa Застава-та не се викаше ОМ едно време? Така се познати низ пелгонијата... Омче :). Инаку, ТАМ се ми се чини дека имаа некој луд мотор кој што беше воздушно ладен (правиме муабет за првите камиони), кој беше и вградуван во воените оклопни возила ТАМ 110, и ТАМ 111. Каде е Струмикс да се изјасни по тоа прашање?

ееее ова го чекав,дајте да прајме муабет за поновиве камиончиња бе,

Na primer MAN-ot,proglasen e za kamion na 2008 a za 2009 ke vidime koj ke bide ama mislam deka ke bide MERCEDES-ot bidejki odamna nema izvrseno nekoja promena na kabinata,poslednite promeni bea samo na motorot i so isfrluvanjeto na EURO 5 konecno ovoj kamion moze da im konkurira na nagornici i na drugite.Koga bi biral od novite kamioni bi go izbral IVECO-to CUBE 560 PS bidejki e car za nagornici,imame edno vo firmata i poveke vlece duri i od SCANIA-ta R620 sto ja imame.Vazno e temata da ja razrabotime a ne e vazno dali ke pisuvame za stari ili novi kamioni?

Na primer MAN-ot,proglasen e za kamion na 2008 a za 2009 ke vidime koj ke bide ama mislam deka ke bide MERCEDES-ot bidejki odamna nema izvrseno nekoja promena na kabinata,poslednite promeni bea samo na motorot i so isfrluvanjeto na EURO 5 konecno ovoj kamion moze da im konkurira na nagornici i na drugite.Koga bi biral od novite kamioni bi go izbral IVECO-to CUBE 560 PS bidejki e car za nagornici,imame edno vo firmata i poveke vlece duri i od SCANIA-ta R620 sto ja imame.Vazno e temata da ja razrabotime a ne e vazno dali ke pisuvame za stari ili novi kamioni?

е за тоа брат,дур не видам не верувам,нема ТЕОРЕТСКИ ШАНСИИИИ!!!!!според мене, ивеко е најдолна марка, ај да не почнувам сега, колку за споредба

НОВО ивеко - 75000еур
НОВА СКАНИЈА-95000еур (иста коњажа),

друго да кажам потребно е??

е за тоа брат,дур не видам не верувам,нема ТЕОРЕТСКИ ШАНСИИИИ!!!!!според мене, ивеко е најдолна марка, ај да не почнувам сега, колку за споредба

НОВО ивеко - 75000еур
НОВА СКАНИЈА-95000еур (иста коњажа),

друго да кажам потребно е??

Toa ti go kazuvam od licno iskustvo i od iskustvo na moite kolegi,imame SCANIA R440 i IVECO STRALIS 450 PS,SCANIA-ta na ugornica mnogu zaostanuva.Eden od najdobrite modeli na IVECO bil TURBO STAR 190-48 i so negovite 480 PS pravel lom,toa mozat da ti go potvrdat samo tie sto go vozele,eve go na slika:

2627178651_fabd309039.jpg

Toa ti go kazuvam od licno iskustvo i od iskustvo na moite kolegi,imame SCANIA R440 i IVECO STRALIS 450 PS,SCANIA-ta na ugornica mnogu zaostanuva.

па нели беше Р620 со 560??епа вака,ја иам сканија 124 440 коња,дој со друг камион 440 да се стајме и на угорница,и на удолница,и на право,хехе (и + 10коња ивекото е појако)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom