Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
Go ima i vo Strumica i toa zelena boja a go ima i na eden spot od Bijelo Dugme ama ne moze da mi tekne kako se vikase pesnata?

Да, скоро е средена зелената во Струмица.
Го има на три спота:
1. Липе цвату (на почетокот, кога стигаат во кооперацијата)
2. Да те богдо не волим (се возат позади по некоја босанска вукојебина)
3. Есма (анимиран)

па нели беше Р620 со 560??епа вака,ја иам сканија 124 440 коња,дој со друг камион 440 да се стајме и на угорница,и на удолница,и на право,хехе (и + 10коња ивекото е појако)

Tie se samo 2 modela,R620 i CUBE 560 a drugite site se normalni so 440 i 450 PS.Ne e se vo jacinata na motorot,vazen e i prenosot ama pa brz prenos ne e dobar za sneg,ako imas brz prenos edna zaba da se izmoca na asfaltot kamionot odma slajfuva :smir:

Toa Застава-та не се викаше ОМ едно време? Така се познати низ пелгонијата... Омче :). Инаку, ТАМ се ми се чини дека имаа некој луд мотор кој што беше воздушно ладен (правиме муабет за првите камиони), кој беше и вградуван во воените оклопни возила ТАМ 110, и ТАМ 111. Каде е Струмикс да се изјасни по тоа прашање?
Јас колку што знам, ТАМ носи отсекогаш Перкинс дизел мотор, т.е. нивна лиценца.
Околу ОМ и Ивеко...се е тоа ФИАТ...во смисла сопственост на ФИАТ.
ОМ постоеше како италијанска марка.

Tie se samo 2 modela,R620 i CUBE 560 a drugite site se normalni so 440 i 450 PS.Ne e se vo jacinata na motorot,vazen e i prenosot ama pa brz prenos ne e dobar za sneg,ako imas brz prenos edna zaba da se izmoca na asfaltot kamionot odma slajfuva :smir:

да ти кажам шо се деси минатата недела, идеме на истовар со сканијата 124 440, и испадна само предните 3 страни да ги истоварат,а задните на др место,ама тоа назад 7-8 тона, и дава шоферот гас,сканче шлајфува,ај тргнавме некако,вози вози,дај нагло гас,па шлајфува, а знаеш зашо се дешава тоа,

да ти кажам шо се деси минатата недела, идеме на истовар со сканијата 124 440, и испадна само предните 3 страни да ги истоварат,а задните на др место,ама тоа назад 7-8 тона, и дава шоферот гас,сканче шлајфува,ај тргнавме некако,вози вози,дај нагло гас,па шлајфува, а знаеш зашо се дешава тоа,

Nema sto da nalegne na pogonskata osovina,ne e opteretena i ja ti problem na vlazno odnosno ako nekoja zaba se pojavi :pos2:

IVECO

Eve uste eden interesen model na IVECO:

09C01366IVECO.JPG

Nema sto da nalegne na pogonskata osovina,ne e opteretena i ja ti problem na vlazno odnosno ako nekoja zaba se pojavi :pos2:

не бе влажно,барут суво,али нагло дај гас,скаче одма прима и шлајфува, додека кај дафот мој не прима тојку брзо и јако,потромав е малце

не бе влажно,барут суво,али нагло дај гас,скаче одма прима и шлајфува, додека кај дафот мој не прима тојку брзо и јако,потромав е малце

E toa e do prenosot,DAF-ot ima pobaven prenos i zatoa i na sneg nema maka!

Зошто мислам дека Ивеко се споија со една Германска марка на камиони...
Magirus Deutz?

310.jpg

И да видите по чија лиценца е правен ТАМ (тој коцкастиот) и ФАП

Magirus-deutz_lkw_3_sst.jpg

Da tocno e,vo starata fabrika na MAGIRUS vo Ulm Germanija denes se prozveduva IVECO-to,bev vo Juni tamu,vi fabrikata toj den imase obuka za IVECO.

Eve edno modelce na KENWORTH od 1987 godina ili kako sto bi rekle Strumickite seljaci: EBATI SCANIJATA :)

pics-max-1042-359127-kenworth-1987.jpg

Да бееее!!!!
Сканија како генерички поим за се што личи на камион со приколица, хахахахахаха

Road Train

Koga sme veke kaj kamionite da vidime sto se slucuva vo Avstralija,tamu ne znaes dali toa e voz ili e kamion,imat zakaceno po nekolku prikolku i patuvaat po iljadnici kilometri a motorite im se od 700 PS pa nagore.Eve edna slikicka od eden Road Train:

NT_P11.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom