Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
Камионот е според мене возило бр.1 во Светот кога станува збор за превоз на стоки по копно. :nenene: Мандраче,железницата синко е број 1 за превоз на стоки
Mozebi zeleznicata e no.1 za transport na stoka vo svetot ali ne e tolku fleksibilna i elasticna kako patniot tovaren transport odnosno kamionite. So zeleznica ne mozes da dostavis roba kako toa sto se narekuva strucno i go ima po knigite "od vrata do vrata". Najcesto robata so se prenesuva so zeleznica ide do fabrki rudnici i tie so imaat postaveno zeleznicka infrastruktura. A dokolku e nameneta stokata za nekoe carinsko skladiste taa pak mora da bide prenesena so tovarno vozilo - kamion ili toa vo strukata se narekuva kombiniran transport koj e podrzan logisticki.Taka da zeleznicata spored mene go zima prvoto mesto samo za transport na golema kolicina na stoka a ne na no.1 transport na stoka. Definitivno bez patniot tovaren transport - kamionite ne se moze nisto i zatoa e no.1 za transport na stoka.pozzzzzzzzz

гледам во првите постови има слики од постари камиони но не го сретнав познатиот Фап 1314, па еве мало потсетување

http://i402.photobucket.com/albums/pp106/Maverick_Raptor/scan0090.jpg

ако има некој слика од Јелч (слична машина со Камаз) нека постира, не можев да најдам

еве денеска сликав два Јелча

DSC00599.jpg

DSC00600.jpg

DSC00601.jpg

Хеххехе...класика Јелч :)
Туку, во Кавадарци долго време стоеше еден Бедфорд...во сино-црвена комбинација. Незнам дали стои уште...кајшто идеше луна паркот, уличката нагоре...има како раскрсница, се делат повеќе улички, се оди накај автобуската низ едни тесни улички...на самата раскрсница залепен до ограда беше...

знам на кој камион мислиш, ама се плашам дека последен пат го видов на отпад. Сопственикот е сосед на мој добар пријател, па ќе се распрашам што се случи со камионот, а ако го најдам и ќе го сликам

еве за кој модел се работе

2743218695_ce714ebd34.jpg

знам на кој камион мислиш, ама се плашам дека последен пат го видов на отпад. Сопственикот е сосед на мој добар пријател, па ќе се распрашам што се случи со камионот, а ако го најдам и ќе го сликам

Lol... Ако се сеќавате на цртаните со пожарникарот Сем, ваков возеше за пожарно возило.

Е, токму таков!
Штета ако завршил на отпад...реткост е Бедфорд во Македонија. Имав таков играчка.
Кога сме веќе кај отпади...
Во кавадарци знам за три...оној карши Макпетрол бензинската накај Росоман, и оние два по оној новиот обиколен пат кој се вкрсува со овој накај Росоман...има ли уште некој?

Сега можам да се сетам на уште еден, покрај реката ако одиш од Јаворот спрема Ваташа после мостот по кој што се стига до о.у. Димката Ангелов - Габерот (тоа е најдобро шо можев да објаснам) инаку Бедфордот мислам дека се наоѓаше на еден од отпадите до обиколниот пат

камиониве се како куќи на тркала бе:vozbud:тв ,кревет........ Рускиве камиони се закон:salut:

Бедфорд има и во Битола.
А имаше уште еден редок Maz, само одамна го неам видено. Стоеше кај Веро, пред да се изгради истото.

еве неколку тешкаши (руски Кразови) Верувам ќе ви се допадне видеото

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom