Општина Карпош има се само не Црква

Распеаните Скопјани ако пропејат против џамија знаат дека ќе останат без заби.Тие демократите од невладините Плоштад Слобода,па некои си Архибригади,па некои си здруженија на архитекти кои се против СК 2014 никогаш не се побуниле за градењето џамии на секој чекор,кои најчесто се дивоградби.
Истите тие Архибригади,Распеани Скопјани не се ништо повеќе од едни обични полтрони и потрчковци на Сдсм.Тоа и дете од 3 години го знае.Неможе мене една муслиманка од типот на Соња Исмаил(ќерка на Ѓунер Исмаил) да дојде и да протестира против изградба на црква,а кога се градат џамии на секое ќоше истата ја нема.Море сечени и бричени ли што знаат:mad:Преку стапов ми е од “демократи“ од типот на Есад Рахиќ,Ѓунер Исмаил коишто цело време зборуваат како Македонците имале верска нетолеранција спрема другите,а притоа свесно забораваат за проповедање џихад и вехабизам по македонските џамии.Тоа никој не го збори,а?

Ај вака искрено, што ќе ви се цркви да градите? Да бидеме реални не сте некои верници, далеку од тоа, повеќе доаѓа до израз лицемерието тука ама тоа е... и сега ако не сте верници што ќе ви се цркви... а да, за инат на комшијата што би рекле. Друг одговор нема.

Додека има Карпош атеист за градоначалникот,и да имате и пари спремено,и секакви други дозволи,џабе ќе е....секогаш ќе најде начин да се заборави проектот...и тој како што е надарен би предложил дека е подобро да се изгради трговски центар,или надвожњак сличен на Влајко.:)

Има ли проект за црква кој градоначалникот на Карпош не го дозволува? Има ли некаква иницијатива по ова прашање што лошиот чичко од Сдсм го оспорува?
Или незнаете веќе каде да ја пикнете главата па во општина Карпош гледате дали има црква или нема. И во Струмица да не фали црква?

Јас сум за да се изгради црква во Карпош. Но само ако биде најголема на Балканот. Се под тоа е неуспех.

Има да се знае дека не само што сме директни потомци на Александар, како што е посведочено со споменикот на плоштад, туку сме и најголеми православци на светот...

Ако биде, да биде...

Да не се лажеме, не цркава ова му треба на Карпош
Cristo+Redentor+3.jpg

Еве еден предлог до леандра и останати како неа нека дадат дозвола да им се изгради џамија во двор(ако има) или пред зграда и почнувајќи од утро до другото утро со голем глас да им пеат на уво. Бидејќи не сакаат да има црква еве еден предлог.

ПС Инаку сум од Карпош и треба да има црква.
--- надополнето: Oct 13, 2011 8:57 AM ---
Проект - црква на секоја улица :pos:

И сеа се направи интересен а?

;)

Не фалат цркви, џамии и останати верски објекти.
Фалат (и тоа како) фабрики, економски раст, вработувања...

Еве еден предлог до леандра и останати како неа нека дадат дозвола да им се изгради џамија во двор(ако има) или пред зграда и почнувајќи од утро до другото утро со голем глас да им пеат на уво. Бидејќи не сакаат да има црква еве еден предлог.

ПС Инаку сум од Карпош и треба да има црква.
--- надополнето: Oct 13, 2011 8:57 AM ---

И сеа се направи интересен а?

;)

Кој рече дека даваме дозвола за џамија? Абе вие кафе пиете ли од сабајле или нерасонети се уклучувате на кајгана?
Ако нема потреба од црква каде виде дека има потреба од џамија, синагога и остали верски објекти во Карпош? Уствари ти во Карпош живееш?

Кој рече дека даваме дозвола за џамија? Абе вие кафе пиете ли од сабајле или нерасонети се уклучувате на кајгана?
Ако нема потреба од црква каде виде дека има потреба од џамија, синагога и остали верски објекти во Карпош? Уствари ти во Карпош живееш?

Епа значи штом има џамија треба да има и црква, зашто по постовиве ви смета што треба да се гради црква.

Да во Карпош живеам

Уствари ти во Карпош живееш?
Уствари ти дремеш пред врата, на темава и им бараш лични карти на тие што се за црква?
Не гледам дека за тоа ја прашуваш дволичнава багра што е против црква, која можда дава совети од Дељадровце.
nvm, вообичаено со двојни аршини...

Ние имаме неколку цркви. Друго тапа.
Ја би се мењал со хотели, спортско рекреативни центри, трговски центри, факултети, домови, министерства, агенции, булевари... за една црква за возврат,

Епа значи штом има џамија треба да има и црква, зашто по постовиве ви смета што треба да се гради црква.

Да во Карпош живеам

Прашав каде има план за изградба, иницијатива, некој да посакал да гради црква па ние да му забрануваме? Никаде. Некој имал вишок време и скенирал влакна во јајцето па здогледал дека во Лептокарија нема црква. Патем кај ќе ја градите замисленава црква? Пред Симпо? Лептокарија? Тафталиџе? Каде? И кој ќе ја гради ти Македонец, Цитро и Ченто?
„Епа значи штом има џамија треба да има и црква“ - епа штом има џамија а они во Карпош се 3% треба да има 57 цркви во Карпош? Која е логикава, инат со инат се избива или?
Тебе животот драстично ќе ти се смени ако има црква, секој ден одиш на читање молитва во Соборен па далеку ти е и сакаш пред куќа да имаш црква?
Не една сто нека се изградат, милион, ама не за инат туку за потреба.
--- надополнето: Oct 13, 2011 9:58 AM ---
Уствари ти дремеш пред врата, на темава и им бараш лични карти на тие што се за црква?
Не гледам дека за тоа ја прашуваш дволичнава багра што е против црква, која можда дава совети од Дељадровце.
nvm, вообичаено со двојни аршини...

Абе багро една дрводелска за тебе еден крст на чело ќе спремиме како најголем верник.

баш црква му треба на карпош :tapp:
Подобро тие пари за изградба на црква ке ги донирам на некои луге што навистина им требаат пари одколку за изградба на црква. Која е користа од црква ??

Прашав каде има план за изградба, иницијатива, некој да посакал да гради црква па ние да му забрануваме? Никаде. Некој имал вишок време и скенирал влакна во јајцето па здогледал дека во Лептокарија нема црква. Патем кај ќе ја градите замисленава црква? Пред Симпо? Лептокарија? Тафталиџе? Каде? И кој ќе ја гради ти Македонец, Цитро и Ченто?
„Епа значи штом има џамија треба да има и црква“ - епа штом има џамија а они во Карпош се 3% треба да има 57 цркви во Карпош? Која е логикава, инат со инат се избива или?
Тебе животот драстично ќе ти се смени ако има црква, секој ден одиш на читање молитва во Соборен па далеку ти е и сакаш пред куќа да имаш црква?
Не една сто нека се изградат, милион, ама не за инат туку за потреба.
--- надополнето: Oct 13, 2011 9:58 AM ---

Се имаше во план за изградба уште пред две години кога беше вд Сашо Димиќ, и не ми набројувај лоакции без врска туку се имаше избрано локација и тоа кај последна 19, 15 кај Партизан и највеке за изградба на црква беа најгласни една фамилија Корејци кои живеат во Карпош 4 и кои го прифатиле православието мислам дека беа во некој иницијативен одбор.

И не треси глупости кога не ме знаеш мене нема потреба црквата да ми го мења животот, бидејќи не сум јас верник некој најголем, но фер покрај црква на Јаховини Сведоци, Џамија и други секти да се изгради и православна црква

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom