Општина Карпош има се само не Црква

1. Нема да ти објаснам затоа што е оф-топик.

2. Не сакам да ти објаснам.

Јасно е?
--- надополнето: Oct 12, 2011 10:59 AM ---

Почни да собираш пари, дел можеш и сам да финансираш. Извести ја Општината, побарај дозвола за градба. Од комуналии ке бидеш ослободен.
На Владата и на МПЦ нема да им смета.

najlesno da se izbegne odgovornosta za iskazhanoto., oftopik ., bilo
ne mi objasnuvaj...... samo objasni

neshto mora da pereformuliram., i veke kraj na diskusijata., teshko i gorko so vakva mladina na makedonija., ne e ni chudo shto e sjebana do ovoj stepen., :sick:

Да де да али Жданец и Нерези се далеку пример од Карпош 2 или 3 такада треба црвка една да се изгради помеѓу насеблите Карпош 1,2,3,4 , на тој простор .

Мислиш ли дека треба? Почни да собираш пари, кажи ја идејата на твоите комшии, нека се прошири низ цела населба.

Еве ти еден поддржувач веќе, ќе се соберете повеќе, само напред.

Ја живеам во Тафталиџе 2 и сакам црква. ОК?

п.с. Фосил супер ви објасни, кои цркви ги покриваат точно кои територии. Граѓаните одат во таа црква што им е најблиску, сигурно дека не бираат стриктно да одат во црква во својата општина.

Еве еден пример. Да речеме дека има црква во Тафталиџе 2. Е сега, луѓето што живеат во Карпош 1 ќе одат во Соборен Храм или ќе одат до Тафталиџе само затоа што живеат во општина Карпош?

Мислиш ли дека треба? Почни да собираш пари, кажи ја идејата на твоите комшии, нека се прошири низ цела населба.

Еве ти еден поддржувач веќе, ќе се соберете повеќе, само напред.

п.с. Фосил супер ви објасни, кои цркви ги покриваат точно кои територии. Граѓаните одат во таа црква што им е најблиску, сигурно дека не бираат стриктно да одат во црква во својата општина.

Еве еден пример. Да речеме дека има црква во Тафталиџе 2. Е сега, луѓето што живеат во Карпош 1 ќе одат во Соборен Храм или ќе одат до Тафталиџе само затоа што живеат во општина Карпош?
нема да одат ни во Тафталиџе 2 ни во соборен храм бидејќи и двете им се далеку за тек онака да отидат до црква, би морале кола да палат, а доколку би имале на пример пзоади СЦ Борис Трајковски, бидејќи во моментов не ми текнува каде на друго место би можела да се направи да има место, таму би отишле :)

нема да одат ни во Тафталиџе 2 ни во соборен храм бидејќи и двете им се далеку за тек онака да отидат до црква, би морале кола да палат, а доколку би имале на пример пзоади СЦ Борис Трајковски, бидејќи во моментов не ми текнува каде на друго место би можела да се направи да има место, таму би отишле :)

Соборен Храм во Центар е далеку поблиску од Тафталиџе 2. :)

Соборен Храм во Центар е далеку поблиску од Тафталиџе 2. :)
Кој рече дека не е. не зборуваме што е поблиску, зборуваме дали е блиску. Блиску не е( во смисол да отидеш тек туку така), во Орце завршив така да секој ден одев пешки до пошта, што е карши соборна, ти требаат најмалце 20 минути. Проверено.

Кој рече дека не е. не зборуваме што е поблиску, зборуваме дали е блиску. Блиску не е( во смисол да отидеш тек туку така), во Орце завршив така да секој ден одев пешки до пошта, што е карши соборна, ти требаат најмалце 20 минути. Проверено.

Тогаш ако јас би живеел позади Симпо, ако има црква кај Борис ко што викаш ти, пак ќе е далеку. Муабетот ми беше тоа дека граѓаните одат таму каде што им е поблиску. Е сега ако има само една црква во Скопје, ако треба и до Железара ќе одат. Пешки. :)

Можете комотно да се просеравате серковци, али ја пак не видов ни еден одговор зашто не сте против џамијата, а сте против црквата.
И не кењајте дека имало црква. Ме боли уво за територијата на општината.
Црква нема во ниедна од овие населби: Карош 1,2,3,4, Тафталиџе 1,2.
Ја живеам во Тафталиџе 2 и сакам црква. ОК?

И да, има влијание тоа што бивши "заслужни" борци и функционери, со нивните накоти живеат тука.
Нема да добиеш одговор.Едноставно подобро џамија,него црква.Матрица

Распеаните Скопјани ако пропејат против џамија знаат дека ќе останат без заби.Тие демократите од невладините Плоштад Слобода,па некои си Архибригади,па некои си здруженија на архитекти кои се против СК 2014 никогаш не се побуниле за градењето џамии на секој чекор,кои најчесто се дивоградби.

ја пак не видов ни еден одговор зашто не сте против џамијата, а сте против црквата.
Чекај, јас не сум против црква. Јас сум за црква во Општина Карпош (без разлика што веќе има најмалку две). Изградете си ја (ти рече си од таа општина, така да организирај, собирај, прај). Не е никој против, а и тие што се против кој ги врти, секогаш ќе се најдат такви. Ајт.

Распеаните Скопјани ако пропејат против џамија знаат дека ќе останат без заби.Тие демократите од невладините Плоштад Слобода,па некои си Архибригади,па некои си здруженија на архитекти кои се против СК 2014 никогаш не се побуниле за градењето џамии на секој чекор,кои најчесто се дивоградби.
Нема да останат без заби,ама ќе останат без пари.:cool:

Многу го тупите со ова религииве. Да е до мене, се што е до верски објект ќе се урни, а ако ми се бендиса градбата ќе стани музеј или галерија ако има добра градба и е добро насликан, и едно кафуле тука.Да цути бизнисо!

Не ми се верува за што се расправа овде. Штом нема црква, очигледно е дека или граѓаните не сакаат да има или едноставно се рамнодушни. А ако се рамнодушни, од таму произлегува дека не се некои верници туку ги почитуваат оние големите празници. А на вас ревносните православци од Карпош, ако ви е толку дојдено до црква секоја недела, не бидете мрзливи (зошто мрзливоста е еден вид на грев, duh), отпешачете пола саат до соборна, и така е празна поголемиот дел од годината. Не сакам да бидам сфатена погрешно, ама факт е дека сте малкубројни и ако соберете пари и такви срања слободно градете си. Македонијава има далеку поголеми проблеми и недостатоци не само во однос на архитектурата за да се грижи за овој проблем.

Ај ако не и гробишта да ни напраат ...шо кој *** до бутел ќе идеме ....

Глупости.

пс:(од карпош сум) :D

Додека има Карпош атеист за градоначалникот,и да имате и пари спремено,и секакви други дозволи,џабе ќе е....секогаш ќе најде начин да се заборави проектот...и тој како што е надарен би предложил дека е подобро да се изгради трговски центар,или надвожњак сличен на Влајко.:)

А зашто не удрите еден full scan и по другиве општини што има и што нема и што фали? Или оваа ви се виде уба`а за анализирање од одредени причини?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom