Општина Карпош има се само не Црква

Секако дека знам за што се работи. Се работи за примитивното кај нас. На некои луѓе им смета зошто албанците со 3% изградиле џамија, а македонците со 60 % немаат 7 пати повеке цркви него џамии.

Ок ајде, еве Албанците со 3% можеле да соберат пари и да изградат црква. Ајде браќа Македонци бидете толку сложни како да сте 3% соберете пари и изградете Црква.

Информирајте ја МПЦ. Општината ке ви даде услови за градба. Градот нема да ви се меша, а и на Владата не верувам дека ке и смета.
--- надополнето: Oct 12, 2011 10:07 AM ---

Територијално спаѓа под Општина Карпош. И за Јован Крстител мислам дека спаѓа под Карпош, но не сум сигурен ке мора да проверам.

ne se proiznese po odnos na znameto., a za sobiranje na sredstva., dzhamija e izgradena ., od makedonci., so jadenje sladoled., pzar i ostanali drndupki., del od 180 milijardi dolari za dzhamii niz cel svet od kuvajt., ., i pak ne kazha sakash crkva vo karposh na soodvetno mesto pristapno i dostapno za site., i po ovoa prashanje pak mutirash.,......ionaka gi kritikuvate penzionerite za petok shto odat v crkva ., besplatno ., vaka ke ima poveke mesto vo jsp ., za tie shto ne sakaat crkvi i postari lugje...............

Црква требаше да се гради или имаше план за градба позади салата партизан, ноооо таму се оцени дека треба да се гради најголемиот трговски центар на балканот .... Пантелемон е петка .... А за црква според мене не треба да е во епицентар на некоја населба, по интимно место и што постара поголема вредност има како духовен храм, затоа сметам дека веќе постоечките цркви се доволни .... а желбата на народот од тие населби каде што недостасува храм, нека ја решат со иницијатива за изградба на истиот се разбира доколку постои желба бидејќи голем дел од верниците во карпош ги користат Соборниот Храм, Јован Крстител и црквата во нерези, па и во Ѓорче ....

Ем башка ... тие што се во карпош 3 4, се дојденци не се стари скопјани па на нив и Таџ Махал им фали ...

да друже ама стварно неможеш да ја броиш значи човек од карпош еден му е 1000 пати поблиску соборна него пантелејмон (кој што е на ВОДНО !!! ПЛАНИНА!!) , муабетот на темава е црква во карпош значи карпош се мисли на 1 , 2 ,3 ,4 а тоа што селото горно нерези спаѓа под истата општина е сосема друг муабет се знае карпош на што се мисли

Епа веројтно тоа е причината зошто до сега не е одлучено да се гради нова црква.

Црквата во Ѓорче ја покрива територијата на Влае 1, Село Влае, Населба Влае, Порта Влае, па и дел од Карпош 4.
Козле, Тафталиџе и Жданец најблиску им е Пантелејмон.
Карпош 1, 2, 3 се покриени од Соборниот Храм.

Точно е дека во Карпош има 1 црква, но местоположбата на Општината е таква, така да на никој не му треба повеке од 5 минути со кола да стигне до најблиската црква :).
Веројатно и тоа е причината зошто до сега немало некоја поголема иницијатива за изградба.

До скоро во голем дел од територијата на Карпош немаше фекална и атмосферска канализација, па претпоставувам дека на граѓаните тоа им беше по ургентен проблем отколку, да влезат во кола и за 5 мин да бидат во најблиската црква.

ne se proiznese po odnos na znameto., a za sobiranje na sredstva., dzhamija e izgradena ., od makedonci., so jadenje sladoled., pzar i ostanali drndupki., del od 180 milijardi dolari za dzhamii niz cel svet od kuvajt., ., i pak ne kazha sakash crkva vo karposh na soodvetno mesto pristapno i dostapno za site., i po ovoa prashanje pak mutirash.,......ionaka gi kritikuvate penzionerite za petok shto odat v crkva ., besplatno ., vaka ke ima poveke mesto vo jsp ., za tie shto ne sakaat crkvi i postari lugje...............

На кого да му се произнесам за знамето? На тебе? Од кога тоа дека јас морам на тебе да ти поднесувам извештај за моите ставови на било кое поле?

Плус темата е за Црква во Карпош, а не за знамето кое е веќе ставено.

Тоа е веќе втора добра причина, зошто не треба да ти одговорам.

so vakva mladina makedonska., makedonija nema od shto da se plashi:sick:
--- надополнето: Oct 12, 2011 10:42 AM ---
На кого да му се произнесам за знамето? На тебе? Од кога тоа дека јас морам на тебе да ти поднесувам извештај за моите ставови на било кое поле?

Плус темата е за Црква во Карпош, а не за знамето кое е веќе ставено.

Тоа е веќе втора добра причина, зошто не треба да ти одговорам.
., mene konkretno ne mi e potrebno tvoeto objasnuvanje ., objasni tuka pred site ., shto i zoshto pred forumdzhiive., ..............i samo za na pole si ., podobro tamu da si ostanal.........

Можете комотно да се просеравате серковци, али ја пак не видов ни еден одговор зашто не сте против џамијата, а сте против црквата.
И не кењајте дека имало црква. Ме боли уво за територијата на општината.
Црква нема во ниедна од овие населби: Карош 1,2,3,4, Тафталиџе 1,2.
Ја живеам во Тафталиџе 2 и сакам црква. ОК?

И да, има влијание тоа што бивши "заслужни" борци и функционери, со нивните накоти живеат тука.

so vakva mladina makedonska., makedonija nema od shto da se plashi:sick:
--- надополнето: Oct 12, 2011 10:42 AM ---

., mene konkretno ne mi e potrebno tvoeto objasnuvanje ., objasni tuka pred site ., shto i zoshto pred forumdzhiive., ..............i samo za na pole si ., podobro tamu da si ostanal.........

1. Нема да ти објаснам затоа што е оф-топик.

2. Не сакам да ти објаснам.

Јасно е?
--- надополнето: Oct 12, 2011 10:59 AM ---
Можете комотно да се просеравате серковци, али ја пак не видов ни еден одговор зашто не сте против џамијата, а сте против црквата.
И не кењајте дека имало црква. Ме боли уво за територијата на општината.
Црква нема во ниедна од овие населби: Карош 1,2,3,4, Тафталиџе 1,2.
Ја живеам во Тафталиџе 2 и сакам црква. ОК?

И да, има влијание тоа што бивши "заслужни" борци и функционери, со нивните накоти живеат тука.

Почни да собираш пари, дел можеш и сам да финансираш. Извести ја Општината, побарај дозвола за градба. Од комуналии ке бидеш ослободен.
На Владата и на МПЦ нема да им смета.

Општина карпош има црква за јеховини сведоци, џамија, ама нема православна црква, будистички храм, храм на џедаите, гиљотина, место за каменување, јавна бесилка, сатанистички подрум, овде морам да кажам колку сектите се угнетувани и немаат никакви права и мора барем еден претставник од црна ружа да има во владата...

абе сеа и ти ја тераш на мајтап , он ристо гуштеров е па може сам да си ја исфинансира црквата , а за пантелејмон очигледно незнаеш колку е одалечена од светот значи отвори гугл мапс и види дали можеле тие од козле до таму да идат

Na karpos nemu ni treba crkva kako sto ne treba da ima ni edna crkva u makedonija posto nema ni eden prav hristijanin, uste la Vey na vremeto 1966 g vo USA zapisal istite onie koi vo nedelite gi gledav vo crkvite vo sabotite idea po striptiz barovi i zakluciv deka hristijanskata vera e licemerna, taka i kaj nas site se polni so zborovi kako TREBA a nikoj ne pravi taka tuku bas sprotivno taka da nikako crkva, na bog ne mu trebaat lazni vernici licemeri oti on rekol po DELATA ke gi poznate!

Na karpos nemu ni treba crkva kako sto ne treba da ima ni edna crkva u makedonija posto nema ni eden prav hristijanin, uste la Vey na vremeto 1966 g vo USA zapisal istite onie koi vo nedelite gi gledav vo crkvite vo sabotite idea po striptiz barovi i zakluciv deka hristijanskata vera e licemerna, taka i kaj nas site se polni so zborovi kako TREBA a nikoj ne pravi taka tuku bas sprotivno taka da nikako crkva, na bog ne mu trebaat lazni vernici licemeri oti on rekol po DELATA ke gi poznate!

е сега како што кажа дечкото погоре морам и ја тебе да те прашам значи цркви у мк не се потребни ама џамии може а ? :)

i dzamii ne treba no kaj niv e poinaku oni imaat povise ona sto vikaat zatucana raja baska kaj niv e obvrska desetina od prihodite sekoj da dava za siromasni, plus za karpos, jas znam kaj bese starata dzamija bas kaj sega sto e Antiko deset metra podaleku, treto dzamijata se izgradi na druga lokacija no poradi zelba na samite muslimani, a karpos nema struktura koja moze da se narece vernicka populacija toa sve se komunjari, umetnici...samite luge nejkat crkva da sakale do sea sto cekale mozele i u socijalizmot da izgradat.

е сега како што кажа дечкото погоре морам и ја тебе да те прашам значи цркви у мк не се потребни ама џамии може а ? :)
Па може зошто да не? Истите тие што идат во џамија, за викенд дилаат дрога, вадат органи од луѓе, шверцаат оружје... ама еј нив се им е дозволено со благослов од еуропејскија сојуз... за подетални информации за правата и привилегиите во ЕС обратете се кај форумскиот експерт ФМИ, немојте вака да се брукате, основни поими да не се разбирало.

i dzamii ne treba no kaj niv e poinaku oni imaat povise ona sto vikaat zatucana raja baska kaj niv e obvrska desetina od prihodite sekoj da dava za siromasni, plus za karpos, jas znam kaj bese starata dzamija bas kaj sega sto e Antiko deset metra podaleku, treto dzamijata se izgradi na druga lokacija no poradi zelba na samite muslimani, a karpos nema struktura koja moze da se narece vernicka populacija toa sve se komunjari, umetnici...samite luge nejkat crkva da sakale do sea sto cekale mozele i u socijalizmot da izgradat.

добро ај бар сите вери ги ругаш :D не си само анти нашата како и да е само да знаеш дека по лицемерни од албанците муслимани нема не е тоа тема на муабет тука па затоа нема ни да коментирам.

а пропагатор па да и тоа што викаш заштитени се они хахахах :D ко загрозен вид да се :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom