Пудра

А за каква кожа е?

Убави пудри имаат овие Есенс за тие пари, од тестер ја пробав она Clear and Matt ми се виде многу убава, глатка и покривна.
Препорачлива е за сува кожа, зошто има навлажнувачки ефект. Јас сум презадоволна, ти сугестирам да си ја купиш :)

ја користев оваа пудра,
254600.jpg

па последниве 4-5 месеци не користев никаква, само помада бекутан. но повторно ја нарачав истава пудра, зашто чудно ми е кога ставам шминка да не ставам пудра, ма да се навикнав и така:) бев задоволна од оваа пудра и ќе продолжам да ја користам.
Ovaa od AVON e mnogu ubava ali ne pokriva previse ..dobra e za tie sto sakaat sjaj i prirodno da im izgelda liceto
A jas ja koristam REVLON ColorStay odlicna e!1221472.JPG

Долго време користам Max Factor lasting performance , моментално сум во потрага по некоја друга , не дека не ми одговара чисто да сменам и да пробам нешто ново бидејќи оваа ја користам дооооолго време , да ги собирав пакувањата до сега незнам колку би имала хахахахахахах

ја користев оваа пудра,
254600.jpg

па последниве 4-5 месеци не користев никаква, само помада бекутан. но повторно ја нарачав истава пудра, зашто чудно ми е кога ставам шминка да не ставам пудра, ма да се навикнав и така:) бев задоволна од оваа пудра и ќе продолжам да ја користам.
сестра ми ја користи долго време и е задоволна
--- надополнето: 10 август 2012 во 09:18 ---
како помала користев пудри, ама како што стареам, немам бубалици и ништо по лицето, па не ни ставам пудра често. Најмногу ставам поради црвенило, ако е топло или ладно или на излегување. Инаку од толку пудри менување, најискрени сега си ја користам онаа камена кетрин арли и ми се допаѓа зашто има светкав ефект

пууууууу бе - јас се залетав , мислев пишувате за барот Pudra -:pos::pos:

Откако Макс фактор почна да ми ја суши кожата на лицето и да ми се праат како лушпи-сува кожа, сменив со пудра Лореал 16 h.После третото купено пакување почна да ми се иритира кожата, веројатно ми се имаше презаситено, па ја заменив за поблага-секојдневна пудра од Аура. За секојдневно користење е супер, дури како крем за лице со мала покривна моќ. Ама ако барате пудра што добро покрива подочници,акни...а да е долготрајна ви ја препорачувам на Менхетен мат пудрата
40419596.jpg

Одлично покрива, а не се приметува дека имате нанесено пудра. Не остава траги на темна облека (освен ако не земеш да се бришеш со потемна ткаенина), лесна е-не се осеќате како зацементирани :icon_lol:, трае долго (испробано 18 h и не мрдна пудрата, ниту се растече), а и цената е прифатлива (во Зегин аптеки :pipi:).

Те цитирам од којзнае кога.
Но ме интересираше колку пари е пудрава?
Јас користам maybelline ова

maybelline-affinitone-mineral1.jpg

Демек за осетлива кожа била, но многу е по течна од оваа.

a...jpg

И од двете ако не ја избришам за 3-4 часа, веднаш ми се иритира кожата.

Оваа е некаде 560 денари, ме интересираше дали и оваа од менхетен делува така на кожата?

Те цитирам од којзнае кога.
Но ме интересираше колку пари е пудрава?
Јас користам maybelline ова
Демек за осетлива кожа била, но многу е по течна од оваа.
И од двете ако не ја избришам за 3-4 часа, веднаш ми се иритира кожата.

Оваа е некаде 560 денари, ме интересираше дали и оваа од менхетен делува така на кожата?
Јас до сега не сум имала никаков проблем со Менхетен пудрата. Обавезно пред пудра ставам најобична крема за лице и потоа ја нанесувам. Инаку менхетенот дава мат ефект, а чини околу 400 - 450 денари во Зегин....по парфимерии не знам како се движат цените.
Следна пудра шо сакам да ја пробам е од колекцијата на Virtual или Pierre rene што се достапни во Бјути шоп - Скопјанка. Прочитав доста позитивни критики за колекцијата.
Еве линк од ФБ профилот на Бјути шоп имаат доста интересни производи по пристапни цени.

site skapi pudri koristite jas ne obozavam mnogu pudra, koristam da pokrijam nekoe mozolce na liceto ,pegite na noseto kolku teno da si go sredam , ubo mi pokriva korektorceto a pudra za da go izednacam tenot
So-Matte-podklad-54895-big.jpg
P9252127.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom