H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Ништо да затвараме фирмиве и да отвараме семкарници. Катастрофа ова стварно не ми требаше, а немам ни грам веќе у магацин.![]()
Жал ми е...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ништо да затвараме фирмиве и да отвараме семкарници. Катастрофа ова стварно не ми требаше, а немам ни грам веќе у магацин.![]()
Нив таа работа не ги интересира.Мамицата нивна веќе претераа! По три дена стојат на терминали и камионите кој идат од Турција, абе ова вака веќе неможе. Кој нас ќе ни ги плати трошоците?
Мислам во ред е нека си протестираат али ова ги надмина сите граници, секоја недела по три дена стоиме во колона од 50км. Неподнослива ситуација е ова со Грција.
Некој зависи од грција ... не е се така едноставноПак нај многу коментари и теми за Грција има, ех македонче македонче, гледај си го сопствениот двор, а не да се занимаваш со другите, затоа што ти си последна група на свирало..
Не замарај бе свирко!Пак нај многу коментари и теми за Грција има, ех македонче македонче, гледај си го сопствениот двор, а не да се занимаваш со другите, затоа што ти си последна група на свирало..
кај нив имаат синдаикати за кои ние само може да сонуваме. кај нив кога ке се рече работниците да штрајкуваат никој не вика ама знаеш мене од партија вака така туку сите до еден искачаат на штрајкови и прават невиден хаос у сообраќај низ улици и слично... кај нас пола и више се партиски вработени по државниве фирми ( тие неколку шо останаа ) другите се по приватни фирми вранотени кај шо газдата не го боли за политика... да беа сите и кај нас под државни фирми океј не сите поголемиот дел ете - и да им ја намалеа платата за едно 30% да видиш како ке искочеа сите до еден на штрајк.. шо мислиш зашо се толку сеа соединети грците? од шо им е убаво?Дека не се мирисаме со Грците е повеќе од очигледно, ама мене ме восхитува солидарноста и соединувањето на народот. Кај нас едни ќе бојкотираа, едни ќе речеа дека соросоиди го прават тоа, а пак трети ќе речеа владата го прави тоа и пак шака народ ќе исправа криви дрини.
Ах бе македонче... разединето до трето колено.
додека ти се заебааш и си играш курташак тука на форумов некој губи огромни пари благодарение на штрајковите... леандра објасни му на ПП што работиш и како се губат пари со затварање граници па може ке свати.Ништо да затвараме фирмиве и да отвараме семкарници. Катастрофа ова стварно не ми требаше, а немам ни грам веќе у магацин.![]()
ако може нека се покрене што е можно поскоро! да знаат дека не треба да се заебаваат со гранични премини и да праат што сакаат и шо ке им текне.Се разбира ваква постапка да се потегне (ако воопшто може) баш во моментот кога мислат дека се извлекле од кризата.
додека ти се заебааш и си играш курташак тука на форумов некој губи огромни пари благодарение на штрајковите... леандра објасни му на ПП што работиш и како се губат пари со затварање граници па може ке свати.
Баш сакам да знам дали Македонија може да покрене постапка против Гејлада при ММФ за опструкција и попречување на слободната трговија?
Бидејки овие работи се случуваат премногу често, треба Македонија да бара оштета за својата економија (се разбира и другите земји погодени од нивното демократско општество) со главен аргумент дека ако гејлада неможе да си ги реши внатрешните проблеми, не треба другите економии да страдат.
Се разбира ваква постапка да се потегне (ако воопшто може) баш во моментот кога мислат дека се извлекле од кризата.
од прво мислев дека се заебаваш со тоа „ГРАМ“ не ни знаев дека станувазбор за изолација.. друг пат кажу -сепак ја погрешно сум те сватил.Јас незнам ТИ со што се занимаваш пријателе и искрено во моментов и не ме интересира, но очигледно дека не си ја сфатил сеуште поентата на иронијата. Јас имам градежна фирма која се занимава со хидро и термоизолација и моментално чекам од Грција да ми стигне робата, а немам веќе ни грам изолација у магацин, а објектите ми стојат и плаќам пенали за овој штрајк. Така да молим те следниот пат твоите малограѓански изјави и изреки, со примеси на полови органи, упати ги кога ќе бидеш апсолутно сигурен во тоа што го тврдиш.
нема проблем.од прво мислев дека се заебаваш со тоа „ГРАМ“ не ни знаев дека станувазбор за изолација.. друг пат кажу -сепак ја погрешно сум те сватил.
се извинувам.
Пак нај многу коментари и теми за Грција има, ех македонче македонче, гледај си го сопствениот двор, а не да се занимаваш со другите, затоа што ти си последна група на свирало..