Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки колку кошта сега да се полага за А категорија? Имам положено за Б, ќе треба и тестој или? Ми велеа дека било мн мн тешко

Здраво дечки , зедов пред една недела нов кинески скутер 125ccm и сега имам околу200 км поминато а на 300 треба да го направам првиот сервис. Зедов уље но јас сакав full synthetic но сум порачал Repsol synthetic blend 5-40 . Дали може да го користам или да купувам ново ?[DOUBLEPOST=1498059909][/DOUBLEPOST]
Здраво дечки , зедов пред една недела нов кинески скутер 125ccm и сега имам околу200 км поминато а на 300 треба да го направам првиот сервис. Зедов уље но јас сакав full synthetic но сум порачал Repsol synthetic blend 5-40 . Дали може да го користам или да купувам ново ?
Anyone?

Последно уредено:
Гледам се разбираш во скутери , може ли на 4 тактен кинески скутер од 125 ццм на првиот сервис на 300 километри да му ставам полусинетичко уље 5-40 Репсол?
Нели ти оди првиот во овластен заради гаранцијата?
прочитај ако имаш упатство некое какво масло треба да ставаш
според мене можеш 5-40

Нели ти оди првиот во овластен заради гаранцијата?
прочитај ако имаш упатство некое какво масло треба да ставаш
според мене можеш 5-40
Оди ама многу ми е далеку од мојот град не ми се исплати на упатството пишува 10-30 ама зависи од температурата може и друго

Чаре за искривен бандаж на скутер 50цц?
Може да се исправи или мора нов?

Имам проблем со скутер 125ццм кинески , работата е што троши многу мерев и испадна 4.8л на 100 километри значи скоро 5 литра. Нов е скутерот нема ни 500 км поминато незнам дали е нормално ова инаку сум тежок околу 140 килограми.

Имам проблем со скутер 125ццм кинески , работата е што троши многу мерев и испадна 4.8л на 100 километри значи скоро 5 литра. Нов е скутерот нема ни 500 км поминато незнам дали е нормално ова инаку сум тежок околу 140 килограми.
Зошто не го однесеш од каде што го имаш купено? сигурно имаш гаранција
покрај тежината, не треба толку да троши, можеби треба да се наштелува карбуратор и слично

Зошто не го однесеш од каде што го имаш купено? сигурно имаш гаранција
покрај тежината, не треба толку да троши, можеби треба да се наштелува карбуратор и слично
Затоа што ми е многу далеку 100 км од дома но ќе го однесам кај некој мајстор од мојот град , да го провери

Ако е 2 тактни, тогаш не е многу 5 литра.

ај уште една мака со кинезов мој.. На сабајле, ладен старт пали на прва без туража.
Е сеа да го повозам едно десет минути, или неколку километри, да го угаснам, и после некоја минутка пак да го запалам (електрично палење) не сака да запали без туража, а и вергла едно 2-3 секунди. чаре? пошто не праеше вака пред некоја недела, а и до душа не беше ич возен тие недели

Последно уредено:
Здраво другари. Пред 2 години купив Џилера руннер 50 ка половна со 3900 км поминати.. ја има поназад на слика во форумот на темата. Е сега, имаше гианели ауспух.. го извадив со се гианели ролните поради тоа што многу беше бучна и тоа не ми се допаѓаше... Од пред некој месец ПОСЕБНО СО ДВАЈЦА почна на кривини кога ке се испушти гас па ке се додаде да се случува тресење во задниот дел. И километражата стои на 0, понекогаш само оди до 15, 25, 50... или слично но никогаш не оди како што треба и повеќе од времето е на 0. Исто така кога не е загреена првите 5 минути мора да се држи гаста за да не изгасне. Ве молам помогнете ми или дадете ми совет. Сега моторот има поминато 6800 км. Последен пат каиш е заменет на 3800 км. И дајте ми совет за редовен сервис. Благодарам и Поздрав

Никола, тоа тресење може да се јавува поради ламела/звоно/каишница. При нормално тргнување од 0, дали приметуваш нешто ? Треба да се провери. Ако гасне додека не е загреана, тоа значи дека карбураторот не ти е добро наштелуван, има многу воздух/гориво во смесата. Километражата најверојатно губи контакт, па затоа така прави..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom