Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
OOO aaj честито vlatko ...создравје да си го возиш, да му е добра среќата и да го дупниш од возење. Убав избор, тајванско моторче, ќе те носи долго време. Само внимателно возење и многу женски на задно седиште :) хехехее

Наредно...чопер или брзинско или то шо ти сака душата!

Ај честито памет во глава женска позади и шибај.

Volkswagen напиша:
3-4 КС на веспа е МНОГУ само со K&N да добиеш...претерано многу! 1 едвај ако можи...па и нека е 125ccm3...
Нормално е дека 3-4 коња за веспа се многу, кога фабрички 50 кубици е 1,5 киловат. Значи зборот ми беше за крос над 250 кубици и брзинско има ефект. На веспа освен заштедата на пари во менувањето на филтри не добиваш ништо.

Кое уље би ми го препорачале?!Некое квалитетно барам се разбира (зборам за двотактен мотор)

Уште бе никој не ти одговорил? Ц ц ц ц...
Ајде еве јас... Значи што ке ставаш тоа ке возиш. Имаш масло (или уље по скопски :)) по цена од 150 па се до 700 денари литар. Сега гледај да не е некое ептен ш класа од типот на приста. Јас на моето му ставам Фина синтетичко (600 денари литар) и сум ептен задоволен. Нјабитно е проблемот со чадењето. Ако ставаш обично гарант ке чади. Со синтетичкото тој проблем го нема, а и повеке се зачувува машината. Сепак на тебе е која марка ке ја ставаш само запомни немој да ја мешаш. Ако ставаш Фина... терај Фина. Не еднаш Фина, еднаш Приста или Кастрол.

Dzish напиша:
Уште бе никој не ти одговорил? Ц ц ц ц...
Ајде еве јас... Значи што ке ставаш тоа ке возиш. Имаш масло (или уље по скопски :)) по цена од 150 па се до 700 денари литар. Сега гледај да не е некое ептен ш класа од типот на приста. Јас на моето му ставам Фина синтетичко (600 денари литар) и сум ептен задоволен. Нјабитно е проблемот со чадењето. Ако ставаш обично гарант ке чади. Со синтетичкото тој проблем го нема, а и повеке се зачувува машината. Сепак на тебе е која марка ке ја ставаш само запомни немој да ја мешаш. Ако ставаш Фина... терај Фина. Не еднаш Фина, еднаш Приста или Кастрол.
Кога го земав моторот дечките ми ставија Кастрол ми кажаа дека е доста добро...

Dzish напиша:
Па терај со кастролот тогаш. Гледај да е синтетичко и толку :) Нема никаков проблем. А шо цена е кастролот?
Појма немам тие напунија маслото до крај сеа си возам 1000 км. без проблем

vlatko напиша:
Ај да си се пофалам :vozbud:
Вчера си купив т.е ми купија веспа:zlo:. Sym Jet Sport, се мислевме помеѓу Keeway Matrix, Generic XOR, али овој малце е поскап ама не се у иста класа со горенаведените:helou:
Вчера се развозев супер иде моторчето, ево слики да видите за кој модел зборам:

Честито нека ти е друже.Само памет у глава како возиш.:smir:
Btw колку си го зел?

JohnnyMass напиша:
Честито нека ти е друже.Само памет у глава како возиш.:smir:
Btw колку си го зел?
1700 евра со кацига, куфер, ланец и ракавици.

Па од кога ке поминеш 1000 км ке ти треба масло. Значи правец од каде што го купи моторот ке те упатат какво масло имаат ставено. А најветоватно и таму продаваат така да ич да не акаш по бензински да бараш.

Probaj Elf Scooter 2 Fortisimo dosta e dobro za vespi, jas na skuterot mu stavav takvo i odese super a i ne cadese ic iako gi imav izvadeno katalizatorite.Mislam deka e nekade 500 denari 1litar

Човечишта :) ај дајте ми совет за 125-ка, скутер, четиритактна што ауспух да барам зашто тапа звук ми вади, башка нема лошо да ми дојде ако дава и некое коњче плус:) THX

Види вака... Ауспухот е доста битна работа особено за веспа. Еднаш треба да кажиш марка на веспата. Друго... Му прави некој вакум ова она и ако го смениш и ставиш некој безвеза може да изгуби на снага. Трето немој да си мислиш дека ако ставиш ремус или јошимура или незнам каков ауспух ке добиеш којзнае колку разлика. 125 машина е неможи 200 да оди. Значи сума сумарум... Можеш само да ги извадиш придушувачите во оригиналниот ауспух ке добиеш пооштар и по силен звук. А звукот на 4-тактен мотор со 1 цилиндар е тој јеби га. Неможе да брчи како крос!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom