Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Го носи,а дали ке се разгори...или само така ке помине...само колку да поцрне нешто,без да го изгори:wink:

...

Дали сакаш да кажеш дека постои категорија „Драг/а мој/а, јас тебе уште те сакам... само *малку* имав секс со друг/а, заради __________________“ (внеси причина по избор) ?!?!?!!?!?!?

:lud:

Според мене, нема „поцрнување“, без „горење“. Или има секс или нема.

Се зависи колку е љубовта силна (помалку значајно е колку време партнерите се разделени).
Како можеш да го провериш тоа? Ако е твој/ твоја ќе се врати (љубовта ќе најде начин да ве поврзе) ако не - никогаш не бил твој/ твоја.

Крусер,

Мислам дека ти е познато дека ЉУБОВТА вклучува се ... и секс и почит и разбирање .... што е сексот и далечината ако нема љубов :smir:

Сексот е физичка љубов.
Ако имаш секс со некого, му *даваш* љубов, сакал/а-нејќел/а.

Ако од некого си одделен, а баш него/неа го/ја сакаш, ќе направиш сè за пак *само* со него/неа да имаш секс/физичка љубов. Со други зборови - ќе бараш пак да сте заедно. Физички.

А дури човек да дојде до тој степен да може да си дозволи да биде долго време одделен од својот партнер, *без* да посака друг партнер поради секс, треба *многу* љубов да има разменето со тој партнер (меѓу другото и физичка), за да знае дека само таа љубов му е потребна и доволна, и дека не би сакал ниту една друга.

Со други зборови:

„Те сакам но не спијам со тебе зашто нема потреба“ - не е љубов.

„Те сакам, иако не можам да спијам моментално со тебе, но тоа ќе се случи веднаш штом ќе бидеме пак заедно, бидејќи знаеш дека цело време тоа го правиме штом можеме и секогаш е прекрасно“ - е љубов.

...

Дали сакаш да кажеш дека постои категорија „Драг/а мој/а, јас тебе уште те сакам... само *малку* имав секс со друг/а, заради __________________“ (внеси причина по избор) ?!?!?!!?!?!?

:lud:​

Според мене, нема „поцрнување“, без „горење“. Или има секс или немa

Секако дека не можеш да имаш` малку секс`...
Ова со огновите:tv:...
Значи може да се деси да посака да биде со друг/а,и пак да не биде ништо...да не може,да мисли на тој што е далеку...да поцрне,ама да не изгори:wink:

daleku od oci daleku od srce......se zavisi od toa kolku ti e stalo do licnosta dali stvarno e taa licnost koja od celiot svet e taa bas stvorena za tebe i vredi da ja cekas pa makar i nekolku godini?!kolku mozeme da bideme sigurni deka taa e taa licnosta nasata srodna dusa i deka nema na svetov druga takva za nas i deka za toa vreme dodeka cekas nekoj ne ispustas milion drugi sansi i moznosti i koga ke se vrati taa licnost tek togas da go svatis toa i da vidis deka nema vrakanje nazad....zatoa mislam deka koga nekoj se odvojuva toa e so nekoja pricini i protiv toa da ne se odi tuku da se prifati kako nekoja nova sansaa...ne vikam ako se sakaat da ja potisnat ljubovta nego bas kako so imaa pogore kazano ako e vistinska ljubovta ke trae ni ako ne...znaci pusti go bez ogranicuvanje nemoj da zapoznaes nikoj nemoj da me varas bla bla toa samo po sebe doaga pusti da go prozivee svoeto i ako ti si mi vo srceto na tebe ke ti se vrati a istotot vazi i za taa licnost so ke ostane tuka da ceka da ne se zatvara....i na kraj ako i posle se sto ke pomine posle se sto ke proziveat se sigurni deka sakaat da bidat zaedno i custvata ne se smenile stvarno se ko so bi rekle na nekoj romanticen film ment to be together :)))

A sto primer koga devojka mi e vo Bitola a jas vo Skopje?

Golema distanca?
Зависи колку е силна вашата љубов, како се разбирате и како ви оди сексот, колу често се гледате и која е вашата визија за вас двајца ... визијата е многу моќен стимуланс - дестимуланс на една врска :back:

Абе колку и да ја сакам,колку и да и верувам пак ќе ме копка. Што прави со кого е,ипак е женско а женските се махери за варање и лажење и прикривање на истото! Така да никад не би идел со некоја што ми е далеку од очи.

...

Според мене, нема „поцрнување“, без „горење“. Или има секс или нема.

Сексот е физичка љубов.
Ако имаш секс со некого, му *даваш* љубов, сакал/а-нејќел/а.

Ако од некого си одделен, а баш него/неа го/ја сакаш, ќе направиш сè за пак *само* со него/неа да имаш секс/физичка љубов. Со други зборови - ќе бараш пак да сте заедно. Физички.

А дури човек да дојде до тој степен да може да си дозволи да биде долго време одделен од својот партнер, *без* да посака друг партнер поради секс, треба *многу* љубов да има разменето со тој партнер (меѓу другото и физичка), за да знае дека само таа љубов му е потребна и доволна, и дека не би сакал ниту една друга.

Со други зборови:

„Те сакам но не спијам со тебе зашто нема потреба“ - не е љубов.

„Те сакам, иако не можам да спијам моментално со тебе, но тоа ќе се случи веднаш штом ќе бидеме пак заедно, бидејќи знаеш дека цело време тоа го правиме штом можеме и секогаш е прекрасно“ - е љубов.
Се сложувам во целост - но и самиот кажа - сексот е само физичка љубов - љубовта има и друга страна, посилна и помоќна од самиот секс - таа е заснована на пријателство, почит, разбирање, толеранција, комуникација - како во кама сутра, незнам дали ти е познато ... но постојат нивоа на водење љубов ... последните нивоа на поврзаност меѓу партенрите не ни вклучуваат секс ниту физички допир ... доволен е само поглед, збор ...

Всушност љубовта е успешна онолку колку сакаш да биде - па така и врската на далечина зависи од визијата која ја имаш за себе и тој партнер - исто така многу битно

Позз :smir:

Можна ли е врска на далечина

што мислите може ли да функционира врска на далечина ?
или блискоста си го прави своето ? :helou:

Да, може. проверено :)
И сеуште трае....:pipi:
Точно дека не е тука секогаш кога ке посакаш и кога ти треба, ама ако има доволно љубов и доверба, далечината ке се стопи.
Несекојдневното гледање и далечината прават уште повеке да ти фали, за кога ке се видите да не може да се задоволите еден од друг :)
Не е прекрасно и не е нај нај, ама ако се сака се се може...Плус многу зависи и од условите што ви се нудат. Каде ке се гледате, колку сте далеку, на колку време ке може да се гледате итн...
Во зависност од овие прашања одговори си ти дали можеш да функционираш со некој што е далеку. :smir:

баш ме интересира колу време ви функционира врската и на која далечина сте од кој градови сте
инаку до сега сум пробал со една девојка одавме 1 година ама пусто подруго е кога е до тебе :back:, блискоста мислам дека ја гради љубовта

Да не мислеше далечината :helou:?

Инаку може, само не може секој :). Тој што успеал ќе вика може, тој што му пукнала врската ќе вика не може, ама ако се паднете ко капаче и лонче и да нејќете ќе се исчекате :).

Не е точно...ако постои љубов ке може да се одржи и врската...
Само барем надлежните да се гледаат ако не друго еднаш два пати у месецот...иначе не верувам дека би успеала мн мн...различни животи, различни карактери, ненавикнати еден на друг...ноуп...љубоФ преку жица не е љубоФ!!!

И сеуште трае....:pipi:
Точно дека не е тука секогаш кога ке посакаш и кога ти треба, ама ако има доволно љубов и доверба, далечината ке се стопи.
Несекојдневното гледање и далечината прават уште повеке да ти фали, за кога ке се видите да не може да се задоволите еден од друг :)
Не е прекрасно и не е нај нај, ама ако се сака се се може...Плус многу зависи и од условите што ви се нудат. Каде ке се гледате, колку сте далеку, на колку време ке може да се гледате итн...
Во зависност од овие прашања одговори си ти дали можеш да функционираш со некој што е далеку. :smir:

WTF?!?!

он: Мојт, како не мојт. Со варање и остали глупости, успева многу. (:
Со не-варање и со чиста љубов, се лади после некое време (зависи колку си бил загреан) и ):

Не може.
Проверено исто така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom