Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Далеку од очи - далеку од срце, зависи во кои случаи е точно... и двајцата кога имаат можност си се ебнуваат, ваму и таму :):):):):)

далеку од очи = далеку од срце... хммм... зависи у кој случај.. после разделба пример првите неколку дена/недели се тешки.. после шо подалеку толку подобро ( мислам ако несакате да го гледате партнерот/партнерката односно побрзо да го/ја преболите )

Зависи од силата на љубовта која постои меѓу нив. Доколку постои вистинска љубов и од двете страни тогаш таква врска може да опстане, но доколку станува збор само за една минлива авантура логично е дека таа врска нема никаква иднина и надеж. Не џабе велат Доколку љубовта е вистинска, далечината може уште повеќе да ја разгори, но доколку не е вистинска, може да ја угасне.

Зависи од силата на љубовта која постои меѓу нив. Доколку постои вистинска љубов и од двете страни тогаш таква врска може да опстане, но доколку станува збор само за една минлива авантура логично е дека таа врска нема никаква иднина и надеж. Не џабе велат Доколку љубовта е вистинска, далечината може уште повеќе да ја разгори, но доколку не е вистинска, може да ја угасне.

Ова во Пепелашка го имам гледано:smir:

Далеку од очи далеку од срце, пробано, тестирано - докажано.

точно е ова :pipi: верувајте. нема шанси да продолжи една врска ако сте разделени или да продолжиш да ја/го сакаш. едноставно нема теоретски шанси

Е грешка си за ова.Демек само ние вараме а вие сте светици?Да не тие обратно малце муабетов?

Ne se pravime svetici,daleku od toa no za razlika od vas maskite,na nas ni e potrebna pricina za varanje a vie maskite(povekjeto) cekaat samo dobro parce da im padne u race,a ne mislat deka imaat zenska

Чувствата слабеат со тек на време доколку нема физички контакт. Како можеш да сакаш некој кога не си го видел со години, не су му го слушнал гласот или не си му ги видел очите. Фала богу дека се ладиш. Можеби сам себе ќе се убедуваш дека се е океј, но фактите се друго.

Има една песна од Чапај и Венко - Сон сум сонил... Во неа се пее за еден дечко кој отишол на работа во странство и сонува сон како го чекаат девојка му, другарите и мајка му... на крај излегува дека само мајка чека засекогаш.
Доколку се работи за период од 6 месеци или најмногу 1 година, МОЖЕБИ би успеала таквата врска, но за подолг период НЕМА ШАНСИ. Единствените примери кои ќе ги најдете се доколку тој што чекал има материјална корист од партнерот или нешто слично... Не постојат бајките, поготово не во 21-век.

Јас верував во љубов на далечина , но џабе е кога едниот верува се,а другиот не верува во ништо - почнува љубомора страшна и кавги и тука завршува и покрај тоа што од двете страни постои љубов :toe:

Ако се сака се се може.Знам многу врски кои успевале на далечина.И се уште им е убаво.Сепак карактерот е различен.Кажа MIL џабе е ако едниот верува во тоа а другиот не:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom