- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
Во мојот случај ова не важи
После три години се видовме... следен пат, не знам дали ќе има, и како би било ако би било.... ах ич не ми требаше ова, нели? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку и да сакаме да негираме, далечината си го зема својот данок...Иако има и случаеви кои се многу ретки каде ова нема ама баш никаква врска...Но како што кажав ретки се тие случаеви
Не би се надевал на таа карта, дефинитивно... Реално гледано не е само огнот и ветрот во игра, тука влијаат еден куп фактори кој шо знаат доста добро да извршат влијание (читај полнење глава со најразлични срања).Далечината и го прави на љубовта, она што ветерот му го прави на огнот, ако е мал ќе изгасне, ако е голем ќе го разгори.
Не би се надевал на таа карта, дефинитивно... Реално гледано не е само огнот и ветрот во игра, тука влијаат еден куп фактори кој шо знаат доста добро да извршат влијание (читај полнење глава со најразлични срања).
Не е исто дали се 30 или 3 000 километри. Ако се 30 км можеш во секој момент да тргнеш и да се видеш со партнерот, сите празници ке ги славиш заедно, може би нема секој ден да бидете заедно но ако ништо друго барем викендите ке ги планирате и ке бидете заедно додека ако се работи за 3 000 километри гледањето реално е толку 1- 2 годишно и за малер ако башт тогаш се погоди менструација треба да чека човек до другата година... ако љубовта е голема и измачувањето ке биде поголемо и ако во краток рок не се средат да живеат заедно или во близина работата ке пукне....Се сложувам, нема врска дали се во прашање 1000 км или 100 км, едниот е тука, другиот е таму, секако дека влијаат еден куп фактори, впрочем секоја врска е приказна за себе и неможеме да ги ставаме сите во ист кош.
Лазар спомена дека на подолг рок ќе дојде до оладување и изневерување, што воопшто немора да значи, ако сака некој да е неверен не му е потреба далечина, и да го врзеш за тебе, тој/таа ќе изнајдат начин за да изневерат,
ако љубовта е голема и измачувањето ке биде поголемо и ако во краток рок не се средат да живеат заедно или во близина работата ке пукне....
Лазаре, се е релативно,,,
Далечината не е преуслов за врска без иднина, исто како што близината не е преуслов за успешна врска.
Љубовта која опстоила на далечина покажува само колку била силна, (тоа што го споменав со ветерот),ако е искрена, од срце, со доверба тогаш ги има сите предуслови да биде успешна,
П.С...одамна помина времето кога баба ми чекаше писмо од дедо ми од Австралија по 2 месеци![]()
Секако дека има врски кои ке успеат и на далечина но сметам дека баш како што погоре кажа Stefus-Refus повекето од тие врски функционираат на тој начин што секој ке си има излети и проводи надвор од врската, паралелни врски... никаков интернет неможе да го замени меѓусебното дружење, излегување, секс, лутење, смирување, заеднички дочек на празниците.... лично јас не верувам дека некоја девојка или момче ке се лиши од секс односно ке се задоволи со секс пет пати во пет години и повеке од сигурно е дека ке изневери а берем јас лично не би можел да бидам во врска во која знам дека сум изневерен.....Лазаре, се е релативно,,,
Далечината не е преуслов за врска без иднина, исто како што близината не е преуслов за успешна врска.
Љубовта која опстоила на далечина покажува само колку била силна, (тоа што го споменав со ветерот),ако е искрена, од срце, со доверба тогаш ги има сите предуслови да биде успешна,
П.С...одамна помина времето кога баба ми чекаше писмо од дедо ми од Австралија по 2 месеци![]()
Секако дека има врски кои ке успеат и на далечина но сметам дека баш како што погоре кажа Stefus-Refus повекето од тие врски функционираат на тој начин што секој ке си има излети и проводи надвор од врската, паралелни врски... никаков интернет неможе да го замени меѓусебното дружење, излегување, секс, лутење, смирување, заеднички дочек на празниците.... лично јас не верувам дека некоја девојка или момче ке се лиши од секс односно ке се задоволи со секс пет пати во пет години и повеке од сигурно е дека ке изневери а берем јас лично не би можел да бидам во врска во која знам дека сум изневерен.....
Дали Вие Darklady ако сте заљубена во некого кој е многу далеку би се лишиле од секс цели 5 години?Лазаре, не мешај баби и жаби дете,
Ај да ти поедноставам што кажа Stefus-Refus - ‘‘Неколку пати ја изневерив но, не би ја толку обвинил далечина дури и заедно да бевме ако ми се укажеше шанса ќе го направев тоа‘‘, ја сфаќаш сега разликата?
Ама ајде ќе ти преведам на нашки - Тој ја изневерил девојката не затоа што таа била далеку од него, туку затоа што му се укажала шанса, тој и сам потврди дека ќе го направел истото, т.е. ќе ја изневерел дури и таа да била до него,,, Значи не велам дека далечината не носи потешкотии, туку ТВРДАМ дека ако постои вистинска, искрена, силна љубов, тогаш и само тогаш една врска може да биде успешна,
Дури ни 24/7 пријателче тебе неможе да ти биде услов дека ти ќе имаш успешна врска.
Се разбравме сега?