Македонија - Литванија |1/4 финале|, 67:65, ОДИМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ!!!

За првпат плачев од среќа. Уште не ми се верува што направивме. Секоја чест човечишта македонски!

Леле што ќе беше ова. Леле ќе се утепав со се :D . Од радост се закачив у око.Вакво чуство само МАКЕДОНЕЦ може да почуствува и тоа на ден 14 СЕПТЕМВРИ
Lajnoto ti se odmrzna li:D?

Makedonija u polufinalu!!!

Reprezentacija Makedonija napravila je najveće iznenađenje na Evropskom prvenstvu pošto je u četvrfinalu pobedila Litvaniju 67:65 (18:20, 12:14, 19:18, 18:13).

10003109934e71048ab47ff218026966_size3.jpg
Kao i u svim mečevima na ovom turniru Makedonci su igrali borbeno, timski i potpuno zasluženo će u polufinalu 16. septembra igrati sa Španijom.
Lester Bo Mekejleb je bio najefikasniji sa 23 poena, dok je Vojdan Stojanovski ubacio 15 poena, sve koševe je postigao van linije 6.75, šutiravši 5/5 za tri poena.
Ilievski je ubacio 12 poena, a ključnu trojku je postigao u poslednjem minutu meča. Pero Antić je postigao osam poena uz osam skokova. Litvanci su na celom meču ubacili samo dve trojke iz 15 pokušaja.

Дали има некој можда идеја како побогу може да се отиде да се навива таму? За во петок ваљда ќе праќаат народ уште. :D

Плоштад Македонија да се прошири, како ќе ја собере таму цела Македонија кога ќе ги пречека момциве?

Е со ова мислам дека беше врвот и против судите колку само мислеа како ли да ни ја земат топката се договара нешто пред самиот крај но нека им е ние победивме

Ааааааааааааааа уште не можам да се соземам :)))) Џабе се и 14 000 навивачи и судии и плачки и сееееее :)))))))

Криво ми е што не можевме да го развееме цело знаме,

Не дозволи обезбедувањето, сега баш читав некои литвански статии, демек сакале нашите навивачи големо знаме да го развејат, како да е тоа лоша работа.
Инаку немав срце да гледам, па само последните 10 секунди ги фатив и стварно ова им е некаква фитна да ги победуваат на крајот кога противникот е физички и психички најслаб.
И на крај стварно што направивме, повеќето од нас пред првенството би биле задоволни и со победа на Грција, ама ете стигнавме до 1/2 финале мислиш дека е сон

Според мене порај Илиевски е ВОЈДАН СТОЈАНОВСКИ!!! ШТО Е СО ЧОВЕКОТ КАЖЕТЕ МИ? НА крај кога помислив дека се е загубено им украде топка!!! Тројката што ја постигна Илиевски на крај е по заслуга на ВОЈДАН!

Има нозе да му бацувам коа ќе дојде! :D

Другар, се’ во текот на натпреваров се претвори во резултат, сите се заслужни, еден вид пеперуга-ефект нели :) ама сепак, човекот кој можеби најмногу беше критикуван, одигра ладнокрво и организираше перфектна изедначена игра, немам зборови, каков инстикт за решавање натпревари, како да се одигра, преку кого, кога да тргне со топка, многу повеќе работа со мозок, отколку физички поентира, меѓутоа навистина, одамна сме немале ваков зрел играч.

Истото можам и за Антич да го кажам, меѓутоа он остана многу темпераментен, свој, оригинален што е друга предност.

А Војдан како што рече ти, најзаслужен што ги стави НБА ѕвездите во џеб!

Нејќам појќе да истакнувам никого посебно, браво само за крај, се надевам дека во иднина, нема да напаѓате при секоја грешка и дека повеќе разбирање ќе покажете, верба и лојалност! :)

Желбата за триумф не воде до победа :).Така беше и денес.Гледавме лавови на терен :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom