ПИВОЛЕНД 2011, СЦ Борис Трајковски - 31.8 до 04.9.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.540
Поени од реакции
8.311
Веб-сајт
www.flickr.com
На официјалниот сајт веќе врти бројчаник кој одбројува уште колку има до Пиволенд 2011, па ја користам приликава за да ја отворам оваа тема.

Се надевам дека овојпат времето ептен ќе се погоди за пиење пиво, тоа е најважно.
Од музички аспект, не знам што да очекувам. Верувам дека Суперхикс ќе настапат за да заокружат настапи на сите фестивали на пивото оваа година :)

За други бендови, ќе ја почекам официјалната програма.
Се надевам дека на вториот стејџ ќе има повеќе d&b и реге музика.

Едит: Стигнаа два плакати за овогодинешниот фестивал.
pivolend2011plakat2.jpg

pivolend2011plakat.jpg

Верувам дека Суперхикс ќе настапат за да заокружат настапи на сите фестивали на пивото оваа година :)

Суперхикс беа и лани,не знам дали има обичај ист бенд две години по ред.
Иако не ми пречи,едвај чекам пиволенд :vozbud:

Јас се надевам дека Пауланерот ќе си остане 100ка (не се лутам ако е и поевтино :D), за друго не ме боли кур.
За музичката програма исто така не ме боли кур, се' додека на dance stage пуштаат progressive/techno.

И јас се надевам дека нема да врне.
Ќе те частам пиво,ти мене гирици, пошто онака, тешко е да се најдеме, да се измуабетиме на раат :)

И се надевам дека ќе има пак Grolsch во убавите шишенца како што имаше пред 2 години. Му дужам неколку празни шишиња на татко ми. Идеални се за домашна ракија, а татко ми планира да подели по роднини и пријатели :)

Спремајте монтките и винтијагите затоа што ќе студи, а кога студи не се пие пиво туку вино :icon_lol:.

Сериозно мислам дека терминот куца не го бива. Ајде еден совет мој :icon_lol:, да биде на почеток на летото пред Пивофест повеќе посетеност а со тоа и профит ќе има :icon_lol:, Пивофест кога се одржа само да се одржи отприлика тука некаде на таа дата беше најслабото нешто дупка :icon_lol:, дожд ладно време и тоа ти е :icon_lol:.

Ајде сега Прљаво Казалиште, Рибља Чорба, Ван Гог, а од дџ-иве пробајте со Дикеј, Таламаска и Анџело, тие веќе неколку недели не биле во државава...

Секако цената на чаша пиво треба да биде еквивалентна со цената на 5л од истото купено во продавница.

Ајде сега Прљаво Казалиште, Рибља Чорба, Ван Гог, а од дџ-иве пробајте со Дикеј, Таламаска и Анџело, тие веќе неколку недели не биле во државава...

Секако цената на чаша пиво треба да биде еквивалентна со цената на 5л од истото купено во продавница.

Бендовите и диџеите кои ги наведе се карактеристички за прилепскиот и охридскиот пивофест. Ова е пивоЛЕНД. И го организира Пасворд Продукција, порано познати како Литиум Рекордс.

Ѕирни ги листите на учесници од претходните години и ќе ти биде јасно што може да се очекува.

Бендовите и диџеите кои ги наведе се карактеристички за прилепскиот и охридскиот пивофест. Ова е пивоЛЕНД. И го организира Пасворд Продукција, порано познати како Литиум Рекордс.

Ѕирни ги листите на учесници од претходните години и ќе ти биде јасно што може да се очекува.

Што и да биде треба да има евтино пиво, а тоа ќе го нема сигурно... Претходните пиволенди беа (според мене) со слаба програма, ќе почекаме да видиме што ќе се деси со овој, односно дали ќе има нешто ново или пак ќе гледаме копи пејст од претходните...

Малку само да ја намалат цената на пивото...и да ги донесат Paradise Lost зш на таксират не дојдоа гррр....

Идам! Очекувам да има стејџ со добар алтернативен рок. И аман нека им текне дека Дамјан Пејчиноски постои!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom