Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 277 40,3%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,4%
  • Amstel

Гласови: 67 9,8%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,8%

• Вкупно гласачи
    687
Пијам пиво,ама поретко и како женско шо пие ретко пиво не гледам баш некоја разлика меѓу пивата..инаку ако веќе пијам пијам Скопско,Кенбах или Амстел.

Хм ... пиво не пијам ... многу ми горчи и многу ретко ме фаќа ќеф да се напијам,ако видам некој да пие ... ќе се напијам две-три готки,ама не ми прима душата пиво.Појќе ми оди виното.И ракијата - ама под услов да е сварена со шеќер ... упсс .... забегав ... темата беше за пиво .... ама ако јас да се доискажам.

Брат, ПИВО ти е права ствар. сум пробал над 100 типови на пиво и сите си имаат посебен шмек. Ама мислам дека Гинис е најдобро.

Многу ретко пијам пиво,што знам,некако не го можам,а кога го пијам,пијам само Скопско:toe:

Пијам пиво..во ептен мали количини :) И најдобро од овие е Хајнекен! А Скопско занигде е, не знам како луѓето го пијат, а гледам и вие. :)

sum piel pivo ama najdobro e tuborg green vo hrvatska sum se iznenadil ama skopsko vo posledno vreme ne mi e vkusno sega pocnav so AMSTEL.bolji e

Najboli pivo do sea so sum probal e Efes!!! Piev na pivo festot vo Prilep i mnogu mi se svigase!!!!:baeh: :baeh:

Од нашиве пива најдобро е Скопско, а од другите Лашко и Ефес.

Фирма: Flensburger
тип: pilsener
потекло: Flensburg, Schleswig-Holstein, Deutschland

FlensburgerPils4.jpg

Пивото како што кажува типот е пилсенер односно јачменово пиво и има карактеристичен горчлив вкус за овој тип на пива. Ова е релативно јако пиво со релативно висок процент на екстракт што му дава интензивен вкус. Содржи 4,8% Vol. алкохол.
Р.Ѕ. се извинувам за замаглената чаша, ама времево е влажно и топло а пивото е ладно.

а какво е мислам за пиење тоа најтемното...
мене гадно ми изгледа прилично

а какво е мислам за пиење тоа најтемното...
мене гадно ми изгледа прилично

Тоа е работа на вкус, треба да пробаш. додека не пробаш нема да знаеш. Освен тоа, тоа горе е темно од пченица, има темни јачменови пива.

BEER1.jpg

Најубото пиво. Данско е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom