Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 278 40,4%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    688
Гинис е најлошото пиво кое сум го пробал во животов... не само заради неусогласеноста на квалитетот и цената. Нашиве стомачиња сакаат нешто поинакво....

Се сложувам, вкус никаков... како да го споредам?

- Кока кола помешана со скопско и тешок мирис кој потсеќа... на, на не знам. Едноставно гадно, уште еднаш во уста не ставам.

Од балканскиве покрај Скопско и Крале Марко, едино поштовам Каменица. Друго се е кажано, уште да се пофалам рекорд: изнесува четири(4) шишКи.

еееееј не зборете така за Гинис, закон пиво е, само што не сте навикнати........иначе коа више збориме за тапа пива, Скопско колку го утнале па ни самите не се свесни. моментално, според мене, најдобро македонско пиво е Дабче, оваа новава технологија на праење пиво ептен им се погоди. поздрав

А зошто не Златен даб. Со што е по лош от Скопско ?:toe:

А зошто не Златен даб. Со што е по лош от Скопско ?:toe:

Со то шо не е одвратен колку Скопското. Мајтап. Од се горе т.е од се шо можи да се наречи пиво и шо имам пробано Скопско е меѓу најгнасните пива.

Ако бе отворена анкетата би гласала за "други" ..каменица
53D-1.gif

Ми се пие скопско али од кригла.Уше малце,да завршам со работа и идам да мавнам некое.:party1:

Скопско .....но може и хајникен како замена:)

Се сложувам, вкус никаков... како да го споредам?

- Кока кола помешана со скопско и тешок мирис кој потсеќа... на, на не знам. Едноставно гадно, уште еднаш во уста не ставам.

Од балканскиве покрај Скопско и Крале Марко, едино поштовам Каменица. Друго се е кажано, уште да се пофалам рекорд: изнесува четири(4) шишКи.

Не можете да ги споредувате Скопско и Гинис... не се ист тип на пијалок!
Скопското е лагер, додека Гинисот е стаут. То ти е исто ко да речеш... ж`та е боље... је**ш виски... :)

А, Каменица!?!?!? Тоа не го сфаќам.. .како може Каменица да ви се допаѓа....Но, секој со свој вкус, нели? Затоа и има толку многу, па може да се бира :smir:

Не пијам пиво ама кога ете некогаш ќе пијам тогаш скопско и не се мислам, зашто ми имаат кажано дека е најдобро.

Когато с'м бил в Македонија, винаги с'м си пор'чвал Скопско - оште п'рвија п'т ми хареса много и си останах на него. Много е добро!!!
От б'лгарските брендове предпочитам и двата вида Шуменско - светло специално и червено.
Иначе лјубими са ми чешкото Pilsner Urquell, немското Radeberger и ирландското Murphy's Stout /предпочитам го пред Guinness/.

Скопско,Битолско,Крали Марко-фемили пек :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom