Зависност од член на форум

• Креатор на темата Креатор на темата stefanija.s.
  • Време на започнување Време на започнување
Се водам по насоката која ја насочи Модераторот.
Леле, извини. Дури сега видов.

Зависност, опседнатост, исто му доаѓа. Само, поразлично се вика и друго му е значењето, ваљда. :confused:
Па, бидејќи темава е општ муабет за членовите, може и би требало во психологија да ја сместите. Психолошки гледано од 2/3 различни страни, членовите на форумот се се` повеќе мали деца кои не заслужуваат и во играчница да ги пуштиш. Арно велеа неколку членови дека треба да има IQ тест со неколку прашања од општа култура, за да може некој да се регистрира тука, ама и за тоа ќе мамат, ќе ги викаат родителите да им ги одговорат прашањата.

Опседнат, не сум, со никој/а член/членка (женско од член). И не сфаќам како може некој да биде 'опседнат" со друг преку форум.

Јас се имам "опседнато" со неколку членови. Онака испаѓа дека фб/кајгана/нет просторот станаа начини да видиме што уствари се случува у животот на луѓето што не` интересираат. Факт е дека не можеме да трошиме толку кредит на нив или да очекуваме да одговорат на нашите пораки/јавувања баш навремено и често. Ниту пак можеме да бидеме со нив секогаш кога сме им потребни. Ова у контекст на тоа дека знаеме дека многу луѓе се исповедаат на виртуелниот "поп"... всушност очекуваат тоа да биде видено од нивните пријатели и да им биде помогнато, без притоа директно да бараат внимание. Луѓето се бајаги осамени и тоа го забележувам секојдневно на нет просторот. Од луѓето што се исповедаат ко што спомнав, па се до женските што си ставаат срценца а си немаат напраено поише од 5 мин муабет во живо... Ај да не забегувам на темата...да, stalker бев уште ко мала, но не е некоја особина што си ја сакам, напротив. И во живо бајаги ги следам луѓето (бар у постапките) и после го размислувам тоа, така да мозокот ми е пун со useless information.

Мореее ама паметна раја се собрала на темава?
Морате и морате офтопик, у крв ви е на некои да сте такви со глава у ѕид.

добро е, не сум бил само ја ко манијак низ форумов :)
ми се има случено да сум опседнат со 2-3 членови ( не е важно кои). и да сакав да ги одбегнував не можев, едноставно на секои теми ги имаше кај што ќе влезев :eek:
ама се е и до психата бе ова.....забегана работа.......

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
јас сум опседнат......ама со форумов.......со тие членчиња со кои си комуницирам ова она...мање више зависност....
%3%@54

Не сум опседната со членови но има луѓе чии постови ми се допаѓаат и ги читам редовно. Со некои ми се случува да влезам во профил и да им разгледам последни мислења, најчесто оние што пишуваат во Уметност, литература и јазик. :) Но тоа е далеку од тоа дека сакам да им се мешам во приватен живот или пак да дознаам нешто лично за нив. До душа речиси сите од таа категорија ги познавам лично.

Зависност имам од форумот а од одредени членови немам.

Опседнатост со член човече тоа е веќе проблем :D

п.с. темата по би одговарала во психологија

Е да бе,неам друга работа да пратам некој,јас самиот не се пратам а не пак некој друг.

Кога бев поактивна ми се случуваше само што јас имав желба и лично да се запознаам по што следеше и рушење на цела кула од карта. Интересна е човечката психа :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom