Oмилен писател

• Креатор на темата Креатор на темата Stefanos_M
  • Време на започнување Време на започнување
Вероника реши да умре ја немам читано, ама имам читано други ствари од типот и не би си трошела време за уште да читам. А чек, ако убо сфатив, Вероника реши да умре ја ставаш во безвремени дела? Уат???
Земи прочитај ја па тогаш коментирај дали вреди да се прочита или не.
Вероника реши да умре според мене е една од најдобрите книги на Пауло Коељо.

Уживам во делата на Шекспир, Хесе, Достоевски, Едгард Алан По, Оскар Вајлд, ... генијалци, класичари, неповратливи...

Толстој, Достоевски, Гогољ, Булгаков, Жил Верн, Виктор Иго, Петре М. Андреевски, Славко Јаневски.

Фјодор Достоевски.

Огромна празнина.
Па Иго, По, Бајрон, Кристи.

Херман Хесе ми е дефинитивно писател кој што уживам кога го читам, Теодор Драјзер, е мајстор и еден од најдобрите писатели во Америка, потоа Џорџ Орвел, го обожавам, поради пораката која ја има во книгите, а опишана на еден хумористичен и сатиричен начин, од поновите автори, Јустејн Гордер само поради Светот на Софија и Девојката со портокали, исто така треба да го споменам и Петре М Андреевски, и Стале Попов, како омилени македонски автори.

Тојстој - мајсторот кој бил нарекуван автор на смртта.
Достојевски (Идиот, Злостор и Казна, Браќа Карамазови)
Балзак - царот за описи (пејзажни, ентериери и екстериери, а негова книга што највеке ми се допаѓа - ЕВГЕНИЈА ГРАНДЕ)
и од нашиве само Петре М. Андреевски (Поезија)

Агата Кристи,Херман Хесе,Венко Андоновски,Петре.М.Андреевски,Барбара Клеверли и Сара Дунант.

Достоевски, Лав Толстој, Виктор Иго, Џек Лондон (ме фансцинира со "Повик на Дивината" како помала), Жил Верн и не ми текват појќе имат ... туку од нашиве многу ми се бендисаја книгите на Горјан Петрески ("Споменка", "Задоцнети писма од Споменка", "Пролетни дождови", "Марта", "Снеговите на Климентина Евин", "Исти очи" во основно се заљубив во книгиве ...):smir:

Достоевски, Сидни Шелдон, Ден Браун... мислам дека овие 3ца ми се нај........

Еден и единствен Фјодор Достоевски

Сакам да прочитам некојa книга од Фројд. Некој предлог ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom