Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки препорака за добар мајстор за Опел?

Opel Kardas vo Radisani,ili Avtoservis Eto kaj Brikolaz.[DOUBLEPOST=1504644474][/DOUBLEPOST]
Само Макпетрол и Лукоил турам, последно турив на Лукоил 2 пати по еден резервоар плус му турам двотактол по 300мл на еден резервоар.

Za koj kur turas dvotaktol?Toa se tura periodicno,dva-tri pati vo godinata,ne na sekoi 500-600 km.Nemas nikakov kjar od toa.

Opel Kardas vo Radisani,ili Avtoservis Eto kaj Brikolaz.[DOUBLEPOST=1504644474][/DOUBLEPOST]

Za koj kur turas dvotaktol?Toa se tura periodicno,dva-tri pati vo godinata,ne na sekoi 500-600 km.Nemas nikakov kjar od toa.
Последнава година го турам по препорака од Стојче бошистот.
Поразновидни мислења нема тема на која се имам изнаслушано од тие за двотактолот, секој бошист, автомеханичар, машинист и т.н различно советува.

Само Макпетрол и Лукоил турам, последно турив на Лукоил 2 пати по еден резервоар плус му турам двотактол по 300мл на еден резервоар.

Батали го тоа двотактол само го наштетуваш системот на вбризгување инаку има подобар од двотактол ,ова на сликава само две-три пати годишно и помалку зависи колку КМ пројдеш.
15067ddda7e7720d919f118470e7dd39.jpg

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Последнава година го турам по препорака од Стојче бошистот.
Поразновидни мислења нема тема на која се имам изнаслушано од тие за двотактолот, секој бошист, автомеханичар, машинист и т.н различно советува.

Не викам дека двотактол е лошо туку нешто е друго впрочем двотактол е наменето за двотактни мотори што немаат систем за подмачкување затоа се става двотактол мешано со бензин и му турат на варбурзи и трабанти па и мотоциклисти е сега за дизел мотор што имаат бош пумпа со двотактол е добра за да подмачкува бош пумпа и подолг век на траење,а пак оние поновите мотори со директно вбризгување ТДИ,ЈТД и.т.н и не му треба подмачкување на вбризгалка кое чини ново над 130 евра по едно парче зависи кое е кола туку мора да биде чист и директно да вбризга горивото . Затоа постирав сликата е за таа намена за директно вбризгување едното е за бензин и другото за дизел .
Ама еднаш или двапати годишно препорачано инаку ако почесто ќе ги изгориш вбризот и сега шу праиме.

Sent from my iPhone 6S Plus using Tapatalk

Последно уредено:
Здраво, дали и каде некој мењавал масло и филтер на
автоматски мењач на ауди, да ми даде препорака
за некој сервис освен porshe ?
Во Прилеп ако не ти е далеку авто сервис Тумбе мењаат масло и на 7 степен автоматик. Инаку стручњаци се за ауди бмв мерцедес.

Ако сум купил оригинал фабричко радио без код сум го е*ал ежот, или? (Мондео 2004та)

Pri voznja mi izgasna kolata (opel corsa 2002 god ). Site lambi se gasat osven onaa lamba so kola i kluc. Kolata nesaka da zapali dojde avtomehanicar i direktno so sprej motorot zapali i mi rece deka problemot e vo elektronikata deka ima blokaza nekoja koja ne dozvoluva dotur na nafta vo motorot.

Pa me zanima dali toa znaci odkazuvanje na bos pumpata zosto me prati na avtoelektricar da ja proveri elektronikata ?

Pri voznja mi izgasna kolata (opel corsa 2002 god ). Site lambi se gasat osven onaa lamba so kola i kluc. Kolata nesaka da zapali dojde avtomehanicar i direktno so sprej motorot zapali i mi rece deka problemot e vo elektronikata deka ima blokaza nekoja koja ne dozvoluva dotur na nafta vo motorot.

Pa me zanima dali toa znaci odkazuvanje na bos pumpata zosto me prati na avtoelektricar da ja proveri elektronikata ?

стави ја на компјутер да и направи дијагностика, така најубаво ќе каже што е проблемот, значи прво идеш тамо кога ти покажува клуч а после бркаш други мајстори.

стави ја на компјутер да и направи дијагностика, така најубаво ќе каже што е проблемот, значи прво идеш тамо кога ти покажува клуч а после бркаш други мајстори.
taka i ke bide ama vo sabota , utre praznik :D

Треба да сменам предни дискови на фокус мк1, знае ли некој да ме упати каде низ Скопје и колку би ме коштало?

Дечки пак ке напнам јас,ај некој да ми помогни да го најдам делчето-пластичето за цитроен ц4 ми треба итно21124238_10214447825693749_1620966416_n.jpg 21150806_10214447825813752_790688530_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom