Пеперутки во стомакот

• Креатор на темата Креатор на темата ЃАВОЛЧЕ
  • Време на започнување Време на започнување
Пеперутки у стомак.
Абе ми се превртува мачето у такви моменти. Онака од нигде никаде се претворам у “Фабрика за производство на Адреналин А.Д Скопје“ :)
И не само тоа што ми се случува у стомакот, па у гради па у грлото, па неможеш да збориш(уствари можеш али имаш чувство дека неможеш). Па ти светат очите, па си мислиш дека сите околу знаат што ти се случува и почнуваш да се понашаш несекојдневно со надеж дека така ќе ја прикриеш состојбата, а уствари се оддаваш комплетно....и после исзвесно време сваќаш дека таквите моменти ти го продолжуваат животот....:je:

Тоа чувство го имам и само кога ќе помислам на некој, не мора да го видам за да летнат некои пеперутки. Таа возбуда не се опишува, само може да се почувствува. Во таков момент се здрвувам, чувствувам како нозете ми се кочат, не можам да изустам збор, а се трудам да го прикријам тоа (не знам колку ми успева).
И како што кажа Дивне, лошо ако се случува тоа само првиот пат. Тоа ми се случува и кога ќе помислам дека со личноста треба да се видам, не само во моментот кога ќе го здогледам. Значи, секоја помисла на личноста мене редовно ми се случува тоа. Башка муабет е кога ќе го видам. Се стресувам целата.

Доста е, забегав. Исплеткав се'.

Пеперутки во стомаков имам и на самата помисла на него, а не па коа ке го видам :) Нозе и раце ми се тресат кога треба да се јавам или кога ке се јави .. за средбите да не зборувам :) Би сакала да може да ме види некој од страна и да ми каже како изгледам

Iskreno nemam peperutki vo stomak ama onaka pocnuvam da se smeskam i da mislam kako bi ni bilo zaedno i taka nesto si pravam filmcinja vo glava.

sjebano cuvstvo :) sekoj den mi se desaa se naviknav :) :) :)
sea sum iskusen glumec! (*za takvi rab)

Devilish Angel напиша:
Би сакала да може да ме види некој од страна и да ми каже како изгледам
Мислиш никој не те видел? Разликата се познава кога разговараш за (со) другарка и со некој кој ти ги „летнува“ пеперутките. Насмевката станува посебна, очите сјаат различно, зборуваш со поинаков тон, зрачиш со поинаква свежина и топлина. Тоа може да го примети само некој кој добро те познава.

Слатко е, ама лошо е кога се здрвуваш, трескаш глупости не си тоа ти и оставаш друг впечаток, кај ДОТИЧНАТА личност.

Зависи. Може да се здрвиш и да не изустиш збор, да си седиш така шокиран, а да мислиш дека тоа не се приметува. Си има разни ситуации:)

Па во такви ситуации изгледа подобро е да си ќутиш, за да не кажеш нешто што не треба и да не се обрукаш....Само глумата те вади од таква ситуација

Абе коа ќе го видам не да летаат у стомак него ке искоцат уше малку...грлото ко шо вика Јаков ми се фаќа неможам да зборам и се губам мислиш од марс сум паднала :) сварно ама тоа често се дешава па и понекад дури од страв ке киднам без да се поздравам:)

Se bi dal toa da mi se slucuva povtorno a ako moze i sekojdnevno ... megutoa jebiga tesko.

Тоа чуство го имам секојден, и веќе почнав да го колнам да го снема.Сите што ги знам еднаш велат дека го имале тоа чуство она пеперутките и се пропратно може има тоа врска со сродната душа и таков некој муабет.

ubavo ali neobjasnivo custvo..taka sum celata happy nasmena od sedmica do sedmica..mi se grci stomakot..srcevo ke mi izleze...ocite mi svetkaat..:wub:

Секогаш сме заедно и не треба да опишувам зошто сите ми викаат да имаш нешто земено?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom