Имам потреба од совет за избор на училиште / факултет

• Креатор на темата Креатор на темата metalka
  • Време на започнување Време на започнување
metalka напиша:
imam potreba od pomos! sestra mi saka da uci vo skopje ama ne znae vo koe uciliste-saka da e definitivno skopje! aj ako sakate kazete nekoja ideja vo koe uciliste bi mozela da se zapise (po moznost nekoe strucno) i da ne bide nekoe za kozmetika ili za frizerka

Каде сака нека оди : ако вреди секаде ќе успее. Не е до училиштето ами до ученикот е :star:

Ako tuka stigna da baras pomos, bravo! Neka sedi doma togas

AntiHrist напиша:
Ako tuka stigna da baras pomos, bravo! Neka sedi doma togas

:pos::pos::pos: e zaso da ne pobara pomos, tuka ima mnogu luge so ucele i ucat u Skopski sredni ucilista taka da moze da doznae neso poveke za niv :):)

Macedalien напиша:
Каде сака нека оди : ако вреди секаде ќе успее. Не е до училиштето ами до ученикот е :star:
Deka ke uspee da.
No vo pokvalitetno skolo megju podobri ucenici imas i pogolem predizvik, pogotovo ako sakas da ostanes megju vrvnite ucenici,a so toa i pogolemo bistrenje na glaata.Pocnav vo Koce,nemav volja za ucenje a i ne morav pa otidov vo Orce.Epten golema razlika,se primeti uste prviot cas.

Orce mislam ne e loso skolo.Matematikata dobro se neguva,pa duri i filozofijata :),a da ne gi nabrojuvam elektotehnikata,elektonika i tn.Ako sakas na tehnicki ili prirodno naucen fakultet Orce ne e los izbor.

Au aj ne go lazete devojceto Boris izvinete na izraz my ass.Nikako tamu!Eden den ke i se smenat pogledite na zivot i ke se kae,a btw skoloto ne vredi ne e kako sto bilo,lici na modna revija i deca koi vo podnavodnici(zaradi efekt vaka e napisano)se deca na nekoi bogatasi i sto ja znam,nema motiv za ucenje,nema covek sto ke te motivira,aj toa pa uste koga ke gi vidi decata ke se razocara.Najdobro vo nekoja gimnazija pa posle vo 3ta ke se opredeli sto ke si bide ponatamu.Moj predlog:Orce,Karev i Korcagin.

Реков и ќе речам. Зависи од објективите коишто девојката ги има. Ако сака да научи и ако е спремна, може насекаде што се однесува знаење. Нема никаква разлика помеѓу некоја беровска гимназија и некоја скопска, бар не што се однесува општа, јазична и природно-математичка гимназија.

Ете толку имав да кажам.

Macedalien напиша:
Реков и ќе речам. Зависи од објективите коишто девојката ги има. Ако сака да научи и ако е спремна, може насекаде што се однесува знаење. Нема никаква разлика помеѓу некоја беровска гимназија и некоја скопска, бар не што се однесува општа, јазична и природно-математичка гимназија.

Ете толку имав да кажам.

Жал ми е Мац, али тука никако не се сложувам со тебе...
Има и те каква разлика иначе...

Sestro Gorgi Dimitrov mu e majkata. Nie sme najsofisticirani imame kameri hihihihi. Ne ozbilno ima dobri deca a ima i 2-3 profesori sto bi sakala da gi izbegnes a ako uspees ke ti bide top!

Capo Kapistec напиша:
Sestro Gorgi Dimitrov mu e majkata. Nie sme najsofisticirani imame kameri hihihihi. Ne ozbilno ima dobri deca a ima i 2-3 profesori sto bi sakala da gi izbegnes a ako uspees ke ti bide top!

Абе не го лажи девојчето.
Дојди во ГУЦ закон е!

awe so pa i ti za sestra ti...prati ja u Orce i cel zivot kje te pcue :) :) :) :)
baska imss razni smerovi jazicen,matematicki,praven,tie likovni/muzicki akademii...se imas sto ti dusha saka,em sea i posle 10ti juni kje moze da si uci...za merak :)

Ako sakas smerovi dojdi kaj nas imas dzabolebarski, pacerski, misirski posle imas da h(k)ortikultura(uste ne nauciv kako se vika toa cudo), imas stolari, imas drvoprerabotka ma sve imas. Nemoj samo te molam u GUC tie se NO COMMENT. Veruj mi nejkes da vlezes tamu zasto posle toa onoj Lucifer od Pekolot ke ti bide pomil!

ThA-BiTcH напиша:

Никаква. Бев во натпревар со многу луѓе од Орце, ЈБТ и ред други ајванџиски школи (а ја теле што завршило во провинцкија) па сепак не ме пречи тоа да бидам прв на ранг листа кога се полагаа приемни :wink:

Не е битно името - битен е индивидуалецот. Кај сакаш стави го, ако сакаш и на Сорбона прати го, ако нема три чисти во главата нема никаде да го биде, па не знам како сакало да се вика училиштето.

Нејсе, што ти знаеш кога имаш само шеснаесет :wink:

ThA-BiTcH напиша:

Има да, во Скопје се повеќе шмизли и се подотерани средношколките.

Ja mislam deka ona ima pogolema zelba za Skopje otkolku za da uci sredno.Svasta:ija:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom