Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Не можеш да ја добиваш, неизводливо е. Тие ограничуваат брзина на телефонска линија, не на корисничко име.
Пример, порано кога можеше да се логираш со туѓи акаунти, ако ти имаш пакет од 512 Kbps download на пример, а другото корисничко име е на пакет од 1024 Kbps download, пак 512 си имаш.
Збунет си па ќе ти простам, само не раскажувај наоколу, да не се избрукаш.
Паралелно 2х2 Мбпс не е можно да добиваш. Може симнуваш нешто кај тебе а сестра ти ништо не прави па имаш 2 мбпс, исто кога она симнува а ти ништо не правиш она има 2 мбпс. Така може. Паралелно и истовремено и двајцата 2 мбпс на една телефонска линија, НЕ Е МОЖНО.

Можеби да можеби не

Нема можеби да, можеби не.
Има само не. Еве, вчера татко ми симнуваше нешто од Mininova, со полна брзина (~210 kB/s), а мене страните едвај ми се отвараа. Заборавив речиси како е да си на 64kbps, ама вчера се потсетив. :)
Така да, како што кажа комшијава мој, така и е.

Ок така нека е, да дое први ќе пробам и кај мене да видам, дали ќе се подели брзината.

Пробај. :)

Иначе ќе има ли нешто ново од нареден месец ? :|

Ти беше тој што тоа го викаше по други форуми, момак. :smir:
Зошто прашуваш сега? :uvo:

Прашувам од досада. :D Сепак знам што ќе биде, но сакав да знам и другите нешто + да не знаат. :)

Прашувам од досада. :D Сепак знам што ќе биде, но сакав да знам и другите нешто + да не знаат. :)
А што ќе има од другиот месец?

Пак ли да кажувам. Ајде ќе кажам. Од нареден месец ќе има нови брзини. 90 % се сигурни овие информации:
- 4 mbps за домашни корисници.
- 6 mbps за бизнис корисници.
Исто така и цената ќе се намали.

Ако добро разбрав, од 1 Април, брзината на Макс Адсл од 100 гигабајти лимит за домашни корисници ќе биде 4 Mbps, додека за бизнис корисници ќе биде 6 Мbps. Ова не е официјално, но претпоставувам дека е точно бидејќи ми било потврдено како точно од повеќе личности, како и е позната гласина од многу мои познаници.
Па ај да видиме дали ќе испадне така :)

Дајбоже да ни ја зголемат:D ќе биде славење ако се деси тоа хехе

Џабе ми е брзината ако не ми го зголемат лимитот,со ова брзина таман ми е за месец дена 95 гига 100 не сум поминала да сега. Ама ако е 4 ќе си имам проблем :pos:

Џабе ми е брзината ако не ми го зголемат лимитот,со ова брзина таман ми е за месец дена 95 гига 100 не сум поминала да сега. Ама ако е 4 ќе си имам проблем :pos:
Не е тешко да се поминат 100 гига ако имаш HDD space. Јас направив 101 минатиот месец. =/

Е знам дека не е, ама и хдд не е извор, што дека ми е 500 гига пак си ги давам сите пари за двд :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom