Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
Не можеш да ја добиваш, неизводливо е. Тие ограничуваат брзина на телефонска линија, не на корисничко име.
Пример, порано кога можеше да се логираш со туѓи акаунти, ако ти имаш пакет од 512 Kbps download на пример, а другото корисничко име е на пакет од 1024 Kbps download, пак 512 си имаш.
Збунет си па ќе ти простам, само не раскажувај наоколу, да не се избрукаш.
Паралелно 2х2 Мбпс не е можно да добиваш. Може симнуваш нешто кај тебе а сестра ти ништо не прави па имаш 2 мбпс, исто кога она симнува а ти ништо не правиш она има 2 мбпс. Така може. Паралелно и истовремено и двајцата 2 мбпс на една телефонска линија, НЕ Е МОЖНО.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Можеби да можеби не

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Нема можеби да, можеби не.
Има само не. Еве, вчера татко ми симнуваше нешто од Mininova, со полна брзина (~210 kB/s), а мене страните едвај ми се отвараа. Заборавив речиси како е да си на 64kbps, ама вчера се потсетив. :)
Така да, како што кажа комшијава мој, така и е.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ок така нека е, да дое први ќе пробам и кај мене да видам, дали ќе се подели брзината.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Пробај. :)

Иначе ќе има ли нешто ново од нареден месец ? :|

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Пробај. :)

Иначе ќе има ли нешто ново од нареден месец ? :|
Ти беше тој што тоа го викаше по други форуми, момак. :smir:
Зошто прашуваш сега? :uvo:

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Ти беше тој што тоа го викаше по други форуми, момак. :smir:
Зошто прашуваш сега? :uvo:
Прашувам од досада. :D Сепак знам што ќе биде, но сакав да знам и другите нешто + да не знаат. :)

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Пак ли да кажувам. Ајде ќе кажам. Од нареден месец ќе има нови брзини. 90 % се сигурни овие информации:
- 4 mbps за домашни корисници.
- 6 mbps за бизнис корисници.
Исто така и цената ќе се намали.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Ако добро разбрав, од 1 Април, брзината на Макс Адсл од 100 гигабајти лимит за домашни корисници ќе биде 4 Mbps, додека за бизнис корисници ќе биде 6 Мbps. Ова не е официјално, но претпоставувам дека е точно бидејќи ми било потврдено како точно од повеќе личности, како и е позната гласина од многу мои познаници.
Па ај да видиме дали ќе испадне така :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Дајбоже да ни ја зголемат:D ќе биде славење ако се деси тоа хехе

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Џабе ми е брзината ако не ми го зголемат лимитот,со ова брзина таман ми е за месец дена 95 гига 100 не сум поминала да сега. Ама ако е 4 ќе си имам проблем :pos:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Џабе ми е брзината ако не ми го зголемат лимитот,со ова брзина таман ми е за месец дена 95 гига 100 не сум поминала да сега. Ама ако е 4 ќе си имам проблем :pos:
Не е тешко да се поминат 100 гига ако имаш HDD space. Јас направив 101 минатиот месец. =/

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Е знам дека не е, ама и хдд не е извор, што дека ми е 500 гига пак си ги давам сите пари за двд :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom