Жртва на љубоморна сцена

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
ROZA напиша:
Кога мојот партнер покажал јавно дека е љубоморен повеќе ми било непријатно од околината и обично ми се јавува она чувство на грижа на совест дека нешто„непристојно“сум направила.Сепак тоа чувство е наметнато и кај некои доколку не се исконтролира им го качува адреналинот и доаѓа до јавна кавга.Тоа не е баш пријатно и среќа мене не ми се случило до сега иако сум бајаги љубоморна и посесивна личност.
Е тоа тоа. Доколку се најдам во ситуација на љубоморна сцена ќе се оптеретувам и ќе имам грижа на совест дека сум направила нешто којзнае колку лошо, а да нема врска тоа со ништо непристојно. Ќе се обвинувам дека јас сум го довела до таква ситуација, дека јас сум виновна и дека јас можеби сум испровоцирала некого.
Лошо.

FortunE напиша:
Имаме дискутирано мнооогу за љубомората, за тоа кој колку е љубоморен, како влијае на врската и слично.
Но.. Што ако ете сте со партнер кој не бил болно љубоморен (значи во границите на нормалата според вас), но се случува ситуација која ве запрепастува? Партнерот изведува љубоморна сцена пред други.

Значи, муабетот НЕ ми е КОЛКУ ве нервираат љубоморни сцени, туку КАКО би реагирале доколку се најдете во ваква ситуација? Или, ако сте биле во ваква ситуација како сте изреагирале? Би се расправале? Би заминале од местото на настанот? Би игнорирале? Што?

Ако според мене партнерот не е претерано љубоморен, а изреагирал, значи бил максимално предизвикан од некое мое однесување:) Не сум се нашла во таква ситуација, но знам дека фино би го игнорирала таквото однесување, станувам и си одам.

sagaqua напиша:
Ако според мене партнерот не е претерано љубоморен, а изреагирал, значи бил максимално предизвикан од некое мое однесување:) Не сум се нашла во таква ситуација, но знам дека фино би го игнорирала таквото однесување, станувам и си одам.
Епа зошто да го игнорираш таквото однесување, зошто да станеш и да си одиш ако знаеш дека бил предизвикан од некое твое однесување?:) Или мислеше на тоа во случај да не си свесна дека ти си го предизвикала?

Mojot decko e fino vospitan i nikogas ne bi napravil nekoj ljubomoren skandal pred drugi luge i jas da se pocustvuvam zasramena ili obratno.
Koga sme sami moze do utre da se raspravme i se toa, ali pred drugi no way.
Inache ako se desi kako bi reagirala....
hm...
ili ke se iznerviram do daska i ke go oteram vo picku mater, ili ke pocnam da placam od nervoza i ke si otidam. Treto nema.

Женско не смее да помисли да ми се курчи ни по дома, а камо ли надвор.

Ај ќе се распишам малце..
Еднаш и реков на една да ми зачисти кујна и да посмука малце (хехе, перверзни) по куќата, после вечерта исполнета со секс и таа ми вика абе ајде бегај таму, не заебавај. И викам, зарем ти сериозно мислиш дека јас би се заебавал со вакво нешто?
После и одржав едно предавање, зошто таа мисли дека јас некогаш би бил заинтересиран за шљам како неа, ако не сум испланирал дека сабајлето ќе ми го исчисти целото ѓубре што ми се имаше наталожено по дома. Ме изнервира ептен, тоа не е никаков однос и респект кон машко. Женското треба да знае дека ако сака да добие секс, треба да го заработи. Абе и јас сум крив. Правилото треба да биде прво чистење, после ебење.
Се издрав и ја избркав на улица. И се дерев додека си заминуваше. Бучавата беше привлекла неколку љубопитни очи. Еден пар од нив беа на комшивката. Ме гледаше со гаден поглед. Но си ја држеше муцката затворена, пошо ќе ја кажев на мажот за работите кои ги правела со мене, а никогаш со него, затоа што е оќелавен од 20 годишна возраст, работи во топлификација за мизерна плата и не знае како да задоволи жена. Али таа го дознала тоа после бракот. Јебига кога се зема на 18, невина. Али ај се расплинав.

Поука.. ако не сакаш девојка да те резили во јавност не ја носи во јавност. Никогаш не ми биле јасни оние луѓе кои излегуваат со девојките, ги носат во кино, на водно па таму им прават романтични вечери на бел чаршав и им отвараат вино, зготвиле нешто за да ја задоволат девојката. Единствено место каде девојката треба да биде задоволена е креветот, се надвор од него е глупост.
Ако сакаш да излезеш, не е ли подобро да си излезеш со другари?
Дали да се заебавате и пиете во кафана или да бркате жени во дискотека, во секој случај е подобро од некоја девојка која ќе ви досаѓа нон-стоп.
Изберете го тоа што на вас ви одговара, не тоа што ви е кажано дека треба да биде и како девојката сака да биде. Бидете курнази.

Лажеш Никола, лажеш:icon_lol: Не верувам дека си го направил тоа што ти е опишано во примерот.

Секој што може да направи билокаква сцена во јавност, човекот не е наместо.
Мене лично ми се нема десено, и незнам како би изреагирал. Секако дека нема да останам рамногушен, ама во моментот сигурно нема да избувнам. Тоа би го направил, на само у 4 очи. Би и објаснил две работи и толку од врската. Никој нема такво право, да ми забрани јас со кој да застанам муабет да правам.

Пред некое време ми се случи али ќути ладна бев мирна и само цинички му се насмеав и продужив без збор....али ако ми се случи нешо поише од тоа само а го видам со некоја ке му даам двојка и тоа од далеку само ќе му мафнам и кој те е*е

So leden pogled ke go presecam toj ispad ...ako ne prekine sleduva zolt karton pred isklucuvanje( so zborovi da prekine ) ...ako ne go razbere i toa shamar i marsh u PM.

Во моментот сум максимално ладнокрвен:потоа правам план како да вратам за да боли тродупло повеќе а и за да свати што ми била целта зтоа што јас такво нешто не би направил!

Најлошто што ми се има случено е кога сама си ја барав , ама нема врска тоа , јас и дечкото одевме , сега пак одиме.И јас со еден мој ,,другар,, си се врзувам пред него и само типот иде му ја збуцува една на другар ми :violent1:и мене ми кажа се што можеше да ми каже во моментот.
Прво не знаев како да реагирам , збунка , ама после почнав да му виикам нешто таму како ,,Нормален ли си ти?,, итн. итн. го собрав другар ми и си отидов.:blabla:

па со поглед ќе и кажам : добро ма што правиш ај не се фурај и смири се , а ако не ме разбере ништо чудно и да си отидам па со тоа ќе свати што сум мислел

Nikogas ne bi izreagirala vo javnost,pred drugi luge ako pravi nesto sto jas smetam deka ne e vo red i sto me pravi ljubomorna.Ama potoa,nasamo togas ke ima kavga :):) inaku nikogas ne mi se slucilo nekoj mene da me izrezili pred javnost,pred drugarki i sl,...se nadevam i deka nema da mi se sluci

Случајно налетав на темава, гледам одамна нема мислење.

Има членови кои не се изјаснале на темава, па бујрум ако сте се нашле во ваква ситуација, споделете искуство.
Или ако не сте се нашле, како би реагирале?

Хмм како би изреагирала...па со оглед на тоа дека мрзам љубомора ептен, најверојатно ќе се изнервирам...е сега ако јас сум го предизвикала партнерот тогаш ќе му се извинам и ќе му објаснам дека нема потреба за љубомора, ако се смири ок, ако не ќе го отерам и ќе си одам...а ако из чиста мира има љубоморни испади не знам како би изреагирала...прво би се зачудила онака „Што ти е проблемот тебе уствари?„ , после ќе го игнорирам, ќе му речам да се среди и понаша ко НОРМАЛЕН човек или да си оди...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom