Дали бог е совршен? Зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата Sara_Hott
  • Време на започнување Време на започнување
Погрешно. Тоа не е мојот Бог. Тоа е твојата погрешна претстава за мојот Бог.
Ајде да видиме дали не е!
1. Дали е погрешно дека ти веруваш како бог ги створил Адам и Ева совршени? Ако биле совршени, зошто згрешиле?
2. Дали е погрешно дека бог се покајал и уништил речиси се што створил во потопот? Ако е совршен, како тоа се каел за тоа што го создал и за кое рекол "и рече бог добро е"?
3. Ако не љуби и ни дал слободна воља, што мајка бара во таа "слика" пеколот? Не љуби и ни дал слободна воља, ама ако не правиме како што сака, ќе не мачи цела вечност?!
4. Дали е погрешно дека Исус доаѓа со цел да не спаси од тоа што не чека ако не го прифатиме? или како и што нагласив: Се праќа самиот себе си на самоубиствена мисија, за да не спаси од самиот себеси?!
5. Дали е погрешно дека првобитниот грев на Адам и Ева е спознавањето на доброто и злото? Ако нив им се отвориле очите одкако посегнале по сознаниево, како може да бидат товарени за одговорност кога сознание за добро и зло немале!?

Јас не верувам во ниту една од тие 5 точки. Жал ми е што имаш искривена слика за христијанството.

Јас не верувам во ниту една од тие 5 точки. Жал ми е што имаш искривена слика за христијанството.
Тие 5 точки беа прашања до тебе за таа искривена слика! Кое од тие 5 работи е искривено или неточно?

Bog nikako da gi napravi lugeto takvi kakvi sto saka, oni stalno si teraat po svoe ali pazi, zatoa sto On im dal slobodna volja, a sto e taa famozna slobodna volja?Toa e ustvari prazen poim za sklonosta kon grev za rasipanosta na lugeto posto od pravenje dobro i loso treto nema, znaci aj sea da ne bide apla ne stvoril losotilak nego ni dal slobodna volja i sto pravime so nea? samo zlo a epten slobodna volja a On Semoken Semilostiov...a u isto vreme samo dopusta i dopusta zasto? Pa da ne sme bile roboti...a zatoa pa nie nikad ne mozeme da bideme a da nemame cuvstvo na sloboda posto neizvesnosta sekogas sozdava cuvstvo na sloboda.
Druga stvar Bog poveke saka da gi davi lugeto u potop ili preku zemjotresi i cunami da gi tamani namesto najednostavno da gi napravi da se dobri,pa da ne mora da gi kaznuva ali ne, On saka da ste slobodni epa mnogu ste slobodni gleam em skloni kon grev (znaci nema slobodna volja) em se ide kako sto ide ne kako sto sakame nie, zar slobodna volja e da te odnese tornado ili da te zatrupa zemjotres.
Bog e neodrziv poim.

Епа кажи каде е искривувањето? Каде е проблемот? Што е тоа што сум го искривил? Што е тоа што не е точно? Не манипулирај, кога веќе тврдиш нешто, поткрепи го тврдењето со аргумент! А не - Сите 5 не се точни! Зошто? Затоа што не ми се допаѓаат!! :toe:

Замоли ме фино лепо и културно и ќе ти напишам зошто тие 5 точки што ги наведе се искривена слика на христијанството.

Прашањево неможе да се одговори од причина што ние не знаеме што е Бог и што тој може да прави. (за неговото постоење не се дискутира поради тоа што ако јас постојам некој ме создал, не сум настанал од ништо). Секое филозофирање и давање на свое мислење ќе си остане само мислење и нема да ни помогне да ја дознаеме апсолутната вистина.

Темава не е за Атеисти..Можеби постои но ти не си доволно зрел за да го забележиш...не ти се случила некоја убава случајност? или безусловна среќа? и си размислил колку се шансите тоа да се случи пак?

Ммм, според законите, или правилата на форумов, не пишува дека има одредени забрани за коментирање на секоја тема, така да ти неможеш да ни наредиш на нам, атеистите да не коментираме тука. Имај во обзир дека си на јавен форум, и секој може да го даде своето мислење. А сега доста бев smartass, бог е совршен во мислите на човекот, но не постои така да...

Бог е совршен у неговата несовршеност.
Толку од муабетот.

Замоли ме фино лепо и културно и ќе ти напишам зошто тие 5 точки што ги наведе се искривена слика на христијанството.

Да се собереме, кола да ти купиме, може?

:pos2: :pos: Што не ќе прочита човек овде!!.........Нема проблем Чорбаџија! Еве:
Фино лепо и културно те замолувам!
Ок е сега?

Пробај да дебатираш со факти со верник и ќе те реши за две секунди со филозофии, има да крениш раце и од муабет и од све

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom