Дали бог е совршен? Зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата Sara_Hott
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај да дебатираш со факти со верник и ќе те реши за две секунди со филозофии, има да крениш раце и од муабет и од све
Некој крена раце како што гледам....само што тој некој е верникот! И покрај тоа што фино лепо и културно го замолив, одговор нема! :helou:

--- надополнето ---

Батали го,гледа матиран је па пробуе пат да направи.
Неќе моќи ове ноќи!

Можеш ти и пофино и покултурно, ај ти :)
Го даде ти веќе одговорот пријателче! И на сите им е јасно тоа, ако мислиш дека ќе возиш некого овде си се зезнал!
Совршено е јасно! :helou:

:pos2: :pos: Што не ќе прочита човек овде!!.........Нема проблем Чорбаџија! Еве:
Фино лепо и културно те замолувам!
Ок е сега?

Оди замоли го на овој начин професорот у школо, искези му се у фаца, земи да се ваљаш по земја од смеење и да видиме дали ќе ти одговори на прашањето. Епа ако тој кој што е платен да ти одговара сепак не би го сторил тоа заради твоето однесување, тогаш зошто јас да ти одговорам тебе?

Оди замоли го на овој начин професорот у школо, искези му се у фаца, земи да се ваљаш по земја од смеење и да видиме дали ќе ти одговори на прашањето. Епа ако тој кој што е платен да ти одговара сепак не би го сторил тоа заради твоето однесување, тогаш зошто јас да ти одговорам тебе?
Ти мене не си ми никаков професор, и како што ти не си ми должен мене да ми даваш посебни третмани и почести, така не сум ни јас должен да ти се обраќам со извинувања, почести и церемонии!
Извинувањето следи одкако нешто некому ќе згрешиме, а јас тебе непаметам дека сум ти згрешил нешто!
Кој фактор си ти за да комуницарам со тебе на тој начин? Со што ја заслужи мојата почит?
Да имаше одговор, досега стопати ќе го кажеше, наместо да бараш некакви кралски однос на комуникација!
Што би рекле mythbusters you are busted!!
П.С. Што се однесува до тоа дека професорот не би одговорил иако е платен, не мораш ни ти да одговориш, но притоа треба да знаеш дека ова не е однос ученик - професор, и молчењето од било која страна овде се смета за "кец"! Бидејќи ниту јас, ниту ти имаме статус на професор кон соговорникот.

Извинувањето следи одкако нешто некому ќе згрешиме, а јас тебе непаметам дека сум ти згрешил нешто!

А каде јас побарав да ми се извиниш? Цитирај ме те молам.

Кој фактор си ти за да комуницарам со тебе на тој начин? Со што ја заслужи мојата почит?

Се заслужува довербата, лојалноста, понекогаш честа и сл. Но почитта во меѓучовечките односи е одлика на секој културен и образован човек, основна култура. И непознат просјак на улица да сретнеш треба да го почитуваш.

А каде јас побарав да ми се извиниш? Цитирај ме те молам.
Па и ти незнаеш што сакаш! Кога си без одговор, ескивираш и се грчиш со сите напори да го избегнеш тоа што не ти одговара да го одговориш. Ако небараш извинување, тогаш што бараш? Какво е тоа фино, лепо и културно замолување?
Се заслужува довербата, лојалноста, понекогаш честа и сл. Но почитта во меѓучовечките односи е одлика на секој културен и образован човек, основна култура. И непознат просјак на улица да сретнеш треба да го почитуваш.
Во мојата комуникација со тебе ниту еднаш небев вулгарен и не те навредив, тоа што ти сакаш некој екстра однос е веќе изведување бесни глисти! Како што веќе кажав, да имаше одговор досега стопати ќе го кажеше, но немаш па сега ти смета начинот на комуникација....којзнае можеби и интерпункцијата која ја употребувам ќе почне да ти смета. :toe:

Јахве е греотичка. И тоа сам си кажува: „Јас сум љубоморен Бог!“ „Јас сум суетен Бог!“ „Јас сум бог кој нема да те сака ако се поклонуваш на други богови!“

Јахве е несигурен, љубоморен, грешен (во повеќе наврати), променлив (Стар Завет - Нов Завет)...

Јахве е даааалеку од совршен.

а љубоморен на КОЈ? -.-

Toa nego da si go prasas, najbolje. Moze kje ti kaze. Toj samiot, vo tvojata kniga vika "JAS SUM LJUBOMOREN BOOOOOG!!"

Znaeme nie od kade e ostanat muabetot, ama nie sme ateisti i nie moze da ti kazeme kako se razvivala politeistickata izraelitska religija vo monoteisticka, ama ti kje kazes "neeeee, Gospod e EDEEEEN".

Epa ne e!

Vo momentov na zemjata ordiniraat povekje od 5000 bozestva na koi lugjeto, koi koga im bilo vremeto da ucat - begale od shkolo, pa sega, koga se stari magarinja, im se klanjaat za da si se utesat i/ili prostat.

Bog ne postoi. Bogovite si gi izmisluvale lugjeto za da si gi objasnat prirodnite pojavi za koi nemale kapacitet da gi objasnat. Sega e drugo vreme. Denes, za recisi site fenomeni koi gi macele starite narodi postoi precizno, racionalno i upotreblivo objasnuvanje.

Zatoa sega mokjta na Bog se sveduva na pojavuvanje po tostovi, kompiri i po nekoj prezervativ.

Па совршен е и ваљда тоа е една од поентите на религијата, да се стреми и земскиов човек кон совршенство.

Сепак, да се следат правилата на Исус како "биди понизен" и "сврти го и другиот образ" се изрази што немаат практична примена во денешницата. Така ниту се стекнува почит, ни се успева, ни му се укажува на човекот на грешка (= прва шлаканица).

Па совршен е и ваљда тоа е една од поентите на религијата, да се стреми и земскиов човек кон совршенство.

Сепак, да се следат правилата на Исус како "биди понизен" и "сврти го и другиот образ" се изрази што немаат практична примена во денешницата. Така ниту се стекнува почит, ни се успева, ни му се укажува на човекот на грешка (= прва шлаканица).

KOJ e sovrsen be devojce? Kakva poenta? Sto znaci sovrsenost?

Ovaa e najbesmislenata tema do sega otvorena vo podforumot religija...

Па на пример треба да е аеро и хидродинамичен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom