Ви се случила некоја натприродна работа?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
dali veruvaS VO NATPRIRODNI raboti?bez vakvi teorii .dobro mi se poznati psihologijata ja i zucuvam od dete no jas sum terenski covek.za site sto mislat deka e plod na vasata fantazija imate moznost da go iskusite toa vo zivo.mozeme da pisuvame kolku sto sakame no vistinata e edna.duri ne osetis na svoja koza i vidis ili paK SI SE SOOCIL TOGAS djabe e zboruvanje.potsvesta e zaebana rabota vo toa se slozuvam ama ako si dobar i iskusen ke go nadvladees toa i ke ja vidis pogolemata slika.ako vi rece nekoj duh toa ne znaci deka e loso zznaci problemot kaj ljugeto e sto tie raboti gi izvrtuvaat vo losi toa e pogresna teorija.natprirodno postoi i ako smetam deka toa e stetno togas se obiduvame da go popravime.ali ne e se tolku loso.samo treba da se iskusi i vidi.jas verata ja koristam za da pravam dobri raboti taa e mojata dusa moe orudie bez nea ne bi uspeal vo nisto dosega .

dali veruvaS VO NATPRIRODNI raboti?bez vakvi teorii .dobro mi se poznati psihologijata ja i zucuvam od dete no jas sum terenski covek.za site sto mislat deka e plod na vasata fantazija imate moznost da go iskusite toa vo zivo.mozeme da pisuvame kolku sto sakame no vistinata e edna.duri ne osetis na svoja koza i vidis ili paK SI SE SOOCIL TOGAS djabe e zboruvanje.potsvesta e zaebana rabota vo toa se slozuvam ama ako si dobar i iskusen ke go nadvladees toa i ke ja vidis pogolemata slika.ako vi rece nekoj duh toa ne znaci deka e loso zznaci problemot kaj ljugeto e sto tie raboti gi izvrtuvaat vo losi toa e pogresna teorija.natprirodno postoi i ako smetam deka toa e stetno togas se obiduvame da go popravime.ali ne e se tolku loso.samo treba da se iskusi i vidi.jas verata ja koristam za da pravam dobri raboti taa e mojata dusa moe orudie bez nea ne bi uspeal vo nisto dosega .

АПСОЛУТНО СЕ СЛОЖУВАМ. Сите ние сме учени дека ако видиш дух е лоша и страшна работа, напротив она што некои го велат плаши се од живи а не од мртви е вистина. Зошто е лошо да видиш дух ? Можеби е чудно и необјасниво, но се со време. Науката напредува од ден на ден, еден ден сигурно ќе биде објаснета димензијата и на духовите. Ова што го напишав горе е помош и разјаснување на некои работи. А дека постојат натприродни работи, постојат постоеле и ќе постојат. Едноставно тоа е нормала иако се уште не е разјаснета. Тоа е фактички перење мозок. Уште од мали ни кажуваат и ние сваќаме дека треба да се плашиш од духови. Ако не гледавме филмови, ако не знаевме дека духовите се нешто од кое што треба да се плашиме, никогаш немаше да се плашиме тоа ќе беше нормално. Но тоа е тоа

pa stari rekle stravot lozje cuva.ako nemas strav ne si covek neli .nie ljugjeto si gi preuvelicuvame rabotite.gi pravime da bidat poslozeni neli toa nie vo krvta.se sto postoi na zemjava i podaleku e so nekoja cel.sekoe zivotince na planetava e so nekoja cel.dali se plasime od zmii gusteri krokodili i slicno .sto se porazlicni natprirodnite raboti treba da se svati kako nesto normalno ali toa e taka prenesuvano od generacii na generacii pa i filmovite se tuka nekade pa knigite i red drugi raboti.bas mi e milo sto vaka gledas na rabotite .ovaa rabota mora da se objasni ubavo i potecno kazano za da razberi sekoj sto go interesira.vo forumov sekoj vtor vleguva vo duel so nekogo.toa go razbiram zatoa sto nema dovolno poznavanje.zatoa treba da ima poveke vakvi ljuge sto gi razbiraat rabotite.ova e strana koja se zboruva za natprirodni raboti i taka treba da ostane tie sto ja sledat stranava treba da se potrudat barem malku da bidat zainteresirani zatoa sto sepak e neli seriozna tema ne e ljubovna.treba da se najde zaednicki jazik od seto sto se kazuva treba da se analizira i so fakti da se dokazuva.moze da se kazat sekakvi gluposti ili ne bitno e da se svati sustinata na ovaa rabota.od koren .

Ги читам вашите искуства и еве едно мое искуство. Беше октомври или ноември минатата година и јас си легнав негдека 1 беше. И почнувам да заспивам и одеднаш што се случува. До мене легна некој. И пошто косата ми беше врзана во репче осетив некој ме фати за репчето и почна да ме влече и тоа баш онака силно. Ги отворив очите и сакав да викам. Сакав ама секако дека неможев . Тоа траеше неколку секунди мислев дека ке умрам зашо кога сакав да викам осеќав како да се гушам. После тоа им кажувам на блиските не ми веруваат- па и нормално дека нема да ми веруваат кога им се нема десено. Сите ми викаа као сум сонувала, а можеби и имам сонувано ама многу беше реално а башка и ги отворив очите додека се дешаваше тоа.

Ги читам вашите искуства и еве едно мое искуство. Беше октомври или ноември минатата година и јас си легнав негдека 1 беше. И почнувам да заспивам и одеднаш што се случува. До мене легна некој. И пошто косата ми беше врзана во репче осетив некој ме фати за репчето и почна да ме влече и тоа баш онака силно. Ги отворив очите и сакав да викам. Сакав ама секако дека неможев . Тоа траеше неколку секунди мислев дека ке умрам зашо кога сакав да викам осеќав како да се гушам. После тоа им кажувам на блиските не ми веруваат- па и нормално дека нема да ми веруваат кога им се нема десено. Сите ми викаа као сум сонувала, а можеби и имам сонувано ама многу беше реално а башка и ги отворив очите додека се дешаваше тоа.

Ете ти конкретен пример за парализа во сон. Прочитај погоре имам се објаснето без гајле мене ми се случува често. Следниот пак кога ќе легнеш да спијаш практикувај да не заспиваш на грб, и практикува да бидеш свртена накај ѕид додека заспиеш. Ако тоа се случува почесто не биди уплашена ништо ново. НАРКОЛЕПСИЈА е болест од која страдаат луѓето на кои им се случува ова често. Јас претпоставувам дека ја имам но никогаш не сум испитал. Значи јас ги имам отворено очите и имам гледано нејасно нешто како ме влече по креветот али кога се разбудив се беше нормално значи било обична парализа во сон. Така да среди се психички, кажи си цврсто во себе дека нема ништо кое би можело да те повреди и тоа е тоа. Ако следниот ден си немала болки во главата поради влечењето тогаш смеј се на сонот. А ако имаш прамени од косата искорнати викни егзорцист. Се шегувам, среди си ја психата сериозно јас имав синдром на експлодирачка глава и се уште имам. Прогуглај за ова ќе ти биде јасно. Се будиш, неможиш да мрдаш и некој ти ја притиска главата што ти се чини дека ќе ти пукни во секој момент. И се будиш целосно и оп нема ништо. Што велат старите: " ај датибам соно датибам ". :D

ova e malku nejasno daj poveke detali.ti se slucilo li drugpat.

Не ми се има десено никогаш до тогаш. Значи од нигде ништо ми се деси тоа. Немам страв од тие работи (паранормални) сум слушала ама никогаш немам осетено на моја кожа и сега ова ми се деси и искрено многу ми беше страв. Среќа од тогаш ми се нема десено такво нешто. Ма да пред месец дена ми се деси да доживеам 'астрална проекција' . Спијам и осеќам ми излегува душата седнува на гардероберот и ми го гледа телото кај спие. Значи буквално си се гледам самата себе како спијам. Не можев да си го објаснам ова дали е сон или е навистина астрална проекција. Незнам стварно . Што мислите вие ?
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 04:10 ---
Ете ти конкретен пример за парализа во сон. Прочитај погоре имам се објаснето без гајле мене ми се случува често. Следниот пак кога ќе легнеш да спијаш практикувај да не заспиваш на грб, и практикува да бидеш свртена накај ѕид додека заспиеш. Ако тоа се случува почесто не биди уплашена ништо ново. НАРКОЛЕПСИЈА е болест од која страдаат луѓето на кои им се случува ова често. Јас претпоставувам дека ја имам но никогаш не сум испитал. Значи јас ги имам отворено очите и имам гледано нејасно нешто како ме влече по креветот али кога се разбудив се беше нормално значи било обична парализа во сон. Така да среди се психички, кажи си цврсто во себе дека нема ништо кое би можело да те повреди и тоа е тоа. Ако следниот ден си немала болки во главата поради влечењето тогаш смеј се на сонот. А ако имаш прамени од косата искорнати викни егзорцист. Се шегувам, среди си ја психата сериозно јас имав синдром на експлодирачка глава и се уште имам. Прогуглај за ова ќе ти биде јасно. Се будиш, неможиш да мрдаш и некој ти ја притиска главата што ти се чини дека ќе ти пукни во секој момент. И се будиш целосно и оп нема ништо. Што велат старите: " ај датибам соно датибам ". :D

Не сум читала затоа незнам . Фала.

znaci sigurno ne e seriozno.sto posto.ako imase nesto sigurno nemase da te ostavi takia lesno.ako imas vo idnina takvi problemi slobodno kazi ke ti pomognam so zadovolstvo.kako sto ti kazaa pogore ova e samo eden psihicki problem i nisto drugo.astralna proekcija e sosema drugo nesto pa zatoa ne se sekiraj mnogu.znaci ako imas seriozni problemi vo tekot na nokta a nesto kako da imas cuvstvo deka nekoj te izmacuva togas toa e moj problem i ke se resi.ama fokusiraja tvojata pciha na nesto ubavo i ne gledaj mnogu scary movie ajde pozz.
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 17:42 ---
takvite sonovi doagaat od samata potsvest.se sto apsorbirate preku denot i sto kazuvate se reflektira navecer.znaci ima mnogu faktori za takvi raboti.kako sto kazaa polozbata na teloto,znaci ne smeete da spijate na grb gledajki vo tavanot,potrudete se da ne spijate vo mrtovecka polozba so glavata kon zapad,podzemnite vodi se mnogu bitni za psihata i tie deluvaat negativno, sobata kade sto spijate provetruvajteja dva tri pati vo denot i po moznost da bide so poveke svetlo, stavajte posvetli predmeti vo sobata,i red drugi raboti no najbitno e poveke da koristite meditacija ili joga vo tekot na denot taka da nema da imate mnogu takvi sonovi.ova e del od moite soveti iskoristetegi i ke se cuvstvuvate podobro.pozz do site

Acid - Банирај ме од темата жити се, кои хорор филмови си ги праам додека читам, страшна работа... Ова е моето темно катче од Кајгана у пм

Подобро цела недела со Торес или Веселинова да се замарам отколку 1 саат да читам тука

Повеќето луѓе имаат доживеано натприродни искуства од различен левел, постојат документарни филмови кои низ годините документирале многу такви случаи, од индиго деца до индиски спиритуалисти со натприродни моќи. Факт е дека постојат луѓе со таква моќ, но нивната појава е сѐ уште необјаснета од научниците, единствено футуристите се убедени дека тие се новата еволуција на човечкиот вид. Нивното пак себеобјаснување води кон јогата и медитацијата, како главни фактори за отварање на оние милион врати од психички можности. Но психонаутите освен тоа, го вклучуваат и психоделичниот фактор, кој секако не е главниот, туку напротив – спореден.
Сепак драстичните примери се доста апстрактни и звучат повеќе фантазиски отколку фантастично, затоа би се задражле на оние исксутва кои ни се блиски, па и кои повеќето сме ги доживеале.
ОВА ГО НАЈДОВ :)

Ова му се случило на вујко ми кога бил мал, сега он има 55 години!
Значи вака: кога бил средно (матурант) седел во Прилеп во куќата на од мајка му прв братучед, иначе тој бил од село пошо во селото немало средно училиште он морал да престојува во Прилеп оти таму му било школото!
Секоја вечер кога си легнувал и ја гасел сијалицата за да спие во собата на креветот скокнувало нешто и му идело право на нозете, детето многу се плашело... значи ова се повторувало повеќе време. Баби ми, значи мајка му, не му верувала ај си рекла да дојди да провери... ја изгасила сијалицата и седнала на креветот... штом се изгасило светлото веднаш и на неа и скокнало во скут нешто со големина на мачка.
После тоа не знам што правеле... кога ќе прашам ми: "вели ај доста со тоа не е важно"...
А дали имале милениче можеби тоа му скокало секоја вечер додуша е малку језиво ама сепак ......:unsure:

Ја ко мал 4 год играв јуџио карти и сите што играле ја знаат Ексодија и ја ноќта легнав да спијам заспав и ми дојде на сон главата од екдосија ја се разбудив околу 12 и се гушев Плачев дете ме однесоа на доктор одма ми стаи инекција нез шо инекција беше ни зошо беше ми ставиа и се смирив.А сега у моментов некако не чувствувам болка не секогаш но се случува кинев во школо лименка кока кола со раце и ниш не почувствував после видов крвава клупата.Си видов рацете целиот крв и слични случки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom