Пеце Наумовски

• Креатор на темата Креатор на темата Lavce Pelagonski
  • Време на започнување Време на започнување
И сеа точаче да му купам?:)
Браво за успехот..

Е веќе браво за ова, знам дека мора вее Австралиско и во ред е тоа сепак и таму живее ама немав видено и дека Македонско имал ;) Секоја чест, посебно сликата со Македонско и Австралиско знаме!

Фала Мартин, Пеце не ја заборува Македонија. Сега ќе од во Фиџи во Декември.

Секоја чест за Пече..Честито за големиот успех...да се надеваме дека ќе продужи уште да освојува..

Да треба само да тера напред. тој није наш карате кид. Сите трабаме да го сапортираме и да сме со него само еден светски шампион имаме.

Секоја чест за Пеце, но што стана со ова? Знае некој?

Да треба само да тера напред. тој није наш карате кид. Сите трабаме да го сапортираме и да сме со него само еден светски шампион имаме.
Браво за детето, ваков подмладок дава надеж за сите нас. Одлично

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=927101057403&id=20&prilog=0&setIzdanie=22093
muhr3m.jpg

--- надополнето ---

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=927101057403&id=20&prilog=0&setIzdanie=22093
muhr3m.jpg

--- надополнето ---

Брат во која смисла му го дадоа пасошот и признание за да можи да ја репресентира Македонија но сега тие требет да го канет, треба да је избран од Македонската спортска репресентација исто како во Австралија за Океанија.

Брат во која смисла му го дадоа пасошот и признание за да можи да ја репресентира Македонија но сега тие требет да го канет, треба да је избран од Македонската спортска репресентација исто како во Австралија за Океанија.
Која репрезентација кој црни камења... ако е спремен Пеце да настапува за македонија, треба да е спремен да оддвои пари за сите настапи. Колку таленти се оставени сами на себе да се снаоѓаат заради децата на некоја багра кои мора да се во репрезентацијата, а апла не ги бива... Македонската спортска репрезентација е се, само не е спортска.

Да не го тупам, нека си настапува под австралиско-македонско знаме, најдобро ќе биде за него. Ако не друго, барем финансискиот дел ќе му биде обезбеден.

Нека си остане таму, ич нека не се враќа...Ако се врати тука, ќе го памти овој сега што го освоил, како свој последен успех. Да бидеме реални, просперитет, и потпомагање на млади и нови таленти, кај нас не е возможно, освен тоа ако не е самофинансирање, или од некои помали спонзори, а не од државата. Државата треба да застане прва позади вакви таленти, а не е само еден ваков, ги има уште многу, али прашање дали ќе им се исплати нивниот труд, пожртвуваност и финансии на своја сметка...Иначе, убаво е чуството кога некој наш, постигнува некој успех:). Али уште поубаво би било, кога би бил пратен од тука, и би бил дочекан тука, од свој народ...Али, тоа е што е.

Така је Марио Пеце цекојпат ке се бори за Македонија, па само кога го најавет Пеце Наумовски секој знает дека е Македониец по името, ако го прашет сто си по потекло му вели Македонец. никој не знајет што ќе биди во иднина сигурно ќе сакат да ги брани бојте на Македонија, само сега се носи во душата и во срцето само со Господ напред се ќе биде.

Пеце Наумовски првак на првенството во Фиџи - Карате Интернешнл

[FONT=&quot]PECE NAUMOVSKI PRVAK NA PRVENSTVOTO VO FIXI KARATE INTERNACIONAL[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Na 3 I 4ti Dekemvri se odr`a internacionalnoto prvenstvo vo karate Fixi open vo gradot Suva. Na ova prvenstvo u~estvuvaa sedum dr`avi okolu Okeanija I ostrovite. Pece Naumovski popularniot Karate Kid u{te edna{ be{e izbran od Avstraliskata Karate Federacija da ja reprezentira [/FONT][FONT=&quot]Avstralija[/FONT][FONT=&quot] na ovoj natprevar vo kategorija od 12-14et godini vo borbi (kumite) a isto I za team kumite so {to Pece u{te edna{ doka`a daka e nepobedliv so dobivaneto na dva zlatni medali, so {to ovaj natprevar be{e posleden za ova godina I isto ovaa godina za Pece e najuspe{na i najsre}na {to od Avstraliskata Federacija be{e tri pati izbran da ja pretstavuva Avstralija vo Japan, Tahiti I Fixi {to ova za mladiot Pece e golema gordost da ja pretstavuva{ edna dr`ava.[/FONT]
[FONT=&quot]Pece Naumovski e osmoodelenec vo [/FONT][FONT=&quot]Thomastown Secondary Collage [/FONT][FONT=&quot]i toj e vistinski rojal model ne samo za vo karate klubot na mnolgu deca koi gi sledat negovite stapki tuku I vo negovoto u~ili{te. [/FONT]
[FONT=&quot]“Nie go imame Pece da gi trenira I da gi doka`i negovite sposobnosti na okolu 38 mladi deca vo artot od karate” GKR Viktorija karate Sensei [/FONT][FONT=&quot]Jason Knight[/FONT][FONT=&quot] izjavi za naj~itaniot [/FONT][FONT=&quot]Melbourne’s[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Herald sun[/FONT][FONT=&quot] vesnik. [/FONT]
[FONT=&quot]“Pece ima golemi sposobnosti kako sportsman isto i prirodna vrodenost i spirit za ovoj sprt i takva potrebna disiplina da bide najdobar I toa go pravi vistinski priroden roja model I trener” veli [/FONT][FONT=&quot]Sensei Jason[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
[FONT=&quot]“Stvarno ni{to ne e lesno bez golem trud i strpelivot site natprevari se te{ki zatoa treniram neprestano sekoj den I za sve treba da pomini vreme ni{to ne doaga taka lesno a koga sum vo natprevar samo se prekrstuvam se molam na Gospod dami pomogne I koga pobedam si mislam deka be{e lesno I sum mnogu radosen.” Izjavi Pece[/FONT]
[FONT=&quot]“Sre}en sum {to ja pretstavuvam Avstralija no voedno vo moeto srce ja imam mislata deka ja petstavuvam I Makedonija a najdobro se ose}am koga pobedam I go nametnam na moite ramena Makedonskoto zname, I deka mojata majgolema `elba e koga sum 18et godini da ja pretstavuvam Makedonija” veli Pece Naumovski.[/FONT]
[FONT=&quot]“I na kraj golema blagodarnost na site moi sponsori I obo`avateli I do site Makedonci srekna nova godina I sre}en Bo`ik od Pece Naumovski Karate Kid”.
[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
154152_10150136177917786_522952785_8111847_3198363_n.jpg

63911_10150136177997786_522952785_8111849_2107218_n.jpg

151015_10150136177427786_522952785_8111832_5257265_n.jpg

Честитки од мене, ако имаш прати ми повеќе информации по пп.

Браво момакккккк ми го напраи кејфот со знамево...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom