Помош за нов автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата vikris
  • Време на започнување Време на започнување
Види ја и Тојотата Аурис. Иначе јас имам Пеџо 307 1.4 на плин и супер е, ни губиток на снага (а и јас од тоа се плашев). Летоска Стража ја качи со 5 возрасни, багажник до јаја и клима, така мој совет е да не ги слушаш тие што зборат на памет дека со плин се губи снага.А и у Грчка кога ќе снема бензин ќе го владееш автопатот :D

И не навлегувајте во дискусии за плинот понатака, дајте да му помогнеме конструктивно на човеков.

Благодарам smole. Многу ме интригира тоа со плинот, нема да влече ...

Викате плин ни под разно, тогаш да преминеме на дизел :). Едноставно 10 литри бензин не можам да си дозволам. Дизелот ем помалку троши, ем е поефтин од бензинот. Ме разочара малце Крузот дизел кога слушнав како работи моторот (многу штрака, а тоа ме нервира). Имаме тојота корола дизел, во град максимум 6 л, ама не ми се зема уште една :). На старо не земам, па што сака нека е.

Skoda Octavia 2.0 TDI со 140КС. Бркај работа. Ни плин, ни мин ни ништо. 15800 е мислам.

Ако нема опрема, земи 1.9TDI со подобра опрема доволно ќе ти е. Гарантирам со глава и со што сакаш ...таа кола нема да има смрт наредните 30 години. Веќе 21 година 1.9TDI се покажува како најдобар мотор во сите услови и режими на работа. Епа сега види ти што ти се исплаќа да возиш.

Благодарам smole. Многу ме интригира тоа со плинот, нема да влече ...

Каа шо знам може да си доплатиш или поскапо да платиш за плинот да не ти одземе никаква моќност од колата....патем даваш 16 илјади еврушки а стиснат си колку че трошела не ми е јасно. Нека ме поправе некој со повеќе информации.

Skoda Octavia 2.0 TDI со 140КС. Бркај работа. Ни плин, ни мин ни ништо. 15800 е мислам.
Таа верзија е 19220 евра. Веќе рече дека му нуделе Октавија 2.0 ТДИ со 110 КС за 15800. А, 1.9 ТДИ може ако најде на старо - ја нема ни во каталог.

Инаку, vikris, има посебна тема за плин и можеш таму да си прашаш. Но, значајно (дури ни приметно) намалување на моќта не верувам дека има.

Дечки, за шкодата и јас не му се мислам многу многу, најдобра е од сите наведени и по квалитет и по се. 2.0 ТДИ 110 кс е 15.800 со Амбиенте Плус пакет (не знам што има во тој плусот). Инаку, тие 16.000 што ги планирам ги немам во кеш :). Да ги имав ќе беше многу лесно (оттаму е “стиснатијата“ за трошењето). 20% учество се цирка 3200 евра, 12 600 евра кредит/лизинг, ќе му дојде по 193 евра рата за 84 месеци (тоа се 7 години) - пресметка од НЛБ ТБ за ЕУР кредит. Вкупно ќе ме чини 19 433, значи цирка 20 000 (без сервиси, регистрации, каско, гуми...). За 7 години ќе изминам некаде 70-80 000 км. Нека троши 7 на 100, тоа се 5.6 тона, множено со 64 ден, тоа се 5 827 евра, да заокружиме 6 000 евра за нафта. Цирка за 7 години = 30 000 ЕУР со се вкупно, тоа значи по 0.3 евра/километар или по 23 ден/км. Такси е 20 ден. Колку би земал назад кога би ја продал по 7 години? Да речеме 8 000 ЕУР, што не ми се верува, поверојатно ми е да и земам 6 000. Пак му доаѓа 20 ден/км. Би било екстра ако фатам врски и добијам 10% попуст и да ми дојде 14 200. Тоа е веќе цена за ова возило. И на таа цена, дилерот пак ќе има 2 000 ЕУР заработка сигурно.

Би било екстра ако фатам врски и добијам 10% попуст и да ми дојде 14 200. Тоа е веќе цена за ова возило. И на таа цена, дилерот пак ќе има 2 000 ЕУР заработка сигурно.

Ако му платиш ќеш сигурно ќе можиш да се исценкаш за цена. Верувај сега се во криза ќе ти ја дадат можеби за 14 800. Пример речи им „каков попуст имам за кеш?“. Се разбира ова ако можеш во кеш да платиш.

Е сега, ако бараш 14500 за кола дизел...евентуално Опел Астра H моделот 1.3CDTI сигурно ќе можеш да земеш со супер опрема.

А ако сакаш бензинец/плин...имаш огромен избор за до 15000.

Само да ти кажам дека градска нема да ти троши 10Л астрата, со тој турбо мотор многу се намалува потрошувачката, каталошка е 5,9

ПЕРФОРМАНСИ

Забрзување до 100 km/h 9,7 сек.

Максимална брзина 205 km/h

Потрошувачка 5,9

Нека лажат за литро литро и пол, поише од 7,5 нема шанси градска, таа каросерија со тој мотор има да л е т а ко пердувче
Јас имам инсигниа со 1,8 обичен атмосферец па троши 10 градска, шо е потешка и поголема од астрата и со 1,8

Добро е, полека полека, се скусува изборот :). Многу кажаа дека шкодата е најквалитетна од сите овие. Добра информација е и фактот што продавачиве на автомобили се во криза, па ќе видам колку ќе можам да се исценкам.

Добро е, полека полека, се скусува изборот :). Многу кажаа дека шкодата е најквалитетна од сите овие. Добра информација е и фактот што продавачиве на автомобили се во криза, па ќе видам колку ќе можам да се исценкам.

За лизинг (пушинг) тешко да се исценкаш со цената, ама пробај. Инаку, ако ја земаш шкодата, распрашај се и за Порше лизинг, си имаат они нивна лизинг компанија, која дава доста поволни услови.
И јас би ти ја препорачала шкодата како добра опција исто така, секако, ако не ти смета тврдата пластика. :)

За лизинг (пушинг) тешко да се исценкаш со цената, ама пробај. Инаку, ако ја земаш шкодата, распрашај се и за Порше лизинг, си имаат они нивна лизинг компанија, која дава доста поволни услови.
И јас би ти ја препорачала шкодата како добра опција исто така, секако, ако не ти смета тврдата пластика. :)

Секој лизинг е...„сам себе убија“.

Значи НЕ постои добар лизинг.

Подобро земи си кредит отколку лизинг. Ги иам правено пресметките, дефитивно повеќе се исплаќа кредит (во случајот праев за Стопанска Банка Скопје) него ли лизинг...или оние анти-стрес дрндупки на Порше Македонија.

Има многу фусноти. Така да речиме, учество 2000 евра за Голф 5 и 189 евра месечно. Е супер...си завршил 5 години (или колку и да беа) и после ти викаат „аааа...ако сакаш на твое име ќе доплатиш уште 3000 евра“. А тоа никаде не го кажуваат по рекламите.

Ако нема опрема, земи 1.9TDI со подобра опрема доволно ќе ти е. Гарантирам со глава и со што сакаш ...таа кола нема да има смрт наредните 30 години. Веќе 21 година 1.9TDI се покажува како најдобар мотор во сите услови и режими на работа. Епа сега види ти што ти се исплаќа да возиш.
Сакам да те надополнам..
Овде каде што живеам многу се пази на критериум на издржливост на лимаријата ,што е и разбирливо...
До пред 3 години Шкода имаше страшни критики за тоа ,на последните експертизи и резултати Шкода се качува вртоглаво нагоре и добива све подобри оцени.
Шкода е добар автомобил за мене..

Секој лизинг е...„сам себе убија“.

Значи НЕ постои добар лизинг.

Подобро земи си кредит отколку лизинг. Ги иам правено пресметките, дефитивно повеќе се исплаќа кредит (во случајот праев за Стопанска Банка Скопје) него ли лизинг...или оние анти-стрес дрндупки на Порше Македонија.

Има многу фусноти. Така да речиме, учество 2000 евра за Голф 5 и 189 евра месечно. Е супер...си завршил 5 години (или колку и да беа) и после ти викаат „аааа...ако сакаш на твое име ќе доплатиш уште 3000 евра“. А тоа никаде не го кажуваат по рекламите.

Ама не си ги дочитал фуснотите :)
Тоа е оперативен лизинг кој е погоден за претпријатија кои брзо ги "трошат" возилата и кога ќе дојде до откупувањето, ги враќаат на компанијата од која ги земале под лизинг.
Обичниот лизинг не бара доплаќање, бара нешто повисоко учество, но е со подобра камата од оперативниот и кога ќе се отплатат ратите колата си е твоја.

Golf 6 2.0tdi за мене најдобар од наведените!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom