B
BushMan
Гостин
Во „последен воз„ и „5те минути„ ного ного не верувам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И друго ... дали од страв да не ве стигне токму тој момент би избрале или би го задржале партнерот со кој сте моментално, иако не сте сигурни дека е тој правиот и дека го сакате?
koj kako... golemata svadba i decata se relativna zelba... jas ni deca sum sakala ni golema svadba... a i vo nikoj slucaj ne mi pagja na pamet da go zeam prviot sto ke mi se najde za da ne mi pomine vozot... jbg ednas se ziviсекоја девојка уште додека е мало девојче сонува за мажачка,голема свадба и деца,но зарем е тоа најбитно во животот па ако не и се случи тоа до некои триесетина години да мора да го земи и најпоследниот за да конечно и се оствари сонот за брак и деца
Ако се земе во предвид биолошкиот часовник и би сакале да оформите семејство (проширено) до 30 год.
Исто така што постар родител, толку помало разбирање со детето. Не викам сите дека треба да се оженат/омажат на 18 год, ама онака во некоја граница од 24-5 до 27-8. Јас лично на 24 се оженив.
И никогаш не сум го разбирал до крај тоа НЕКОЈ САКА ДА ПРОБА СЕ...не знам стварно не ми е јасно тоа размислување.
Што е брак? Институционализирано (скапо) фаќање.
Што е развод? Институционализирано (скапо) раскинување.
Јас така гледам на работите. Апсолутно не мора да биде човек во брак за да има деца, а и апсолутно не мора човек да останува во тој брак ако веќе ги има. Сè е можно во денешно време. Она што нè учеле, т.е. „моралните норми“ со кои сме израснати, ни велат дека жената треба додека е млада да се омажи, а и мажот исто, за да имаат деца. Биолошкиот часовник е едниствена медицинска (статистичка) причина зошто некој би сакал да брза со бракот и децата.
Но, ако човек може да си дозволи брак и може да си дозволи развод (зборам за материјално, социјално и духовно), апсолутно не мора да се ограничува дека „овој е последниот, друг нема да дојде“ (секогаш доаѓа некој) или „ако сега не се омажам, лошо ќе гледаат на мене“ (а ако се омажиш со некого кој те прави несреќна, ќе те сожалуваат, што е полошо според мене) или слично. Фактички, се сведува само на една поскапа врска (поскапа финансиски, временски и секако инаку).
И затоа, оние кои се омажиле/ожениле млади, го немаат овој проблем, зашто раснеле заедно со партнерите. Едноставно, кој подоцна се мажи/жени, поскапо за него/неа. Тоа е сè.
Зависи дали во ист правец ќе растат и двајцата.