Вооружена група упадна во Хемиско

• Креатор на темата Креатор на темата DJVoio
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Памтите дешавката во автокоманда во 50ка албанец забоде со нож Македонец.....во ѓорче во автобус тоа што било албанец збрца Македонец, во хемиско албанец збрца Македонец, во Драчево албанец збрца Македонец, во велес албанец брца Македонец (грешам?)......и ова ко да ми кажува дека треба да почнам да носам пиштол во школо ? Конфликт 2012 :)

ЧИСТА МАКЕДОНИЈА!

А во Велес тој со ножот да ти бил по баба, од трето колено беровец. Слично и во ветеринарно веројатно... Како и да е, можеш да приметиш дека јас баш тоа и го тврдев, дека настаните немаат етничка позадина, туку станува збор за девојка, поглед и грешка. Така е наведено и во вестите кои ги пишуваат "Македонци".
Туку да не збориме на памет, добро би било да посведочиме со некаков доказ, нели?

Чисто се сомневам дека свесните граѓани Албанци ќе дозволат да оди в затвор некој невин. Тука се Реалитети (сега во ново руво), Ким Мехмети и Picasso. Ќе видиме што ќе речат за тоа што им спрема славомакедонската власт на дечките од Орланци.

Оди бе жити најмило легниси, поспиј малку, доста ти е дефекација по форумов, гледаш дека влегуваш од грешка во грешка, глупост во глупост, од клевета во дифармација и обратно (ова секако не го знаеш оти Кант не го читаш - не мора да ми кажуеш, патем е игра на зборови), и не тегави со глупости од најпрост малешево-шипковички стил. Олабаи не малку од простата форма на размислување. :)

--- надополнето ---

ЧИСТА МАКЕДОНИЈА!

Е ајде де, од 1990 година ова лајно го јадите и никако не се наситивте... Или вака играте вие: "Ова го зборате, желба ви е, ама знаете дека најлошиот противник на желбата е нејзиното исполнување и затоа не го исполнувате за да не останите без желби"...

Лелеле

-Памтите дешавката во автокоманда во 50ка албанец забоде со нож Македонец.....
-во ѓорче во автобус тоа што било албанец збрца Македонец,
Извини ама овие два случаи нема да ти се важат пошто беа пред месец и кусур. Поише од месец дена помнењето на Македончето не фаќа.
За вакви дела постари од месец дена Албанците имаат загарнтирано со рамковен - амнестија.
....а Македонците - амнезија.
А и плус гарант за тие збрцувања има некоја оправдана причина, како на пример дишење туѓ воздух или постоење.
-во хемиско албанец збрца Македонец,
-во Драчево албанец збрца Македонец,
-во велес албанец брца Македонец (грешам?)......
Грешиш :nenene:
инсинуираш етнички мотиви кај нашите соседи Албанците!
(прилично нерамковно од твоја страна)
Првото беше заради девојка, второто заради поглед, а третото по грешка ("еј извини друже али ножов ти е по грешка у мој грб, ме жуља помеѓу ребрата, ако сакаш извади го. не за друго - ќе ти зар'ѓа.").

ова од вчера, исто, фино лепо си пише, дека го скршиле зашто се разминале и се подчукнале со рамења, немој некој да го стаил у графата мрзење каури:

Ученик во трета година во средното медицинско училише “Панче Караѓозов“ е натепан вчера од тројца свои соученици бидејќи при разминување во ходник во училиштетот случајно се судрил со еден од нив, информира полицијата.
Тројцата напаѓачи Е.С. (17), О.Б. (17) и А.И. (20), според полициските информации, околу 11.30 часот го нападнале со клоци и боксови седмнаесетгодишниот Н.М. бидејќи додека одел низ ходникот случајно со рамото го удрил А.И..
За среќа, момчињата биле разделени по кратко од страна на двајца професори кои ја забележале мешаницата. Тепаното момче минало без сериозно повреди.
Ова е веќе четврти инциден во четири дена во средните училиште во земјава.

и ова ко да ми кажува дека треба да почнам да носам пиштол во школо ?
nah, they just playin':party3:

Првото беше заради девојка, второто заради поглед, а третото по грешка ("еј извини друже али ножов ти е по грешка у мој грб, ме жуља помеѓу ребрата, ако сакаш извади го. не за друго - ќе ти зар'ѓа.").
Хаха алал да ти е иако не е за смеење ама ме изнасмеа, од што се глупи дел од нашиве (за жал) сонародници не приметуваат дека онаа со кубурата на македончето и турчинот е веќе пофалба во споредба со затварањето на очи пред преочигледната напаст во денешно време.

Некој и глуми ,,жртва,, а на другата страна вели ,,чиста Македонија,,.
БОБИ нека ти проработе малку таа глава што ја имаш или само така товар ти е.
Срамота ова што се случува иако сум албанец многу ми е жал за тие што се поврдени но и од друга страна ме чудат некои коментари од типот ЧИСТА МАКЕДОНИЈА ако сакаме чиста Македонија тогаш сите треба да одиме по ред и албанци и македонци сите националности па да ја оставиме земјата на мира :smir:

Некој и глуми ,,жртва,, а на другата страна вели ,,чиста Македонија,,.
БОБИ нека ти проработе малку таа глава што ја имаш или само така товар ти е.
Срамота ова што се случува иако сум албанец многу ми е жал за тие што се поврдени но и од друга страна ме чудат некои коментари од типот ЧИСТА МАКЕДОНИЈА ако сакаме чиста Македонија тогаш сите треба да одиме по ред и албанци и македонци сите националности па да ја оставиме земјата на мира :smir:
Едно е да лаеш по форуми малоумни пароли:
ЧИСТА МАКЕДОНИЈА!
-кои немаат никаква ефективна вредност, освен како одраз на личната немоќ и незрелост. А друго е да идеш по улица и да ги колеш каурите.

А се чудевме порано како тоа американците секојдневно се пукаат и убиваат, како им хараат банди низ населби, колку се сите наоружани и воопшто...таков тип хаотично општество ни беше нешто воглавно страно, некаде далеку...ама ете, успеаја да ја зезнат и оваа оаза на мирот. Учев насреде Чаир, во Цветан Димов...само 2-3 посериозни инциденти, но без оружје. Доказ дека ни дале лоши учебници странците плус лошо препишуваме. Мислам...идол да ти е и да се восхитуваш на некој кој повикува на крв и национален раздор, на делби и оружје е лудост...исто као што е лудост тие да се даваат по тв и весници. Тоа е се најлошо само не е слобода на изразување, желба за заеднички живот и почит кон другите. Тие лица кога идат во друга држава да живеат, дали го прават истото? Или таму не се така силни пошто има закон кој не е оспоруван и таму полицијата е далеку погадна и построга без последици од критики од ОБСЕ; НГО, ЕУ, САД...

Друго што ме интересира е дека сме сведоци на постојани инциденти и тепачки, но како што се вели погоре, во медиумите за 4 дена се објавуваат 4 сериозни инциденти во училиштата, густо...дали претходно немало вакви напади? Секој знае дека има, секој знае дека има проблеми од овој вид во мешаните средини...ме интересира зошто досега не известувале.

Постои загриженост, но...многу ми е сомнителен начинот и тајминзите на пласирање на информациите. Дали деновиве нема ниту едно силување, нути еден инцест или случај на педофилија...пошто истиот начин на известување за педофилство и инцест се случуваше пред пола година или година (секој ден по некој случај, фрапантно, осуда на граѓаните, театралност во социолошките кругови, дискусии по форуми за коренот на злото...) за одеднаш да се случува спорадично и за истото да се известува на трета или четврта страна од весниците.
Пак да повторам -Не ги негирам овие инциденти, но ме чуди стихијниот или кампањски начин на давање информации во јавноста за одредени појави. И повторно ќе гостуваат социолози, психолози во некоја тв куќа и повторно сите ќе се сложат и инсистираат на акција, грижа за младина, надминување на националното и религиското...празна слова на хартија.

А највеќе ме нервира што овие од владата се обидуваат да го прикријат овој очигледен проблем. Јас завршив основно во Пенко пред неколку години и уште ја памтам изјавате на некојси министер кој го посетил тоа школо, рече: "Па еве некни го посетивме основното училиште Петар Здравковски Пенко, кое е мултиетничко училиште (Македонски, Турски и Албански паралелки) и таму нема никакви проблеми помеѓу учениците од различна националност, има одлична соработка"...

Абе ми идеше да влезам во телевизорот и да го убијам тој кретен, одамна беше така да не се сеќавам како се викаше. Колку пати само се имам тепано и јадено ќутек со Албанците тоа не е нормално. Секојдневно имаше тепачки, понекогаш ќе ме исркшеа од ќотек понекогаш јас ќе тепав ама за едно сум сигурен, ниедна тепачка ЈАС не ја започнав. Од тоа школо колку што имам добри сеќавања (заебанции на час, глупирања, бегања од час, симпатии, прва љубов итн...) толку имам и лоши. Каква траума е 5 одделенец да бега за живот зошто го бркаат 4ца со ножеви. Од која причина? Помалиот брат на едниот од тие пробал рекет да ми мавне и не успеал (добил шамар)...

А што не сум македонец нема врска - те видат збориш македонски, учиш во македонска паралелка џабе ти е "Aма јас сум Босанец, Турчин или Торбеш и така натака"

Каде што Македонците се малцинство таму се они се тепани, каде што Албанците се малцинство таму они се тепани.... Факт е дека има голем проблем, нема негирање.

Друго што ме интересира е дека сме сведоци на постојани инциденти и тепачки, но како што се вели погоре, во медиумите за 4 дена се објавуваат 4 сериозни инциденти во училиштата, густо...дали претходно немало вакви напади? Секој знае дека има, секој знае дека има и меѓунационални проблеми од овој вид во мешаните средини...ме интересира зошто досега не известувале.
Ох боже, "меѓунационални проблеми во мешаните средини"?

- Албанците ги напаѓаат Македонците, континуирано, со години (не од етнички причини :pos2:). Вчера , денес, завчера.... секој ебан ден. Не објавуваат многу голем дел од нив. Особено ако не се случиле во Скопје. Тоа што ќе се објави, иде одприлика како горната вест, од вчера во медицинско. За да не се стваралa етничка тензија (?!) LoL...
и така, од 2001 наваму.

Дали ќе го употребиш изразот "меѓунационални проблеми во мешаните средини" за сребреничкиот случај, за масакрот на Хуту врз Тутсите?
А си чул за "меѓунационални проблеми во мешаните средини" помеѓу Евреите и Германците, во Германија 30-тите и 40-тите години од минатиот век?

Ох боже, "меѓунационални проблеми во мешаните средини"?

- Албанците ги напаѓаат Македонците, континуирано, со години (не од етнички причини :pos2:). Вчера , денес, завчера.... секој ебан ден. Не објавуваат многу голем дел од нив. Особено ако не се случиле во Скопје. Тоа што ќе се објави, иде одприлика како горната вест, од вчера во медицинско. За да не се стваралa етничка тензија (?!) LoL...
и така, од 2001 наваму.

Дали ќе го употребиш изразот "меѓунационални проблеми во мешаните средини" за сребреничкиот случај, за масакрот на Хуту врз Тутсите?
А си чул за "меѓунационални проблеми во мешаните средини" помеѓу Евреите и Германците, во Германија 30-тите и 40-тите години од минатиот век?
Знам многу добро какви се проблемите, сум живеел и на Косово и тука исто (ретко имам живеано во некоја т.н. "чиста" средина), и на Косово не бркаа од Качаник, сега ова е продолжение на таа политика...али не би да пишувам изрази кои ќе леат и сеат омраза. од такви типови на тв кои дотураат омраза, ете каде стигнавме.
Глупо е што медиумите као да добиваат темпирани информации во одредени периоди за одредени видови проблеми.

Каде што Македонците се малцинство таму се они се тепани, каде што Албанците се малцинство таму они се тепани....
Ова болдираново можеш да си го ставиш на извесно место.
Затоа што процентот на таквите настани е минорен во однос на другите.

Околу твојот пост: Мене ме интересира што те натера да направиш изедначување?
Дали реално си уверен дека Албанците се тепани таму кај што се малцинство, макар и во приближен број на случаи како Македонците?
Ако си уверен во тоа, тогаш в ред. Нема што да се буни никој, пошто наводно ете и они се тепани како и ние.
Но и ти знаеш, а дури и Албанците го знаат тоа, дека не е така и дека знак на равенство и изедначување неможе да има, таму кај што едноставно го нема.
Колку и да се претварате дека се е во ред, колку и да изигравате некакви квази либерали, џабе ви е. Самозалажувањето како главно оружје на Македонецот (или воопшто неалбанецот), е нешто што само ќе го пролонгира судирот со суровата реалност и фактите, кои само ќе добијат поголем залет и посилен удар, кога тогаш. Ако 11 години спиење на розови јастучиња не ви беа доста, бујрум, доспијте се.
Ова сум го рекол, но пак ќе го кажам: Вие драги мои Македонци и останати неалбанци, сте како Еврејските Рабини чиј собир бил прекинат од изненадната вест дека Гестапо доаѓа да ги собере и дека треба да бегаат побргу. Но тие сметаат дека моменталната дискусија за значењето на секое од влакната на главата од Господ, е многу побитно од некаков си конц логор (непроверени приказни кои веројатно се дел на сојузничката пропаганда).

--- надополнето ---

Знам многу добро какви се проблемите, сум живеел и на Косово и тука исто (ретко имам живеано во некоја чиста средина), и на Косово не бркаа од Качаник, сега ова е продолжение на таа политика...али не би да пишувам изрази кои ќе леат и сеат омраза. од такви типови на тв кои дотураат омраза, ете каде стигнавме.
Глупо е што медиумите као да добиваат темпирани информации во одредени периоди за одредени видови проблеми.
Ало Lurtz!
Не заебавај. Не е бе сеење омраза, ако ги кажеш фактите, такви како што се.
Сеење омраза е: Smrt za Kauri, За Албанци гасни комори, Чиста Македонија.... и сличнми малоумности.
Не е сеење на омраза ако ги кажувам работите такви како што се. Или можеби сакаш да ми кажеш дека Албанците не го прават тоа континуирано и концентрирано, од 2001 наваму?

Ало Lurtz!
Не заебавај. Не е бе сеење омраза, ако ги кажеш фактите, такви како што се.
Сеење омраза е: Smrt za Kauri, За Албанци гасни комори, Чиста Македонија.... и сличнми малоумности.
Не е сеење на омраза ако ги кажувам работите такви како што се. Или можеби сакаш да ми кажеш дека Албанците не го прават тоа континуирано и концентрирано, од 2001 наваму?
За мене е сеење омраза се што повикува на двојба, дури и да не постојат тие пароли за кастрење нокти на орелот, за гасни комори...изјавите на одредени лица низ медиумите се језиви, тоа делува на децата и младите...па и на постарите. Пред некоја страна спомена за некои активности за подобрување на односите помеѓу ентитетите
http://forum.kajgana.com/showthread.php?56855-%D0%92%D0%BE%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE-%D0%A5%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE&p=4067815&viewfull=1#post4067815
па са речи на дела...седни со колегите форумџии со кои спориш за вакви проблеми, седни напиј се чај, кафе, салеп...направи добар муабет, ете ги првите чекори.

Ова болдираново можеш да си го ставиш на извесно место.
Затоа што процентот на таквите настани е минорен во однос на другите.

Околу твојот пост: Мене ме интересира што те натера да направиш изедначување?
Дали реално си уверен дека Албанците се тепани таму кај што се малцинство, макар и во приближен број на случаи како Македонците?
Ако си уверен во тоа, тогаш в ред. Нема што да се буни никој, пошто наводно ете и они се тепани како и ние.
Но и ти знаеш, а дури и Албанците го знаат тоа, дека не е така и дека знак на равенство и изедначување неможе да има, таму кај што едноставно го нема.
Колку и да се претварате дека се е во ред, колку и да изигравате некакви квази либерали, џабе ви е. Самозалажувањето како главно оружје на Македонецот (или воопшто неалбанецот), е нешто што само ќе го пролонгира судирот со суровата реалност и фактите, кои само ќе добијат поголем залет и посилен удар, кога тогаш. Ако 11 години спиење на розови јастучиња не ви беа доста, бујрум, доспијте се.
Ова сум го рекол, но пак ќе го кажам: Вие драги мои Македонци и останати неалбанци, сте како Еврејските Рабини чиј собир бил прекинат од изненадната вест дека Гестапо доаѓа да ги собере и дека треба да бегаат побргу. Но тие сметаат дека моменталната дискусија за значењето на секое од влакната на главата од Господ, е многу побитно од некаков си конц логор (непроверени приказни кои веројатно се дел на сојузничката пропаганда).

Не гледај во се така црно-бело. Знам за доста случаи кога недолжни Албанци биле тепани, мои комшии Албанци кои се добри луѓе јаделе ќотек од комити зошто не знаеле зборот хамбургер правилно да го изговорат. Имам другар од основно кој во 4то одделение се пресели Виница т.е се врати во Виница, уште оддржувам контакти со него преку фб, ми вика дека партал ги прават таму "Шипците" од тепање. Во право си за тоа дека полоши се Албанците во тој поглед ама тоа не значи дека сите се лоши и треба да се "истребат". Најдоброто дете во мојот клас во средно е Албанец. 5.00 просек, мирен е, никогаш не влегол во никаков проблем со никого... Што предлагаш ти? И он да биде убиен?

Не треба да се грижиш за втор холокауст во Македонија зошто работите се доста смирени и се смируваат се повеќе и повеќе за разлика од пред неколку години. Се сеќавам на време кога бегав од последен час за да си отидам пред да се направи гужва во школо и да не изедам ќотек само зошто постојам. По 2001 другарство помеѓу Македонец и Албанец беше научна фантастика.

А за тоа дека концентрациони логори се најверојатно дел на сојузничката пропаганда не знам што да кажам освен дека имаш остатоци од тие логори, сосема сочувани, потврдени од милиони евреи, роми идруги кои биле таму и пателе, признанија на нацистите во судењата во Нирнберг и разноразни документи.

Не гледај во се така црно-бело. Знам за доста случаи кога недолжни Албанци биле тепани, мои комшии Албанци кои се добри луѓе јаделе ќотек од комити зошто не знаеле зборот хамбургер правилно да го изговорат. Имам другар од основно кој во 4то одделение се пресели Виница т.е се врати во Виница, уште оддржувам контакти со него преку фб, ми вика дека партал ги прават таму "Шипците" од тепање. Во право си за тоа дека полоши се Албанците во тој поглед ама тоа не значи дека сите се лоши и треба да се "истребат". Најдоброто дете во мојот клас во средно е Албанец. 5.00 просек, мирен е, никогаш не влегол во никаков проблем со никого... Што предлагаш ти? И он да биде убиен?

Не треба да се грижиш за втор холокауст во Македонија зошто работите се доста смирени и се смируваат се повеќе и повеќе за разлика од пред неколку години. Се сеќавам на време кога бегав од последен час за да си отидам пред да се направи гужва во школо и да не изедам ќотек само зошто постојам. По 2001 другарство помеѓу Македонец и Албанец беше научна фантастика.

А за тоа дека концентрациони логори се најверојатно дел на сојузничката пропаганда не знам што да кажам освен дека имаш остатоци од тие логори, сосема сочувани, потврдени од милиони евреи, роми идруги кои биле таму и пателе, признанија на нацистите во судењата во Нирнберг и разноразни документи.

Еј абе џабе му црташ реализам (style), ќе го гледа као кубизам. Џаба, шминката е за убавите жени, за грдите жени, џаба, не шминка да стават, шо сакаат, ништо не ги разубавува. Ти ќе му кажиш него какви се Албанците на чело со Рамадан Рамадани, Ким Мехмети, "Разбудисе" и Picasso`.
Не си играјте играчки. Да не почнам јас да зборам за Битола како е, батали Виница, батали Неготино, батали Велес, батали Струмица. На крај ќе дојдеме, секаде каде што едните се мнозинство удараат почесто над оние малцинство. Некад на оние малцинските ќе им прсне курац преку глава ќе збрцне нож во грб (иако не ни даваат информации кои против кого се убивал и се тепал и се бодел со нож). Не е битно, во кое и да е средно школо, да се прдне накриво, мотивите се тие. На крај краева, мора да знаеме дека Македонците и Албанците не се сакаат, и нема да се сакаат во наредните 20-тина години и често ќе се тепаат и колат. Е сега повеќе ќе коли оној што не е едуциран од дома, школован, што му е културна особина да коли- такви биле албанците, колеле ама и ги колеле - јебига.

Ама бројка, немојте нему да му кажувате за овакви работи, оти вие кај што шиете, тој сега пара.

Не си играјте играчки. Да не почнам јас да зборам за Битола како е, батали Виница, батали Неготино, батали Велес, батали Струмица. На крај ќе дојдеме, секаде каде што едните се мнозинство удараат почесто над оние малцинство. Некад на оние малцинските ќе им прсне курац преку глава ќе збрцне нож во грб (иако не ни даваат информации кои против кого се убивал и се тепал и се бодел со нож). Не е битно, во кое и да е средно школо, да се прдне накриво, мотивите се тие. На крај краева, мора да знаеме дека Македонците и Албанците не се сакаат, и нема да се сакаат во наредните 20-тина години и често ќе се тепаат и колат. Е сега повеќе ќе коли оној што не е едуциран од дома, школован, што му е културна особина да коли- такви биле албанците, колеле ама и ги колеле - јебига.
Во Тетово македонците се малцинство... кај виде ти на македонец од Тетово да му „прсне курац преку глава“ и да прободе албанец? Мене бар не ми текнува дека во последниве 20тина години се случило нешто такво. Од друга страна, албанците и кога беа малцинство колеле (турнирот традиционален се игра поради човек прободен на смрт од албанец-и многу други случаи од кои би те заболело глава) и денес колат. Колку што сум запознаен ни во Битола не ги колат албанците. Пробуваш да дадеш некое рационално објаснување дека работата е „и вие и ние“ ама фактите друго велат. Да беше работата таква, немаше олкава дискусија да се води - ќе се постираа 2-3 поста со слични случаи (обратни улоги), ќе се осудеше настанот и толку. Ама проблемот е што нема такви случаи каде македонци збрцале со нож албанци „по грешка“, или 4 пати во 4 дена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom