Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Decki od kade do kade treba da se uci opstestveno bogatstvo od skriptata ili potocno koi temi od zephyr? I kakov ke bide kolokviumot?

Колеги кажете нешто за макроекономија за првиот колоквиум. На што да се обрне внимание, паѓа ли некое прашање од либро или од оние од часот што ги дава професорот? Некој совет? :confused::D Исто и за ФПИ ако може :)

Макроекономија на првиот колоквиум даде многу од прашањата што ги дава по листови и беше доста полесен од вториот, а за од либро не ми текнува. Ако ти треба за повисока оценка, на првиот колоквиум се прават јаки поени, вториот е потежок и дали 2/3 прашања даде од листовите од час.
ФПИ не барај од либро/зоки, кај Микица тоа не поминува и не дава ни едно прашање од претходни сесии/години, прашањата што ги дава се многу логички и за повеќето од нив веќе ве има прашано на предавање па ако запишуваш обавезно прочитај ги + забелешките од предавања. Кај Микица мораш да размислуваш аут оф д бокс :)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: ;-)
Макроекономија на првиот колоквиум даде многу од прашањата што ги дава по листови и беше доста полесен од вториот, а за од либро не ми текнува. Ако ти треба за повисока оценка, на првиот колоквиум се прават јаки поени, вториот е потежок и дали 2/3 прашања даде од листовите од час.
ФПИ не барај од либро/зоки, кај Микица тоа не поминува и не дава ни едно прашање од претходни сесии/години, прашањата што ги дава се многу логички и за повеќето од нив веќе ве има прашано на предавање па ако запишуваш обавезно прочитај ги + забелешките од предавања. Кај Микица мораш да размислуваш аут оф д бокс :)

Фала многу,најбитно ми е да поминам :)

Некој што има искуство со постдипломски на монетарна економија, финансии и банкарство? :) Учење, начин на полагање, достапност на материјали.. :)

се паѓаат прашањата од либро по банкарски менаџмент,фискален и монетарен систем на еу и општествено богатство? Благодарам

Дали знаете некој да држи часови по основи на економија?
Ми треба некој што ги знае термините на англиски и не ми менува дали е професор или студент од повисока година, битно ми е да знае добро да објасни.

Kolegi potvrda za redoven uste e 100den ili se ima smeneto nesto ? Nekoj sto ima izvadeno u skoro vreme ako moze da mi pise :)

Bankarski menadzment e polesno na ispit ili na kolokvium ? I prasanjata od libro dali se pagaat na kolokvium i na ispit?

Ајде колегијалност...:D
Споделете искуство со банкарски менаџмент кај Горан? :oops:

Kolegi aj nekoj sto polaga ekonomija na investicii ili polagal minatata godina da mi kaze nesto za prv kolokvium sto ima teorija zadaci i nesto okolu toa ? Fala

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom