НБА Ол-Стар викенд Лос Анџелес 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување
Одбран од Дејвид Штерн химселф како замена за Јао Минг !

Браво за Лов, сосема заслужено, уште Олдриџ да идеше место Данкан и све 5 ќе беше ! :)

Фала курцу, Штерн го одбра. Инаку , ме бендиса изјавата на Баркли во врска со изборот на резерви од страна на тренерите : That's the reason we got so many bad teams in the NBA. These coaches don't know what the hell they're doing.

Познати учесниците во натпреварот за шутирање тројки

На десетина дена пред Олстар-викендот во НБА, познати се учесниците во натпреварот за шутирање тројки. Пол Пирс од Бостон ќе ја брани титулата освоена лани, а оваа година ќе има навистина силна конкуренција. Ќе треба да се натпреварува со тимскиот колега, Реј Ален, најдобриот реализатор во лигата Кевин Дурант, потоа Џејмс Џонс од Мајами, Дорел Рајт од Голден Стејт и Даниел Гибсон од Кливленд.

Јако ќе биде за 3-ки,ќе биде интересно,типувам пак на Пирс :)

Колку лош избор на шутери за 3 тоа е чудо едно. Како ги бираат само они си знаат.

Кој би бил подобар избор за тебе ?? Бш ме интересира ! :)

Кој би бил подобар избор за тебе ?? Бш ме интересира ! :)
Па не би го одбрал Дурант во никој случај. Процент за тројка му е 34% оваа сезона( шутнал 251 тројка погодил 87). За разлика од него Мајк Биби има 44% ( шутнал 232 погодил 102)
Исто и Пол Пирс не е некој тројкаш иако има 40% оваа сезона ( шутнал 185 погодил 74). Пример Мат Бонер има 50% (шутнал 127 погодил 63).
И Арон Афлало има подобар просек и од Дурант и од Пирс. Дечкото шутира 45% ( шутнал 199 погодил 89)

Абе не е некој тројкаш, ама лани баш он освои. Како и ѕверот Новицки, шо не е некој тројкаш, a ги искина таму :D. А Реј Ален, осеќам ќе ги шутне сите за 45 секунди. :pos2:

Па не би го одбрал Дурант во никој случај. Процент за тројка му е 34% оваа сезона( шутнал 251 тројка погодил 87). За разлика од него Мајк Биби има 44% ( шутнал 232 погодил 102)
Исто и Пол Пирс не е некој тројкаш иако има 40% оваа сезона ( шутнал 185 погодил 74). Пример Мат Бонер има 50% (шутнал 127 погодил 63).
И Арон Афлало има подобар просек и од Дурант и од Пирс. Дечкото шутира 45% ( шутнал 199 погодил 89)

Ок, пред фактите и боговите молчат. Но... Да овде има и едно "но".

Значи идемо , но ова е Америка и ова е Ол-стар ова е едно големо шоу и ја као и 80 % од Американците би сакал појќе да ги гледам Пирс, Дурант, Ален итн, место Биби , Бонер , Афлало итн.

Значи битно е шоуто, а освен за Дурант не се сложувам со тебе за Пирс, типот не шутира многу не е страшно добар тројкаш, ете лани и победи нели ?

Ок, пред фактите и боговите молчат. Но... Да овде има и едно "но".

Значи идемо , но ова е Америка и ова е Ол-стар ова е едно големо шоу и ја као и 80 % од Американците би сакал појќе да ги гледам Пирс, Дурант, Ален итн, место Биби , Бонер , Афлало итн.

Значи битно е шоуто, а освен за Дурант не се сложувам со тебе за Пирс, типот не шутира многу не е страшно добар тројкаш, ете лани и победи нели ?
Ок искрено заборавив дека лани победи он, меѓутоа јас правам муабет за оваа сезона. И јас разбирам што на главниот настан е повикан Тим Данкан да речеме кој оваа сезона има просек од 20 минути на утакмица( реално се чува за плеј-оф) наместо Олдриџ кој дефинитивно сам игра во Портланд. Меѓутоа на натпреварот за тројки треба да бидат најдобрите шутери, затоа што тие се оние кој што можат да погодат по 20+ тројки. И ја би сакал да го видам Хауард на натпреваров за тројки, мислам факт е дека нема да погоди ни една ама ќе биде шоу, ако така гледаме на работите... Сепак мислам можеше да се направи подобар избор, не дека овој нема да биде добар ама сепак...

Друже јас не се сложувам со тебе,ако не ти е интересно Дурант,Пирс и Ален да шутираат за 3 тогаш не знам,1000пати боље они да шутираат него Афало,ако сака и 90% нека има шут за 3.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom