Филмски факти и занимливости

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Како е снимана сцената на стадионот во аргентинскиот филм The Secret In Their Eyes:

Одлично видео и уште подобра сцена.

Сценава е феноменална, стави ја и во култните ако ја нема.
Убав филм кој заслужено си го доби оскарот, кога ќе ми текне само каква хемија имаше меѓу главните актери:love: .... ќе го гледам пак:гик:

Сценава е феноменална, стави ја и во култните ако ја нема.
Убав филм кој заслужено си го доби оскарот, кога ќе ми текне само каква хемија имаше меѓу главните актери:love: .... ќе го гледам пак:гик:
Тоа и сакав ама не можев да ја најдам сцената во оригинал, го најдов ова за снимањето.

Како е снимана сцената на стадионот во аргентинскиот филм The Secret In Their Eyes:

Одлично видео и уште подобра сцена.
Мене оваа сцена од стадион ми е појака, ја надмина и таа што беше во The Secret In Their Eyes :icon_lol: главниот протагонист во филмот очекувам да има блескава кариера ако го заприметат големите холивудски фаци. :icon_lol:

Тоа и сакав ама не можев да ја најдам сцената во оригинал, го најдов ова за снимањето.
Еве јас ја најдов и ќе ја ставам во култните. Омилена сцена ми е од филмот, најверојатно бидејќи сакам вакви сцени кои траат повеќе минути.

За повеќе вакви сцени, еве кои се најдобрите според Total Film:
http://www.totalfilm.com/features/18-coolest-movie-long-takes/goodfellas-1990

А еве и подетално за ефектите во The Secret in Their Eyes:
http://www.cgsociety.org/index.php/CGSFeatures/CGSFeatureSpecial/el_secreto_de_sus_ojos

хаха, јак е :)

Да, дефинитивно најјака сцена од филмот, многу добро осмислена и сработена.

Ако ли ова го сместам овде? Како ви изгледа филм од една секунда? Секундата и не била толку кратка. Ова се фаворитите на натпреварувањето Mont-Blanc The Beauty of a Second фестивалот. Сте слушнале не сте слушнале и не e толку битно, видете (пак)...

Кога филмовите за +18 би биле цензурирани.

104641_slide.jpg

104650_slide.jpg

104626_slide.jpg

104629_slide.jpg

104653_slide.jpg

104794_slide.jpg

Јаки работи!

So Fincher hired designer John Sable to "crazy that bitch up." And crazy a bitch up he did... :pos:

И она за режисерот Херцог е лудо... :confused:

Нели Ајнштајн - човековата глупост бесконечна бла бла, али ај да збориме за креативноста?За креативноста у филм. Еве еден пример за тоа. Филмчево се вика T-SHIRT WAR и нема фотошоп и сменети се преку 200 маичиња со по еден мотив. Секоја сцена фотографирана па ондах сложено у филмче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom