Светско првенство |Sweden 2011|

Статус
Затворена за нови мислења.
Вечер ќе биди лудница на мечот Србија-Хрватска, мада мислам дека повеќе шанси за победа има Хрватска, поквалитетна репрезентација се во секој случај, ама на вакви дуели не секогаш одлучува квалитетот на репрезентацијата.

А за мечот Шведска-Аргентина, па ќе видите кој е по силен и кој ќе дотурка повеќе на СП ;) ..битно некој си лапнал парички за победата на Аргентина:)

http://tashsport.blogspot.com/
еве овде ја гледам Хрватска-Србија само претеруваат овие на чатот само тит тит х)))
мала наклоност имам кон Хрватска ама повеќе неутрален :))

Алилович колку е изгубен не е свесен самиот.
Ајде ХРВАТСКАААААААААААА:vozbud:

--- надополнето ---

Ах бе Дувњак, Дувњак:tapp:

Поштено или сепак не ? :)
24-24 си ги поделија по еден бод, битен и за двете репрезентации.
Хрватската имаше шанси и за победа, Копљар имаше одлична шанса да го постигне гол, ама јебига среќата беше на страна на Србија, а од друга страна и Србите испуштија 2 бода, на 4 мин до крајот имаа 24-22, на крај испаѓа реален резултат.

Германија губи од Франција, сосема очекувано.

Јас мислам најреален резултат е нерешено иако Хрватска имаше напад за победа :)

Волку лоша Хрватска немам видено.Едноставно да не беа индивидуалните квалитети на Вори и Балиќ 10 разлика ќе изгубеа.Во одбрана се добро ќе направат,Алиловиќ неговата шпага ќе ја направи и примаат гол.Го научија веќе дека на секој шут прави шпага и тоа е тоа.Башка не е во некоја форма и колку и да игра одбраната добро не можат ако не брани голманот.Неговата замена Шего у 5 минути одбрани повеќе од Мирко цела утакмица.Во нападот без некоја идеја,само Балиќ нешто правеше.Не влегуваа кога ќе им се отвореше,промашуваа чисти шутеви,Дувњак на крајот се посра.На Србите им се поклопи се,шутот им работеше(нормално кога Алиловиќ брани катастрофално),крилото Никчевиќ кој им е најслабиот играч даде 7-8 гола,овие цело време го лупаа голманот на Србија и тоа е тоа.Не иде на првенствово.Јест да е ова посебна утакмица каде што квалитетот не е толку битен (Србија-Хрватска во баскет е друг ваков пример),но со ваква игра мислам дека ќе го изеде убаво Хрватска од Данците.Мислам дека е толку од Хрватска во ова СП.Бев оптимистичен пред првенството,но како иде понатаму мислам дека ако стигнат до полуфинале ќе биде ооооогромно изненадување.Со Романија и со Алжир во прво полувреме беа катастрофа,но поради тоа што се тапа противниците успеаа да надокнадат.Со појак противник не иде тоа така.Ќе те напунат толку во прво полувреме така да ти во второ и да дубиш на глава не проаѓаш.Еве ни со Србите не функционира дизелот,а не па со Данска,Шпанија,Шведска,Франција......

Незнам тој Алилович што правеше како друг човек да бранеше. Мислам дека Голужа требаше многу порано да му даде шанса на Шего. Исто се однесува и за левиот бек. Ниту Валчич ниту Лацкович (освен 2 напад) нешто играа. Тотално безопасни. Можеа во прво полувреме кога сеуште не се кршеше резултатот да се дигнат и да наместат шут. Истото се однесува и за Коплар, колку и да сакам да стане звер, дечкото е тапа. Можеби игра одбрана и некогаш има правоврмен пас до крилото особено кога има играш више сепак се чини нема адекватна замена за Метличич сеуште. Крилата не беа воопшто играни многу, иако мислам дека Зрнич коректен во напад а и во одбраната кога помагаше тогаш оној несрекана Никцевиќ даваше голови. За Штрлек тој е екстра крило и се чудам зашто повеке топки не одеа н накај него па и во ситуација кога имаше тешки позиции требаше да проба со неговите вртени топки. За Балич и Вори немам зборови зверови се, играа сами. Ме чуди што толку спиеше Голужа и не виде дека таа 6:0 одбрана мораше да се напага со шутери. Затоа требаше Лацкович да му оди постојано на десен бек иако не е левак на местото на оној умренион Коплјар. Требаше да му се даде шанса и на Вукович таму. Али тоа е. Иако ќе биде тешко надежта последна умира и се надевам дека пак ке се закитат со златен медал зашто во отсуство на Македонија сум нивни фан

Тапа хрвативе.... Очекував многу повеќе од нив.
За Дувњак одсекогаш сум мислел дека е преценет играч и денеска ми го потврди тоа.
Балич-Вори се страшна комбинација.Тие ги извадија Хрватите денеска.
Него шо е со тој Чупич бе или као и да беше десното крило ?
Не го забележав денеска.....

Алиловиќ НУЛА!
45 минути го држеше во игра аман бре, нели гледаш дека не фати ништо. Незнам, многу лошо одигра Хрватска, а пак Србите прокоцкаа 2 гола разлика на 2 минути до крајот ми се чинеше.
А од друга страна Хрватска и напад за победа, и имаа чиста контра ова стативата, немаа среќа, тоа е тоа.

Не за друго, ја имаф на лифче 2ка (1,25 коеф) хаха смешки.

:/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom