Светско првенство |Sweden 2011|

Статус
Затворена за нови мислења.
Денеска едино Унхарија со Норвешка беше интересна а за Наѓ се врати јас мислев дека ќе игра за Шпанија така пишуваше заедно со Шарич но не испадна така.

Изгледа Унгарија изгуби од Исланд пошто Исланд е во Топ 4 екипи а со победата над Норвешка кажаа дека сепак се јаки и дека треба да му ја мислиме пред да влезиме во дуел со нив во Март.

Јапонија победи со Австрија 3 разлика-33-30...:pos:
Абе каде и Јапонците почнаа да победуваат европски екипи...додуша штом Австрија си дозволи да загуби од еден тотален анонимус како Јапонија,не вреди ни да се пишува за нив,но сепак,ова е огромно изненадување...а коефициентот низ кладилниците беше 1.01 за победа на Австрија..:pos::shok:

Околу другите мечеви....успеав да го фатам крајот на мечот Унгарија-Норвешка...
Унгарците 45 минути беа во подредена улога.губеа со 4,5 разлика цело време...но на крај стегнаа во одбрана,Норвежаните се изгубија....за 13,14 минути дадоа само 2 гола..а примија 9...(водеа 21-17 во 46 минута)...:kesa:..
Очекувано Шведска ја смачка Словачка,малку и превисоко до врв ги наполнија..16 разлика...:sport1:..
Ова е само загревање,допрва следуваат судирите на титаните...:kickbox::vozbud:

Конечно ќе гледам ракомет на телевизија:cuc::cuc:
Сега ќе почне Хрватска-Алжир.

Кој ја има ZDF денеска ќе ја даваат Шпанија-Германија, една од најинтересните утакмици во првата фаза.
Мечот почнува во 18.30 ..

Интересен меч би требало да биди и Данска-Србија(20.15)..барем за нас Балканците:)

Денеска има интересни натпревари ќе ги гледам јас Шпанија - Германија мислам дека најинтересна ќе биде од кога е почнато првенстовото а во среда ќе биде јака Хрватска - Србија иако мислам дека Хрватите ќе тепаат над 4 разлика

Хрватска од 18.00
Данска од 18.00
Немачка од 18.30

Оти вака грд распоред на утакмиците :jaj: .. Ааа за вечер ги ставиле Франција-Бахраин и Тунис-Египет ... :nesum::nesvest:

^ Ако имаш добар нет, пробај на Livescorehunter. Јас таму гледам, не им е лош квалитетот на линковите .. Ааа се наоѓаат и преноси со коментатори.

ниедна мкд тв куќа не откупу пренос на светско? освен на здф друга тв куѓа на кабелска има негде пренос? за на нет знам ама многу гига јаде гледање еден натпревар во спорт, барем мене така ми покажува сум мерел јас сум на оне и за една баскет утакмица ми покажува 1 гига трансфер а имам право само 20 гига месечно да трошам ако пречекорам ќе плаќам а не знам колку кошта 1 мегабајт.

Ајде Шпанија да ги тепа Швабивеее.

--- надополнето ---

Инаку Хрватска го потопи Австралија со 42-15 а гледам Штербик зел Шпанско државјанство а.
Интересен ќе биде вечерва дуелот Србија-Данска.

Kлучен беше падот на играта на Германците, имаа водство од 21-18 и прокоцкаа предност, за на крај Шпанија да ја совлада со 26-24, ќе беше и поубедливо да не се опуштеа во финишот, во секој случај интересен натпревар, штета за Битер, имаше одлични интервенции и помислив дека тој ќе биди клучен за натпреварот, но не испадна така.

Значи како и на сите така и на ова светско првенство судиите се најслаби актери и исто како да гледаш некој репризи од пред дестина години
на пет шест минути до крај кога се крши резулататот одма исклучвање и крај на утакмицата:tapp:
За победници на ова првенство не знам кој ќе биди но сигурен сум дека ќе биди некој од домашните скандинавците и можи исланд а нашите балканците немаат шанси покрај вакви судии и тие со тие чкрапалата шо ги вртат :vozbud:
Се надевам дека ќе се квалификоваме во србија на европското и ќе видат како се навива :salut:

Исланд се машинки, надевам се дека ке стигнат далеку.
Инаку, не сум во тек со темава, али го пратам Светското, ајт понатака анализа повеќе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom